Lite hederligt gammalt skryt!

Är det bara jag, eller ser jag så mycket bättre ut NU än jag gjorde i November? :)

bild-56

Jag tycker nog att det börjar synas att jag har tränat :)

Detta är för övrigt en bild som togs igår kväll, efter att jag ätit tre mål mat (frukost, lunch, kvällsmat) och sedan tränat lite.

*nöjd*

Jag tänkte göra min första av mina ”2 uppdateringar istället för 4 per månad” imorgon, eftersom det är 1/8. Känns som en bra dag att börja :) Morgonens mått mätt så hade jag återigen 66 cm midja. I like ^_^

tumblr_mmrvhwfEVE1s5uxfco1_500

 

Men jag är inte klar på långa vägar! Just you wait, det här är bara BÖRJAN!

Spöregn och potatis

Foto: Monica Hansson (2012)

Foto: Monica Hansson (2012)

Och regnet kom.

Först när jag gick från affären igår kväll så öppnade sig skyarna, och när alla andra stod och gömde sig under utstickande tak så gick jag lugnt hemåt genom regn som på väldigt kort tid blötte ner mig totalt. Hepp. Sedan kom det tillbaka när jag hade gått till sängs, och jag somnade lugnt till ljudet av regn mot fönsterrutan. Och imorse regnade det fortfarande. Väldigt, väldigt mycket så. Sådär så att när man kommit tio meter utför dörren var man redan dyngsur. Hur blöt jag var när jag kom fram till kontoret skall vi inte tala om :D

Jag var dock såpass smart att jag tog med mig sminkväskan och löste den biten på jobb. Ingen större idé att sminka sig hemma och sedan gå ut i skyfallet och se ut som en gråtande clown när man kommer in på kontoret, eh? ;)

Det  börjar dock lätta därute nu. Molnen täcker fortfarande himlen och jag tror att det fortfarande regnar, men det ser inte lika syndaflod ut längre. Och eftersom det är pool&grillfest efter jobb idag så vore det bra om det var lite bättre väder också :P

Imorse gick jag upp halv sex och kokade potatis. Apropå ingenting. Nej, apropå att det är grillfest idag. Tänkte göra en egen potatissallad, sådär som jag och Martin (mest han) gjorde när vi var hos Phelian på grillfest häromveckan :) Det blir nog bra. Jag har ingen aning hur man kokar potatis dock, så jag höftade väl lite. Eh. Jomensåatteh…

Nej, det är fullt normalt att inte veta hur man kokar potatis. Shut up.

S H U T  U P.

Okej. Anyway. Jobba jobba frukost. Hejsvej!

 

Fitocracy

fitocracy

Återigen; Jag kan rekommendera Fitocracy! Det är lätt att hålla track på sin träning, och man får XP! Awesomeeee :D Jag heter, som ni ser, zombiette där. Det är bara att regga sig och börja följa – jag följer tillbaka och peppar gärna :) Den finns som app men även som webbsida, om man nu inte vill behöva ladda hem något till telefonen.

Det som är grönt är för övrigt nya rekord. Jump rope har jag tagit från 6 minuter → 10 minuter, planka från 60 sek → 70 sek, dumbbells från 70 reps → 80 reps och crunches från 60 → 100. Heja mig! o/

Jag har lidit av lite poolabstinens idag. Jag måste helt klart skaffa simhallskort när motionspoolen är öppen igen, jag älskar ju att vara i vattnet. Och som jag satt och saknade klorlukten och det ljumma vattnet kring min kropp idag så bjöd en kollega in till pool + grill imorgon kväll efter innebandyn! Hur awesome! :D

Men nu är kvällens träningspass avklarat så nu skall jag tvätta mig och krypa till sängs med en bra bok. Det får man lov att göra när man har tränat bra och har en bra bok att läsa ;)

Motionssim på äventyrsbad

bild-55Jag var ju som sagt var och simmade igår!

Jag satt hela dagen och peppade inför att få komma igång med lite simträning, men när jag väl kom bort till badhuset så visade det sig att motionsbassängen är avstängd hela Augusti. Så typiskt! Däremot var äventyrsbadet öppet, så efter att ha försäkrat mig om att det skulle fungera i alla fall NÅGORLUNDA bra att simma i den bassängen istället så betalade jag (”Ungdom eller vuxen..?”) och satte sedan igång. Kanske inte den bästa poolen att simma i, men jag lyckades hålla igång i en timme innan jag tillät mig själv att gå upp igen. Jag tog ju såklart ett par korta pauser mellan varven, simning är inte direkt min starka sida så jag behöver få andas ut lite då och då också ;) Precis som när jag började springa så tar det ju ett tag innan man börjar bli stjärna på det man gör. Det kändes i alla fall väldigt bra att få simma lite, och det hjälpte synnerligen bra mot mina svullna leder.

En timmes simning skall tydligen vara väldigt bra träning, men jag blir förvirrad. När man inte svettas (inte märkbart, i alla fall…) så känns det inte som att man tränar lika hårt som när man springer..?

När jag kom hem ägnade jag 6 minuter åt att hoppa hopprep (1 minut mer än vanligt!) och sedan gjorde jag mina armträningar.

Idag är det mulet och svalt ute. Om det håller i sig och inte blir störtvarmt igen så tänker jag springa i eftermiddag/kväll. Det är så länge sedan sist (torsdags :( ) att det rent utav kliar i kroppen på mig att få träna. Eftersom jag är på semester på Gotland nästa vecka med lite mindre möjlighet att få träna klokt så vill jag passa på att trötta ut mig rejält denna vecka.

Jag vill simma igen, men tänker avvakta tills motionsbassängen öppnar igen i September. Äventyrsbadet i all ära, men det var klart suboptimalt att försöka motionssimma bland skrikande barn och rör som sprutar kaskader av vatten på en mellan varven.

tumblr_mj3o9ixCEy1s5rwe4o1_500

Moment of tranquility

bild-54

Idag är det ÄNTLIGEN svalt ute! Det duggregnar och är mulet, och förhoppningsvis håller det i sig hela dagen. Fick sova relativt bra i nättras också, så det går ju åt rätt håll :)

Jag försöker lägga upp lite planer för veckan, men det går sisådär. Just nu försöker jag hitta ett tillfälle då jag kan färga håret, men det verkar som att det skulle passa bäst in redan idag så jag får försöka hinna fixa med det också. Jag vill ju vara schnygger nu när jag och Martin skall ner till Medeltidsveckan :) Och så kom jag fram till att jag har cirka EN MILJARD saker jag behöver ha med ner till Gotland, jag måste inom systembolaget och fixa en grej, jag har förmodligen lämnat min kameraladdare i Göteborg och jag hade VERKLIGEN behövt den till en grej innan jag åker dit till helgen men får försöka klara mig ändå och åååh. Men det är ändå bra. Semester. Gotland. Kärlek. Och så vårt ettårsfirande ♥

Nej, jag är precis lika tråkig som vanligt denna morgon. Min fotled gör ont, jag har en strumpa som skaver på min vänstra lilltå, jag är trött och vill sova och jag tittar mellan varven på en kitten feed som är så sjukt söt att jag får lite ont. Väldigt bra att tabba till när man väntar på att saker skall kompileras, t.ex. :)

För övrigt köpte jag igår en spelledarskärm till Dark Heresy + ”Game of Thrones” av George R R Martin, så nu har jag börjat läsa den också. Jag har ju sett första säsongen av serien (dvs boken jag just nu läser ;)) och jag är glatt överraskad hur välskriven den faktiskt är. Klart läsvärt so far! Jag vet ju vad som kommer att hända i första boken, men jag vet också att TV-serier alltid saknar många nyanser och sådant som kan vara av intresse. Och jag vill läsa hela bokserien innan jag ser klart TV-serien, så är jag inte färgad av TV när jag läser boken utan istället tvärtom :)

Träningskläder

Screen Shot 2013-07-29 at 7.12.59 AM

 

BlackMilk Clothing har släppt en (liiiten!) kollektion med träningskläder. Det mesta var väl relativt ointressant, men… detta linne! GIEF! Åh, det hade jag gärna sprungit runt i innan det blir allt för kallt mot hösten. Och så får det ligga i lådan sedan så har man något att se fram emot mot våren till också ♥

Dessvärre är det a) inte direkt snorbilligt och b) slutsålt för tillfället. Får hålla ett öga på när det kommer i lager igen och se ifall jag skall offra mig på ett eller inte. Det känns ju faktiskt *väldigt* Zombie ;)

I byxväg vill jag ha något åt det här hållet mot hösten/vintern:

Screen Shot 2013-07-29 at 7.15.34 AM

 

Mina nuvarande löparbyxor går ju till vaderna på mig, så jag vill ha något som täcker hela benen eftersom jag är väldigt lättfrusen av mig så fort det blir svalare ute.

Här är en kass bild från 4 juli, strax innan jag stack ut och sprang:

IMG_0939

Har kikat lite på ifall jag kanske skall skaffa ett par Icebugs så att jag kan springa utomhus även när det är is och halka;

Heros-L_BUGrip_Black-cherry_WEB_1436_0L503W_640x480

Så ja… Såhär dårå:

tumblr_m4eil8lQtT1qbrzd4o1_500

När ursäkterna tar överhanden

tumblr_m78ntuBN6g1rpga6zo1_500

Det är för varmt. Ja, jag har mage att klaga. Jag ÄLSKAR att jag bor i ett land som har årstider, men den här stekhettan gör det väldigt svårt för mig att fungera normalt. Ni får absolut jättegärna tycka att vädret är underbart, men för mig är det bara en nagel i ögat.

Jag har knappt sovit något alls i nättras, och i stort sett alla mina leder är så svullna att jag har ont och svårt att röra mig klokt. Jag vill SPRINGA men det är så varmt att jag inte orkar. Det känns vanskligt också, att andas snabbt i denna hetta. Och jag behöver få träna, varje cell i min kropp SKRIKER efter det just nu.

Därför tänker jag idag efter jobbet promenera iväg till simhallen och träna i vatten. Simning. Aktiverar hela kroppen, väldigt bra cardio och något jag borde göra waaaay more often än jag gör just nu. Det är väl sisådär 4 år sedan jag simmade senast..? Att få röra på mig i svalt vatten kommer mest troligt att lösa problemet med svullnaden också, och hela kroppen verkligen längtar efter att få komma igång just nu.

Utöver brist på vettig cardio så har jag inte lyft på flera dagar nu heller. Det stör mig. Men det  pass jag kör tar mig runt 45 minuter och jag har inte alls känt att jag har haft möjlighet att ta mig den tiden.

workout

Däremot har jag lyckats göra 1-minuters plankor både i morse och i igår, vilket känns riktigt bra. Jag minns när jag KNAPPT klarade 30 sekunder. Sedan klarade jag 45 sekunder och nu 60 sekunder. Det blir lättare. Kroppen blir bättre. Jag har träningsvärk i berörda muskler och det känns BRA.

Från och med idag skall jag ta tag i det klokt igen. Jag hoppas också på att vi går mot svalare tider, annars får jag helt enkelt gå upp tidigare och springa på morgnarna när det är lite skönare väder ute. I morse var det nog bara 17º när jag gick till jobbet och det var UNDERBART.

Önska mig lycka till med simmandet! Jag siktar på en timme, vi får se hur länge jag orkar dock ;)