Motionssim på äventyrsbad

bild-55Jag var ju som sagt var och simmade igår!

Jag satt hela dagen och peppade inför att få komma igång med lite simträning, men när jag väl kom bort till badhuset så visade det sig att motionsbassängen är avstängd hela Augusti. Så typiskt! Däremot var äventyrsbadet öppet, så efter att ha försäkrat mig om att det skulle fungera i alla fall NÅGORLUNDA bra att simma i den bassängen istället så betalade jag (”Ungdom eller vuxen..?”) och satte sedan igång. Kanske inte den bästa poolen att simma i, men jag lyckades hålla igång i en timme innan jag tillät mig själv att gå upp igen. Jag tog ju såklart ett par korta pauser mellan varven, simning är inte direkt min starka sida så jag behöver få andas ut lite då och då också ;) Precis som när jag började springa så tar det ju ett tag innan man börjar bli stjärna på det man gör. Det kändes i alla fall väldigt bra att få simma lite, och det hjälpte synnerligen bra mot mina svullna leder.

En timmes simning skall tydligen vara väldigt bra träning, men jag blir förvirrad. När man inte svettas (inte märkbart, i alla fall…) så känns det inte som att man tränar lika hårt som när man springer..?

När jag kom hem ägnade jag 6 minuter åt att hoppa hopprep (1 minut mer än vanligt!) och sedan gjorde jag mina armträningar.

Idag är det mulet och svalt ute. Om det håller i sig och inte blir störtvarmt igen så tänker jag springa i eftermiddag/kväll. Det är så länge sedan sist (torsdags :( ) att det rent utav kliar i kroppen på mig att få träna. Eftersom jag är på semester på Gotland nästa vecka med lite mindre möjlighet att få träna klokt så vill jag passa på att trötta ut mig rejält denna vecka.

Jag vill simma igen, men tänker avvakta tills motionsbassängen öppnar igen i September. Äventyrsbadet i all ära, men det var klart suboptimalt att försöka motionssimma bland skrikande barn och rör som sprutar kaskader av vatten på en mellan varven.

tumblr_mj3o9ixCEy1s5rwe4o1_500

1 svar på ”Motionssim på äventyrsbad

  1. Du får chans att simma i poolen under morgondagens BBQ. Den är hela 4.25 meter lång. Akta så du inte blir trött i armarna!

Kommentarer är stängda.