Siffror

Screen Shot 2016-06-30 at 08.45.41

Länkade mitt gamla avskedsbrev på jobb-inlägg igår och fick, eh, 39 hits på det? Whaat? Blir mest nervös när det är så många som läser, haha :D Liksom… förväntade ni er något bra och välskrivet och spännande? Det var mest jag som rantade om att jag bara kommer att sakna VISSA och att det är gott med öl, typ? :D Men men. Igår var det alltså fyra år sedan min sista dag på Stream. Imorgon är det fyra år sedan jag enligt kontrakt började på Procera, med min första arbetsdag 2/7 (en måndag). Om 20 dagar är det 11 år sedan min syster dog. I augusti är det fyra år sedan jag och Martin blev ett par. Så många datum. En del saker fastnar, you know? …idag är det tre år sedan jag av misstag sprang min första mil.

Jag är ganska övertygad om att detta var samma helg vi precis kommit hem från England. Martin och Alex lämnade av mig i min lägenhet på fredagsmorgonen och jag gick till kontoret en sväng och fikade och snackade skit och sedan gick jag hem och så fick jag för mig att träna där på fredagskvällen och stack ut och sprang och lyckades springa 6km utan stopp och det var ju verkligen FÖRSTA GÅNGEN jag sprang mer än typ 3km i sträck så det var så himla ballt. Allt kändes så explosivt bra, ni vet? Intensiv lycka. På lördagen vet jag inte ens vad jag gjorde, på söndagsmorgonen bestämde jag mig för att sticka ut och springa lite. Ingen plan, bara …se var fötterna tar mig. Var fötterna tog mig, då? 11,5 km på en timme. Jag var så förvånad och trött att jag inte ens kunde fira klokt efteråt, haha. Det var mest ett ”jaha what oj?” liksom. Sedan anmälde jag mig till Midnattsloppet, tränade en hel del för det, körde Midnattsloppet och sedan slutade jag springa. Sådan idiotgrej :P

Nu springer jag ju igen. Sprang igår. Det var fint :) På lunchen gick jag till Mobilia och köpte sallad och det regnade så DJÄVLA hårt. Jag har aldrig i mitt liv varit ute i ett så vilt regn förut? Trottoaren svämmade över, det var tre-fem centimeter djupt vatten överallt, mina gummistövlar var trasiga och läckte in och jag var helt genomblöt när jag kall kom tillbaka till kontoret med min sallad. Lyckligtvis hade jag ju träningskläder med mig eftersom jag skulle springa efter jobb, så på med tights och torra strumpor och sedan känna sig som en clown eller idiot i en otroligt mismatched outfit. Skitsamma, det var torrt! Sedan tittade jag ut genom fönstret typ var annan minut i hopp om att regnet skulle ge med sig så att jag skulle kunna springa ett par timmar senare. Det regnade satan fram tills typ en timme innan det var dags att springa, då solen helt plötsligt kom fram. När jag stack ut vid halv fyra var det nästan omöjligt att skönja att det hade varit regnstorm bara någon timme tidigare. Det var varmt (för varmt -_-), torrt och knappt ens några vattenpölar kvar. Hepp.

Så ja. W7R3 – done! W8 blir snäppet tyngre, med 28 minuter istället för 25 minuter utan stopp. Jag känner inte att jag blir snabbare just nu, snarare verkar jag springa ett par sekunder långsammare per kilometer för varje ny runda, men det är så. Man får bara fortsätta och inte ge upp :) Förr eller senare lossnar det, ju. R1 på fredag, R2 på måndag och R3 på onsdag innan vi åker, är planen :))) I can do it! *\o/*

Men ja. Det var väl det, tänker jag. Igår fick jag 25k steg, vi får se vad det blir idag. 11k när jag kom till kontoret, i alla fall. Vågen går fortfarande i rätt riktning. Vill vara snygg i helgen, vill vara snygg nästa vecka. KÄNNER mig snygg. Kroppen ser likadan ut som för en vecka sedan, men jag KÄNNER mig bättre. Det är där det spelar roll, ni vet. Min hjärna och spökena i den. Får jag spökena att heja på mig istället för att hitta fel är det bra grej, you know?

Idag efter jobb skall jag hämta ut ett par hallonöl på Systembolaget och sedan skall jag till Michaela och umgås och sedan skall jag packa inför morgondagens Göteborgsresa och just nu känns allt bra men lite stressigt men ändå bra, liksom? :)

OKEJ HA EN BRA DAG

På gång

20160629071310

Det börjar bli action på balkongen! :D Jag hoppas att det snart börjar knoppa lite blommor också, så att man kan få se vad det faktiskt blir av det. Men yay, grönt i alla fall!

Tog långpromenad till jobbet idag också. Hade kameran med mig, så får se vad som hamnar på Instagram under dagen :) En grå morgon, men med en bra podcast i öronen och stuns i benen har man det ändå ganska bra faktiskt ;) 10k steg på Fitbiten när jag kom till kontoret, och jag skall till Mobilia på lunchen och jag skall springa efter jobb och jag skall lämna grejs hos Frans ikväll och det blir nog åtminstone 20k steg innan den här dagen är över också :) Den här veckan siktar jag på att röra mig mer än jag brukar och att äta lagom. Hittills har det resulterat i en relativt bra skillnad på vågen sedan i måndags, så jag klagar inte. Jag fortsätter som jag gör, det verkar ju vara ett vinnande koncept! :)

Onsdag. Tvättid ikväll men jag har nog knappt ens en maskin som skall köras, så det är mest maintenance. Saker som behöver tvättas innan helgen, typ. Så försöker jag fixa en morgontid på typ måndag eller tisdag så att jag kan tvätta det som tvättas bör innan lajvet (vi åker på onsdag morgon) så är allt som det skall :)

Just nu känns det som att jag har bra koll på läget. Jag har mina listor, jag har i stort sett allt jag behöver ha. Listor är bra för min kaotiska hjärna och mitt kontrollbehov; de får mötas på mitten och båda sidor håller sig lugna när det är Ordnung och avbockade punkter. Vi borde alla göra mer listor! Det är fan en underskattad metod för zen, känner jag.

Men ja. Göteborg i helgen! Sedan får det banne mig vara lite paus på Göteborgandet faktiskt, det här blir typ fjärde helgen i rad jag åker dit och det börjar svida på bankkontot, som man säger. Värt det, ändå. Vi har ju varit i Göteborg för att vi har haft trevliga planer där, liksom. På fredag skall vi på Martins företags sommarfest, men det börjar 17:30 och jag kan ju inte lämna mitt jobb hur tidigt som helst så får se vad det innebär re: tider och att göra sig i ordning. Sminka sig på tåget, kanske?

Men ja. Ha en bra onsdag, hörni! :) Ha en bra VECKA, för den delen. HA ETT BRA LIV! Okej hejdå! :)

Mitt hem, den ständiga stressfaktorn

Screen Shot 2016-06-28 at 09.46.37

Nej, men ni vet när man har varit ute och sprungit efter jobb (C25k W7R2) och är skittrött och enormt svettig och längtar efter att få ta en varm dusch och fixa middag och hissfan sitter fast i bottenplan IGEN och man bara FUCK IT och går runt hela huset för att ta sig ner på källarvåningen via cykelinfarten och man kommer inför dörren och lampan inte alls fungerar och man ba EH OK och sätter igång ficklampan på mobilen i hopp om att den skall lysa upp tillräckligt mycket, samtidigt som man lyssnar på en True Crime-podcast och är allmänt jittery as is, och lyckas komma ut ur den faktiskt även i lampljus läskiga cykelkällaren ut i RESTEN av källaren som är precis lika svart den? Med is i magen och ficklampan hårt i handen tog jag mig mot hissfan och upptäckte att alla branddörrar gått igen och gått i lås, så jag fick snällt vända om och gå samma väg ut igen – inte alls läskigt, jag lovar. Sprang upp de sista trappstegen mot ytterdörren. Hepp. Gick vändan förbi gymmet på tillbakavägen (mot porten där jag bor) och såg att det där satt en lapp från EON att de hade stängt av strömmen för en timme. DET VAR JU INGET SOM STENA BRYTT SIG OM ATT INFORMERA OM!? Tack. Tack som fan. Kommer aldrig att rekommendera er till en enda själ, det lovar jag. Så sjukt mycket problem som det har varit med hur de sköter huset jag bor i så skulle jag fan inte ens önska det på min värsta fiende. Eller jo, han kan få bo där. Han kan få ta över min lägenhet. Det blir nice.

Stenarepresentant kom ut genom branddörren när jag kom till porten och jag tog mig upp den vägen. Smal, kolsvart trappa. Tacka fan för att det fanns en kass ficklampa på mobilen. Väl hemma var jag hungrig, stressad och sur. Strömmen gick på igen 18:20, dvs en halvtimme efter att jag kommit inför dörren. Tog min dusch, fixade middag och tog sedan en promenad över till Eva för att lämpa av en grej hon skulle ha. Sedan gick jag hem och lade mig och somnade väl ganska snabbt ändå? Nästan 23k steg på Fitbiten.

Idag ringde klockan halv fem och jag ville fan inte träna. Tänkte först snooza eller ställa fram larmet helt, men kom fram till att en långpromenad till kontoret inte vore helt illa, så jag gick upp, klädde på mig, packade ner en ren, torr tröja i väskan + en näve smink och gick sedan en mil till kontoret. Det var skönt. Jag var sjuuuukt trött på slutet men det var skönt när jag kom fram och fick slå mig ner i min datorstol och dricka min frukostsmoothie och kunde vara nöjd över att redan ha 12k steg på Fitbiten. Woop! :)

Men ja. Ugh. Gårdagen. Fyfan. Jag är så sjukt trött på hur illa vi ofta behandlas av hyresvärden. Det är rent pinsamt hur dåligt de är? Det här med att hissen fastnar hela tiden, att de stängde av hissen i ett dygn med 8 timmars förvarning, att de glömde slå igång vattnet den där gången så att hela trappuppgången var utan vatten i 6 timmar, eller den gången då varmvattnet försvann på en torsdag morgon och inte var igång igen förrän efter jobbet på tisdagen, eller när jag flyttade in och de hade glömt att sätta på elen i min lägenhet? Det värsta är ju att det är Securitas som fått fixa cirka ALLA dessa problem. Stena själva? Nah. ”Vi har slutat nu” skanderar de glatt efter 13 en fredag när varmvattnet fortfarande saknas, eller man står där med nyckeln i hand och just har flyttat in i en lägenhet där det inte finns någon el. Jag vet inte ens vad man har för rättigheter som hyresgäst? Det är hur som haver enormt tröttsamt, och det gör mig stressad när jag inte vet ifall jag ens kommer att kunna komma hem (eller UT!!) om dagarna. Fan också.

Men men! Idag skall jag försöka matcha gårdagens stegmängd, är tanken. Skall även sminktesta inför lajvet + försöka få klart de sista grejerna som behöver fixas innan det är dags att packa och så vidare :) Jag har köpt det mesta av det som köpas skall, så skall gå igenom mina listor (jag har tre) och se vad som saknas och vad som har prio osv :)

Ni får ha en bra tisdag! :)

En helg, en sommar

Screen Shot 2016-06-27 at 07.50.44

Godmorgon! Sista måndagen i Juni och sedan är det Juli och sedan Augusti och sedan blir det jul. Typ. Imorgon fyller min äldsta lillebror 30, och efter den här veckan har jag semester för lajv + Gotlandsresa med Martin och det känns ju ändå väldigt fint, faktiskt.

Midsommarhelgen kom och gick, och det var en bra helg. Jag åkte upp till Martin efter en stressig och varm dag i torsdags, och väl där så tog jag det mest lugnt på soffan medan Martin spelade. Jag lyssnade på en ny podcast Bret tipsade mig om; My Favorite Murder, och nu är jag fast :D Innan dess var vi dock och handlade, eftersom jag skulle baka en saffranspannkaka att ta med på Midsommarfirandet :) På fredagen var det en lugn dag med förberedelser och bak och allt sådant innan Ölof kom och hämtade oss och vi for iväg till festen. Jag var som sagt var nykter, vilket var HELT OKEJ i ett så trevligt sällskap. Behövdes ingen alkohol för att man skulle kunna prata med folk, så det var all good :) Jag körde oss hem någongång vid midnatt, och sedan somnade vi som stockar när vi väl kom i säng. På lördagen var allt stängt och därmed hade vi inga planer på att åka någonstans (Systembolaget) med öppettider. Istället for vi ut till kusten en sväng och åt mjukglass och tittade på solglittret i havet. Sedan handlade vi mat och åkte hem igen, och på kvällen drack vi öl och lyssnade på musik, och jag fixade färdigt mitt CSS-certifikat; nu är jag alltså certifierad i både HTML och CSS via Sololearn :) Alltid något! :)

På söndagen (igår) tog vi det baaaara lugnt. Det var TV3 Play och ”Sämsta Pojkväns-akademien” och sedan körde Martin mig till tåget där jag satt och segade och lyssnade på mord tills jag kom hem. Svepte inom Hemköp och köpte mat för veckan, och sedan tog jag mig till sängs tidigt och somnade relativt snabbt I guess? Vaknade dock till ett par gånger under natten och hade svårt för att somna om igen, men när klockan ringde vid halv fem kändes det ändå ok att gå ner på gymmet. Det var två andra inne på tjejgymmet den här morgonen, vilket var lite besvärligt. De tränade all over the place och jag fick hålla mig till ett hörn, more or less. Jag kortade ner mitt pass lite eftersom de använde bänkarna jag behöver för två av övningarna jag planerat göra (kickback + dips) så jag körde lite crosstrainer istället. När jag gick av den var jag helt snurrig i huvudet och var orolig att jag skulle svimma, men det gick bra. Vet inte varför det kändes så jobbigt – jag åt ju innan jag tränade, i vanlig ordning.

Jag har i alla fall med mig kläder och skall springa efter arbetsavslut idag. Försöker komma igång med detta ”gymma på morgonen, springa på eftermiddagen” igen. Just nu är det 18 grader ute och det får jättegärna låta bli att varmare än så, men jag misstänker att det kommer att bli en sådan där ”JAG SMÄLTER HERREDJÄVLAR” när jag skall springa i eftermiddag. Men vad har man annars vattenflaskor till..? Det löser sig! :)

2 månader till Midnattsloppet och hittills känns det bra. Jag lyckades bara springa två gånger förra veckan men tänker få mina tre pass den här veckan. Håll igång, håll igång.

Ha en bra dag, i alla fall! Måndag och så vidare :)

Torsdagslista

lila-blommor-2

Vi tar det i listform, idag:

+ Ledig idag, så himla skönt! Har tvättat, betalat räkningar och löst ett par ärenden på stan. Woop!
– Ingen träning idag pga fortfarande knäpp i halsen. Verkar må bra i övrigt, men vågar inte chansa med träning just nu.
+ Midsommarafton imorgon, och vi har en så himla fin fest att gå på!
– INGEN ANING vad jag skall ha på mig. Skall in och gräva i garderoben nu och hoppas att jag hittar något jag känner mig glad och fin i.
– Fucking HISSDJÄVELN fastnar på källarvåningen om man inte trycker till dörren ordentligt. Detta har hittills resulterat i att hissfan har suttit fast TRE gånger jag har behövt använda den idag. Vi har alltså inga trappor, vi har bara hissen. Och den vill inte. Och jag behöver komma ner på källarplan för att tvätta. Så djäkla trött på Stenahus nu. ARGH.
+/- Det är skitvarmt idag. Oklart om detta är bra eller dåligt.
+ Snart dags att krama på Martin! Skall bara åka tåg först :)
+ Baka saffranspannkaka till morgondagens midsommarfirande! :D
+/- Nykter midsommarafton, jag är designated driver. Blir nog bra, det där :) Det har utlovats Singstar, och som känt så behöver jag ju knappast alkohol för att våga sjunga :)))

Cirka så? :)

Kram på er, och Glad Midsommar! ♥

First World Problems

tumblr_o95p1pzFc31swv52fo1_1280

Inledde dagen med en springtur, i vanlig ordning :) C25k W7R1, woo! Fast först vaknade jag, och innan dess drömde jag om någon konstig plats där både mamma och pappa var med (men de turades om med att närvara?) och plötsligt var där en massa barn som tydligen hade AIDS och därför sattes i karantän och jag försökte hitta en toalett men alla ställen hade stängt och jag vet inte ens vad som pågick om jag skall vara ärlig. När klockan ringde var jag trött och hade ont i halsen – igen. Jag hade även ont i halsen igår. Hepp. Lyckades ändå springa och sprang bra – 25 minuter den här gången också (samma i måndags) och jag lyckades hålla 10 sek snabbare per kilometer. Det är inte mycket, men det är ändå NÅGOT. Och med tanke på att jag inte verkar helt kry så är det verkligen något jag är nöjd med, om jag skall vara ärlig :)

Hade planer med Michaela efter jobb men eftersom jag inte vet om jag smittar och hon och jolt skall på Copenhell i dagarna så bestämde vi oss för att ställa in och skjuta på det tills efter helgen istället, så riskerar vi inte att hon blir smittad i onödan. Dumt att chansa, liksom. Imorgon bitti har jag ett gympass planerat med Joel men vi får se hur det blir med det – är jag inte piggare ikväll så kommer jag att ställa in det också. Just nu känner jag mig nästan febertrött i hjärnan, men jag är inte varm eller febrig och har inga feberkänningar för den delen, så jag vet inte. Jag hoppas att det bara är någon form av trötthet blandat med att det har dragit på mig när jag sovit (vilket skulle kunna resultera i halsont, m.a.o) och så får vi se vad det blir av det. Ingen jättelust att sitta sjuk på Midsommar, liksom.

Onsdag-som-är-fredag. Sista arbetsdagen denna veckan, och nu när jag har haft lunch är det bara en halv arbetsdag kvar. Imorgon får vi lön och då skall jag skicka en blomma till mommo för Midsommar, och så åker jag ju till Göteborg som redan nämnt. Ikväll blir det bara att ta det lugnt och krya lite. Kanske ta ett bad. Kanske se en film. Kanske sy lite. Får se vad jag hittar på, helt enkelt. Funderar på att ifall jag orkar gå via Triangeln hem, och ta en snabb titt i affärerna. Är på jakt efter något till Midsommar… Jag provade en klänning hemma igår, men den är lite tight och fick mig att känna mig enorm, så det var inte så peppigt kanske. Man kan ju faktiskt råka hitta något fint och somrigt och billigt på H&M, t.ex, så känns ändå värt att ta en titt. Så vill jag ha blommor till håret och någon somrig färg till naglarna och så vidare.

Men ja. Lunchen är över och jag skall flytta in till labbet och testa dåliga spel för pcaps. Dagens i-landsproblem att ens klaga över att man får spela datorspel på arbetstid, men ja. Det finns ju bra spel och det finns dåliga spel, och jag vet inte hur ni fungerar men dåligt designade spel med ful grafik och icke-intuitiv spelmotorik är inte riktigt min kopp té, faktiskt.

Nåväl. Jag skall försöka att skriva något imorgon innan jag sticker hemifrån, och gör jag inte det så säger jag Glad Midsommar redan nu – och jag hoppas ni alla mår bra och inte har förkylningskänningar som vissa andra. Krama om varandra, ha kul, använd skydd, drick inte mer än ni klarar av och skyll er själva på midsommardagen ;)

Fuck you, Spotify

tumblr_o93selPaTI1swv52fo1_1280

Morgongym woo!

Men hörni. Alltså. Varför har jag bara gymmat en dag i veckan den senaste tiden?? Det är ju fruktansvärt! Jag gick från fem dagar på gymmet varje vecka till …en?! Visserligen springer jag tre dagar också, men ugh. Måste få detta att fungera igen. TVÅ dagar på gymmet måste ju gå, liksom. Det är en bra start. Nu störs mitt schema lite av att det är en massa röda dagar hit och dit och annan randomledighet, men jag får försöka arbeta runt det. Just nu tänker jag att jag kanske får låta bli att springa tre dagar den här veckan, eftersom jag åker till Martin på torsdag och helst inte vill springa i Surte. Eller så tar jag med mig kläder och springer i helgen ÄNDÅ. Inte helt klar på den biten, än. Skall dock springa imorgon bitti, och så blir det väl gym på torsdag då :)

NU SKALL JAG KLAGA PÅ EN GREJ
För alltså. Hörni. Liksom. Spotify har helt plötsligt ätit upp mina offline-playlistor??? Det gör mig så djävla arg, faktiskt. Jag ville lyssna på Sorkar & Strängar igår när jag var helt uppstressad och hade huvudvärk efter 45 minuters övertid, men NEJ. Inga Sorkar & Strängar i min mobil. Okej..? Lyssnade på den playlisten för mindre än en vecka sedan?? Loreena då..? Whaaaat! LOREENA SAKNAS OCKSÅ!? Mängden besviken/arg där alltså. För helvete. FÖR HELVETE SPOTIFY. Ät inte upp mina playlists!! Jag har inte de här låtarna kvar i min dator. Jag kan alltså inte göra NYA offlineplaylistor (om det ens är värt det…………) så nu är de låtarna bara borta. Om jag inte laddar hem skivorna på nytt, men lycka till med att hitta någon som torrentar två skivor av Sorkar & Strängar, ett band de flesta inte ens känner till???
JAG VILL BARA GRÅTA ÖVER DETTA. Jag vill ha min musik. Jag är så djävla NOT COOL med detta faktiskt.

Får se ifall det går att hitta något av detta via typ Soundcloud. Just nu känns Soundcloud som en bättre tjänst – om inte annat så för att det är den tjänsten som till skillnad till Spotify faktiskt fungerar ihop med mina löparappar. Kanske har Spotify spelat ut sin roll..? Kanske skulle jag vara gladare med en annan musiktjänst? Jag betalar liksom 1200:- om året för Spotify. Jag är en betalande kund och jag är så djävla missnöjd med vad jag får i gengäld för detta, faktiskt. I synnerhet med tanke på att de FORTFARANDE plockar bort skivor/låtar och i vissa fall till och med ersätter låtar de tar bort med ANDRA låtar eller andra versioner av samma låt. Jag har fått en skitkonstig version av Magic Dance av David Bowie, till exempel. Vad fan pågår???

INTE NÖJD ALLS. HELVETE. H E L V E T E.

Ute pågår ett milt sommarregn vilket väcker alla möjliga blomdofter till liv och det är fint. Jag har gått och andats och nosat hela vägen till jobbet, vilket såklart resulterade i att jag blev snuvig. VÄRT DET :D

Dagen i övrigt verkar bra. Skall handla mat efter jobb + måste komma på någon snajdig lunch, men jag har inga särskilda planer utan skall nog mest sy och kolla på film när jag kommer hem i eftermiddag. Gött! :) (…eller bygga playlists i Soundcloud..?)