Trolltagen

golvet

 

Lyssnar på Inkubus Sukkbus på (alldeles) för hög volym och det änns bara djävligt bra faktiskt. Det är nu och då och sedan, allt i ett. Nornemusik :3 Eh. Ja. ANYWAY.

Skall gå till sängs om typ en timme och har ett par saker att fixa innan dess. Åker till Göteborg vid lunch imorgon och sedan är jag borta tills söndag kväll, så. Packa, fixa, göra undan och sedan borsta tänderna och krypa till sängs med min bok. (imorgon: jobba, åka buss, krama ihjäl Martin sådär som bara en Zombie kan)

EGENTLIGEN vill jag sitta med en massa tyg och smocka och rita mönster och klippa och sicksacka och jag vet inte vad. Men när jag har en tredjedel av tyget jag behöver så är det lite knivigt att komma igång med allt jag vill fixa ;) Har i alla fall ett mönster på gång, och jag vet ju (ungefär) hur jag vill göra min dräkt, och det är ju en BRA START amirite? :)

Som jag skrev på Facebook tidigare idag:
Det kommer mest troligt att bli väldigt mycket snack om lajv, knektdräkter och sömnad här ett tag framöver. Om ni tycker att detta är drygt och jobbigt så får ni säga ifrån. Säg vad ni hellre vill att jag skall skriva om så skall jag försöka hålla er nöjda samtidigt som jag kan få inflika var jag står i planeringen ;) Så att ni vet, liksom.

Nu lyssnar jag på Gråfötterna. Passande nog. ÅH DÖR, måste ut i skogen!!

…och idag råkade jag snubbla över nyheten att Otyg skall släppa ett nytt studioalbum under 2013! HALLÅ ELLER, eargasm inc?! Underbarrrrrt. Ge mig mer Vintersorg, trolska fioler och onda troll, pls! ♥

Okej. Godnatt och vi hörs i februari. Höhö vad kul jag var nu. Uhm.

Och vinnaren är…

sailor

Här är en bild på mig när jag var typ 22. Jag var full och nervös och var på blinddejt med mannen som *typ* syns i bakgrunden. Hepp!

Anyway!
Då var vinnaren dragen :)
vinnare

alexander

Tack alla som deltog :) För er som inte vann så kommer det fler chanser i framtiden :)

Odelia 2.0

Jag tänkte väl typ något åt det här hållet:

odelia_smaller

Jo alltså. Kanske inte jättesnyggt skissat, men ni hajar vad jag försöker få gjort? Jag funtade först på vitt/lila och med svart skjorta, men iochmed att jag är kanonjär så kommer jag bara att skita ner mig, så det känns mer safe att köra på svart/lila så slipper jag oroa mig för fula gräsfläckar :P

Det lila yllet är verkligen superfint <3

10 saker jag ville bli när jag var liten

Dag 1 – 10 fakta om mig själv
Dag 2 – 10 favoritfilmer
Dag 3 – 10 favoritprogram på TV
Dag 4 – 10 konstigaste raggningsrepliker jag hört
Dag 5 – 10 bästa konserter jag sett
Dag 6 – 10 favoriträtter
Dag 7 – 10 favoritdrycker
Dag 8 – 10 favoritsnacks
Dag 9 – 10 favoritböcker
Dag 10 – 10 favoritbloggar
Dag 11 – 10 manliga favoritskådisar
Dag 12 – 10 kvinnliga favoritskådisar
Dag 13 – 10 kändiscrushar
Dag 14 – 10 favoritband/sångare
Dag 15 – 10 fiktiva favoritkaraktärer
Dag 16 – 10 favoritsånger just nu
Dag 17 – 10 saker jag ville bli när jag var liten (och jag väljer att misstolka denna lite och INTE svara tio yrken, fuck that! REBELLION!)

  1. Fräknig
  2. Bystig
  3. Rödhårig
  4. Glasögonbeklädd
  5. Lång
  6. Berömd
  7. Mor
  8. Storasyster till en lillasyster
  9. Älskad
  10. Rik

Tja… Jag har ju glasögon och bröst, i alla fall. Och fejkat rött hår. Go me! \o/

Dag 18 – 10 favoritpyssel
Dag 19 – 10 saker jag inte kan gå ut utan
Dag 20 – 10 saker jag måste göra innan jag dör
Dag 21 – 10 internetsidor jag ofta besöker
Dag 22 – 10 heta fysiska saker på en eventuell partner
Dag 23 – 10 heta egenskaper på en eventuell partner
Dag 24 – 10 favoritspel
Dag 25 – 10 saker jag gör när jag har tråkigt
Dag 26 – 10 saker jag älskar med mig själv
Dag 27 – 10 saker jag önskar att jag kunde förändra
Dag 28 – 10 saker jag ångrar
Dag 29 – 10 önskningar
Dag 30 – 10 ställen jag vill åka till

Foto: Monica Hansson 2012

Foto: Monica Hansson 2012

Foxy bunny

Sovmorgon! Hur skönt var det? Såhäääääär skönt. Utvilad, för en gångs skull. Vad hände där egentligen?

Det lite lustiga i hur jag somnade ifrån igår och sedan vaknade två timmar senare och inte förstod var jag var. Men sedan somnade jag om igen och sov nästan hela vägen fram tills klockan ringde. Nice :3

Screen Shot 2013-01-31 at 8.11.51 AM

 

 

Dagens outfit är min vinröda manchesterhängselkjol, en beige/vit skjorta med rävar på, en svart kofta med beiga kaniner på och vita gympaskor.

bild-21

Rävarna ser dock ut lite som hästar/dinosaurier/ödlor på bilden här ovan. Ehm. Det är rävar. I promise.

Skjorta köpt på NewYorker; Rosetten kring halsen likaså.
Kjol köpt på Asos för ett år sedan.
Koftan är köpt på H&M Divided.
Skorna köpte jag på barnavdelningen på typ Din Sko eller något för hundra år sedan. Inte för att de syns på bilden. Jag har små fötter.

Jag är bäst i världen på att modeblogga. Så att ni vet.

Förberedelser

20130130-211142.jpg

Allmänt blåslagen efter innebandyträningen. Har en bula på vaden och ett par röda märken på låren – nackdelen i att spela i shorts, I guess. Känner mig lite småstel också, men det är inga större problem. Hoppas att jag slipper träningsvärk imorgon bara ;)

Skissade på min knektoutfit, gjorde ett par alternativ och tror att jag har bestämt mig nu. Skall fundera lite mer på det, men det ser bra ut so far. Blir ballt med gasmask och skyddsglasögon till sedan också ^_^

Ligger till sängs redan. Är sömnig + lässugen, så jag har redan ställt larmet inför morgondagen så att jag barakan somna ifrån när jag inte orkar läsa mer. Skönt! :)

Sista dagen att vara med i tävlingen imorgon. Spana länken i högra menyn och lämna en kommentar på tävlingsinlägget om ni vill vara med! :) Easy as 3.14!

Godnatt :*

Idéernar bara rasar in

Från 2011

Från 2011

Jag klarar tydligen bara av att vända peppen åt ett håll åt gången, märker jag. Saker jag precis nyss var jättepeppad över har nu blivit lite gråa och fadda och kommit i skymundan. Istället går jag 120% in på lajvförberedelser (för ett lajv som är i slutet av juli) och det känns ju visserligen väldigt bra (jag brinner och jag älskar elden) men det är tråkigt att saker som jag ändå vill och behöver göra (skriva) trycks bakåt i tankarna och liksom försvinner.

Men vi löser det :) Jag får väl börja skriva mer om peppen, haha, även fast jag oroar mig att den skall tråka ut er och att ni skall försvinna. Jag har i alla fall börjat skissa lite på olika slags byxor och jackor som jag nu står emellan. WHAT DO. Något jag inte får lov att glömma bort utan MÅSTE fixa i god tid är även en djävla massa filtar och stuff. Jag kommer att frysa ihjäl annars, och det är inte så kul. Så… yllefiltar, militärfiltar, varmt tjoff. Måste hitta var jag kan stasha upp mig på ett gäng. Jag har en eller två liggande bland lajvprylarna på vinden men ja, det räcker ju inte. Fy farao vad jag frös på nätterna förra lajvet. Sista natten var fruktansvärd – jag hade ju fått låna filtar av Eric via Leo, men Leo åkte hem dagen före mig så jag hade bara tunna filtar att försöka svepa om mig. Att försöka somna när man ligger på hård, kall mark (vi bodde ju i ett träsk, more or less) med alldeles för få filtar och runtomkring sig hör människor som festar, skriker och skrattar – not cool, bro. Fast det verkar som att jag nog får med mig kärleken på lajv i år! :D Yay!

Men ja. Mer om detta senare. Kanske skisser också. Kanske. Vi får se :) Jag funderar på färger just nu. Lila/vitt och en svart skjorta med massor av smock? :D

Mjau. :3