Jag älskar min kropp

10400872_818625161489032_2068743910252141784_n

Foto: Eva Wei 2014

Kolla vilken fin bild Eva tog på mig häromdagen! Här skymtas mina knektbyxor och skjortan jag har jobbat på den senaste tiden :)

Jag är lite öm just nu, haha. Vi var ju ett gäng på kontoret som stack ut och joggade/gymmade tillsammans, så jag är helt slutmattad (det är ett ord shutup) i armar och axlar och nacke och rygg just nu, och det är amazeballs :D Jag tror att det fanns en plan att ge sig ut igen på måndag (vad jag förstod är planen lite löst att köra varje måndag+torsdag?) vilket är jättebra, i så fall skall jag lätt hänga på ut :) Det är ju också ett sätt att få lika god träning utan att behöva gå upp klockan fem för att gymma – såvida jag faktiskt inte helt enkelt kör på båda ;)

Imorgon bitti är det morgongym igen, sedan vilar jag lördag/söndag innan jag kommer igång igen på måndag. Jag tänkte också försöka se till att ta en bild på mig på måndag morgon, i samband med att jag mäter midjan och whatnot. Fotodokumentera, se hur jag skiljer från vecka till vecka eller i alla fall månad till månad. Sådana saker är bra för att hålla igång peppen – så fort man ser skillnaden så blir man ju taggad till max! :)

Nu skall jag duscha och sedan fixa lite här hemma. Senare tänkte jag spela TV-spel och chilla innan det är dags att gå till sängs. Det är nästan svalt ute, och det är mörka moln på himlen så har vi RIKTIG tur så börjar det kanske regna! \o/

Muskler, sömn och höstlängtan

16847_105385519479670_360669_n

Jag hade varit okej med att inte ha resultat alls efter att ha tränat fem dagar i sträck. Det hade varit lugnt. Men att midjan blivit en centimeter större både under onsdagsmätningen OCH imorse? Varför blir jag större när jag faktiskt tränar + håller koll på vad jag äter? …och om jag nu blir större, varför SER jag smalare ut!? FÖRSTÅR INGENTING. Jag vet att jag inte borde mäta varje dag, och att jag inte borde bry mig egentligen, men …jag blir sådär konstig. Det här är varför jag lyckades få mig själv att sluta väga mig, för jag blir tokig och till slut vägde jag ju mig själv tre gånger om dagen och försökte hålla koll på skillnader och argh. Jag borde ta tag i att ha EN dag i veckan då jag mäter mig, för att inte gå och obsessa över varför det skiljer en centimeter hit eller dit. Så nu utser jag högtidligt MÅNDAGAR till att vara min mätdag. Så.

För övrigt så har jag bestämt mig för att jag skall träna alla vardagar och vila på helgerna. Planen är att morgongymma så mycket det går, men som att t.ex. igår (innebandy) och idag (skall jogga med kollegor i eftermiddag) kunna byta ut morgongymmandet mot annan träningsaktivitet. Jag skall heller inte låta bli att träna om jag inte har en god anledning (typ sjuk) och om jag håller ut på det här i en vecka eller två så är det ju rutin för mig sedan och därför svårare att släppa taget om. Nu DJÄVLAR skall jag lyckas med det här, och inte släppa allt som jag gjorde efter att jag sprungit Midnattsloppet förra året.

Jag har satt en långsiktig plan på att jag vill vara ”en bättre version” av mig nästa sommar. Då har jag ett mål som ligger längre bort än ”om en månad skall jag springa det här” och som sedan fungerar som en katalysator i att få mig att släppa taget direkt efter. Jag skall på lajv nästa sommar (KH7) och det får vara min målpunkt. Håll siktet långt bort (men även sätta kortsiktiga, lättare mål för att hålla peppen igång :)) och jobba på det.

Igår när vi spelade innebandy så började jag reflektera över mina muskler. Jag har såklart träningsvärk i händerna (!!) idag men det kändes bra när jag plötsligt kunde känna av hur armmusklerna arbetade, hur jag inte blev särskilt trött i benen och den där punkten mitt mellan skulderbladen som låter mig veta att jag utnyttjar ryggmusklerna för hållningen. Woop! Från att ha misskött min kropp enormt under alldeles för lång tid så är jag så glad och stolt över att jag har lyckats ta mig dit jag är idag. Och fuck jante, för jag tänker vara precis så stolt som jag vill och kan!

Jag hade, trots joggrunda senare idag, planerat att gå upp tidigt och morgongymma idag, men jag har sovit dåligt och vill inte utsätta kroppen för tungt gymmande när jag är helt utmattad efter ytterligare en natt av värme. Jag har inte ens använt täcke på hela veckan, vilket är märkligt för att vara jag. Jag har ALLTID täcke, men just nu så behövs det inte. Alls.

Jag saknar och ser fram emot hösten. Jag vet att jag borde passa på att njuta av sommaren medan den är här osv, men åh. Svala dagar, kalla nätter, levande ljus, varm choklad, tv-spel på soffan, röda löv, regnskurar, varma kläder… Love it ♥

Nu skall jag sluta ranta och fortsätta med det jag höll på med ;) Tjipp och hej!

Äntligen

maskros

DET REGNAR UTE! Det är svalt och skönt och mulet och inte DÖDSSOLSKEN2k och det är så skönt ♥ Enormt nöjd över att det för en gångs skull inte är helvetet utomhus, även fast det förmodligen bara är för en kort stund och solfanskapet snart är framme och bränner hål på mänskligheten igen. Men just nu tänker jag kosta på mig att njuta av att inte smälta så fort jag ens gluttar ut genom fönstret.

Idag har jag inte morgongymmat. Det blir innebandy om ett par timmar så det får bli dagens träning. Midjemåttet är detsamma som förra veckan men kroppen KÄNNS ändå bättre ni vet? Jag tycker att jag ser bättre ut. Det är nog mest jag som inbillar mig, men jag har i alla fall lite lätt ömmande muskler som intygar att jag har gjort något aktivt för att träna dem ;)

Ikväll blir det syjunta och imorgon är det morgongymmande innan jobb som gäller – och sedan är planen att en grupp av oss på kontoret skall sticka ut och springa tillsammans. Får se hur det går, har jag enorm tur är vädret imorgon detsamma som just nu och då hade det bara varit härligt att sticka ut och springa lite. Har jag otur är det samma helvetesvärme som igår, då blir det lite tristare. Jag siktar oavsett vädret på att vara med och springa :)

Det var allt for now. Tjipp och wog!

Ge mig höst så att jag får SOVA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godmorgon!

Ytterligare en morgon då jag gick upp klockan fem (trots vedervärdig nattsömn, vadfan värmen låt mig vara -_-) och stack ner på gymmet. Idag hade jag med mig mitt hopprep och en rockring som jag gav mig i kast med efter att jag värmt upp med 10 minuters jogg och lite viktträning. EGADS vad man svettas av att hulahoopa då :o Vi får se ifall jag blir något bra på det, jag lyckades i alla fall hålla ringen uppe någon minut åt gången ;)

Det känns i ryggen också, all träning jag har givit den hittills. Det är ömt men jag njuter. Finaste ryggen, kanske du också kan få lite muskler nu. Och mina ben, mina BEN you guys! De är starka och muskulösa och slanka och awesomebäst. Det hade jag ju aldrig kunnat tro om mina egna ben, trots att jag alltid har tyckt att de är snygga ;) När jag var typ tio eller däromkring tittade jag och Annie i en skönhetsbok hennes mor ägde, och där stod det att om man stod med benen ihop och det var fyra ”öppningar” mellan benen så var de klassade som vackra ben, och det har jag så på något djävla sätt så har den där lilla meningen i en bok jag inte ens vet namnet på fått definiera min självkänsla rörande benen sedan 20 år tillbaka. Märkligt, inte sant? De är ju snygga oavsett vad det står i en bok eller ej. De är awesomebäst och jag är stolt över att de sitter på mig. Så.

Och jag är stolt över att jag försöker. Jag är inte i närheten av var jag vill vara ÄN, men jag är på väg och det känns skitbra. Skall hålla fast vid den här känslan och låta den motivera mig att fortsätta. Det är aldrig för sent för att börja :)

Eva är i Skåne så i eftermiddag/kväll skall jag hänga med henne. Planen är att grilla, vilket är supersweet. Skall införskaffa lite kött under dagen, och försöka ruska ihop någon form av sallad att ha till. Försöka vara liiiite nyttig, i alla fall ;)

Nu skall jag jobba vidare, hoppas att ni har en bra dag :)

Om ett par månader kommer skillnaden att vara synbar

299454_280756555275898_1765430497_n

Halli hallå på er! (även känt som ”God morgon”)

Jag gick upp klockan fem och gymmade lite innan jag gick till jobbet. Eller ja, jag duschade ju självfallet innan jag gick hemifrån, man är ju inget svin precis. Lyckades köra 10 minuters oavbruten jogg på löpbandet vilket kändes jättebra – hittills har jag dessvärre givit upp efter cirkus 3 minuter pga orkar inte, så att plötsligt köra 10 minuter och känna att man skulle orka lite mer egentligen är jättebra. Jag hade dock bara lite cardio-uppvärmning innan jag gav mig på gymutrustningen och fick tränat lite nacke och axlar. Lär vara stel som ett as imorgon, haha ;D

Både lördagen och söndagen har jag iklädd träningskläder tagit mig ut till Bulltofta, ett varv runt 2,5 km-slingan och hem igen. Jag har inte sprungit hela vägen (se ovanstående uttalande om ”max 3 minuter utan avbrott”) men jag har försökt springa så mycket jag kan. Igår siktade jag på att springa upp för alla backar, oavsett hur långa eller korta de var – och det var marigt som fan men kändes också väldigt bra. Woo~!

I lördags tog jag efter min morgontur till Bulltofta en promenad in mot centrum och fick en vattenballong i huvudet. Det var så oerhört oväntat och först blev jag jätterädd när något plötsligt dunsade mig i huvudet så jag vände blicken mot det där konstiga gula som studsade av mig och såg i slow motion ballongen falla och explodera. Jag var helt vimmelkantig och skakis, haha. Det är jättetöntigt av mig, men jag blev närapå chockad av det oväntade slaget mot mitt huvud så jag stod mest och dumstirrade ett tag mot balkongerna för att se var marodören/erna satt så att jag kunde få skälla på dem. Gav upp efter en minut och fortsatte in mot stan, men var lite skakis en stund innan det slutade. Tönt. Sedan tog jag en fika med Robin och snackade skit och köpte Battlefield 4 till min XBOX så på kvällen blev det lite spel. Jag var lika kass som vanligt :D Orkade inte spela så länge dock pga ankommande huvudvärk, så jag gick och lade mig tidigt och läste istället.

Igår passade jag på att färga håret, nu är jag snygg igen. *NÖJD*

Ikväll har jag tvättid och tänkte passa på att få färdig min skjorta mellan alla vändor ner till tvättstugan. Borde vara doable tycker jag, så länge jag kommer ihåg att köpa tråd + knappar på lunchen. Annars blir det svårt :P

Satt igår och tittade igenom 10 Reasons to Hate You, Jawbreaker och She’s All That. Jag gillar töntiga highschool-filmer medan jag pysslar ;) Jag har fler på lager så får se vad det blir för fånigt ikväll :D The Craft, kanske.

Jaja. Nu skall jag dricka en miljard vatten och jobba vidare. Får se ifall träningsvärken sätter in också, eller ifall jag kan få slippa den. Planerar att morgongymma hela veckan, vi får se hur det går med det :)

Fredagsmorgon

Screen Shot 2014-07-25 at 08.19.14

TGIF! Och lönedag på det, yay! Idag på lunchen skall jag gå och kolla på skor tänkte jag, jag har ju gått ut ytterligare ett par och för tillfället använder jag min mammas gamla rosa/vita gympaskor och det är ju kanske inte optimalt om man säger så. Därmed: Get new shoes. Wooo!

Jag drömde så djävla konstigt:
Jag var hos mommo och hade någon konstig simtävling under vatten i en pool mot Cat. När vi var klara med det (jag tror att jag förlorade, eller så kanske hon lät mig vinna, jag är osäker) så gick jag in till mommo där även mamma var och packade ihop mina saker. Sedan gick jag över en strand (Snäck..?) som jag tror att jag har drömt om tidigare och först passerade jag en man som försökte släppa iväg sådana där papperslyktor men de brann bara upp, och sedan gick jag in i en stor paviljong där min bror (Fredrik) tydligen hade födelsedagsfest. Jag pratade med honom ett tag, och sedan gick jag ur tältet och då lämnade jag plötsligt en tågvagn på Stockholm Central (det såg inte ut som Stockholm C, men det stod på skyltarna och var underförstått) och precis när tåget rullar iväg igen inser jag att jag har lämnat både min jättestora frigolitlåda som jag packade ihop hos mommo OCH min väska vari jag hade mobiltelefon, pengar, ID, nycklar och typ ALLA VIKTIGA SAKER I VÄRLDEN. Jag bryter ihop och gråter hysteriskt och hoppas att Fredrik skall se de här sakerna på tåget/i tältet och förstå att de är mina, och en kvinna på tågstationen försöker låna mig sin telefon för att jag skall kunna ringa Fredrik men jag kan inte hans nummer och plötsligt vet jag inte ens vad han heter mer än Fredrik. Vi hittar dock plötsligt min frigolitlåda för den hade jag tydligen fått med av ändå, men väskan med ALLT VIKTIGT I VÄRLDEN är borta. Sedan ringde klockan och jag vaknade.

Klart stressig dröm. Klart MÄRKLIG dröm.

Jag blev typ klar med kragen på min skjorta igår. Ikväll skall jag fixa ärmar och sedan får vi se hur mycket det är kvar att göra. I helgen skall jag alltså sy, träna och fixa håret. Det blir awesome! Skulle behöva göra typ en tacopaj också, så att jag kan greja lite lunchlådor till nästa vecka. Det löser sig :D

Mitt lår är TYP återställt igen, så imorse kunde jag promenera till jobb och det kändes knappt av alls. Skönt. Får se ifall det går att springa med det imorgon, annars får jag köra bara styrketräning och strunta i cardio tills benet känns okej igen.

Ni får ha en trevlig fredag!

OH MY GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD

4f147748274a11e292a022000a1c02a4_7

Mitt hår känns långt igen! Det har nått den där längden när det träffar rätt punkter på ryggen för att jag skall uppfatta att det är långt. Sedan jag klippte mig för snart ett halvår sedan har jag känt mig så satans korthårig, trots att det ändå bara var en decimeter jag tog, men nu är det låååångt och glorious igen och det stannar på ryggen ifall jag för det bakåt, istället. för att falla fram framför axlarna och störa stup i kvarten. Det innebär också att det börjar bli för långt för innebandy/att springa med, då risken att jag kommer att slå någon annan eller mig själv med mitt uppsatta hår ökar radikalt ju längre det blir. MEN VEM BRYR SIG. Jag behöver dock sätta färg i rötterna på det, det växer ju som ogräs så trots att det är mindre än en månad sedan jag sist färgade har utväxten kommit alldeles för långt och jag börjar känna mig sådär fasligt osnygg i spegeln igen.

Det är torsdag (varförskrevjagmåndag), det är redan varmt utanför fönstret och mina leder känns svullna – igen. Mitt lår är lite bättre idag, jag behöver inte gå som en pingvin, men jag tog ändå bussen för det gör ju fortfarande ont. Får se ifall det går att gå hem i eftermiddag dock, ju mer jag kan gå desto bättre :) Midjan var idag en centimeter större än igår, dvs lika stor som i måndags/tisdags. Förväntat, och inga svårigheter där inte.

Igår sydde jag tillsammans med Signe och kollade på Child’s Play samt Troll 2 – rifftraxvarianten. Vi såg inte färdigt hela Troll 2 pga klockan blev så mycket, så vi får se slutet nästa gång vi syr. ”And you can’t piss on hospitality, I won’t allow it!” Jag tog hem en Troll 2 soundboard på min telefon, så nu kan jag spela upp klassiska ljudklipp från filmen när jag behöver något att skratta åt ;)

Jag är gräsänka i helgen så planen är att sy och träna. Jag är bortbjuden på rollspelshäng på lördag, men får se hur jag gör med det. Just nu lockar det mer att sitta mol allena hemma och få färdigt min skjorta och fixa mina byxor + jacka, men det är ju alltid kul att socialisera lite också. Vi får se, vi får se.

Nu skall jag jobba, ni får ha en bra dag och så hörs vi väl senare eller imorgon eller whatnot.