Helgen i retrospekt + nu djävlar

Screen Shot 2015-05-25 at 07.08.08

I fredags stack jag ut och tog en långpromenad efter att jag ätit när jag kom hem från jobbet, och sedan blev det Hell’s Kitchen tills jag gick och lade mig vid tiosnåret. Läste lite Sandman tills jag somnade, och sedan hade jag satt klockan på ringning vid åtta på lördagsmorgonen. Vaknade på lördagen och kände mig hysteriskt opepp på ALLT. Såg knappt ens något syfte med att gå upp ur sängen, men lyckades till slut inte bara masa mig upp och äta frukost utan även ta mig iväg till Hästhagens Idrottsplats för att springa mina intervaller.

Trots att det var varmt som satan (jag sprang i linne!) och det emellanåt var lite jobbigt att inandas den uppvärma, plastiga lukten som kom från löparbanan så gick det väldigt bra. Sprang på 6:32m/km vilket är helt okej med tanke på att jag gick nästan hälften av det :) Insåg dock att jag fortfarande bara blir snabbare och inte uthålligare, så jag skall övergå till att försöka springa 500 meter längre för varje gång istället. Iochmed stormöte imorgon under dagen så tänkte jag springa innan jag börjar jobba och då är målet 2 km. Börja lagom. Kan jag ta mig längre än så så är det bara en djävligt trevlig bonus :)

Nåväl. Efter en sjukt skön rask promenad hemåt efter mina intervaller så låg jag på soffan större delen av resten av dagen och fortsatte glo på Hell’s Kitchen. På lördagskvällen kom Linnea över och så såg vi på Eurovision Song Contest tillsammans. Det var ju …eh… ”bra”, men vi hade trevligt och det är vad som räknas :) Det blev rosévinet jag fick av Puh & co: i födelsedagspresent tillsammans med lite chips och vindruvor – man får lyxa till det ibland :)

Söndagen var designerad vilodag. Jag har rört mig enormt mycket nu i förra veckan så min kropp krävde att få ligga still en dag. Med inte ens tvåtusen steg under gårdagen trots tvättid och idogt rännande mellan lägenhet och tvättstuga under ett par timmar så tycker jag väl att jag lyckades väl med denna. Sjuuukt tråkigt med vilodag dock. Jag låg på soffan i stort sett hela dagen och glodde vidare på Hell’s Kitchen, och så passade jag på att lägga henna i håret eftersom jag börjar komma farligt nära den där gränsen där jag börjar känna mig ful pga utvuxna rötter. Kom även fram till att gårdagen var den enda vettiga tiden jag hade på mig att färga skiten också, innan tysklandsresan, såvida jag inte vill stå en kväll efter jobb och dra henna i håret. Protip: Det vill jag inte.

Med henna i håret och Hell’s Kitchen på TV gjorde jag lite listor med saker som behöver fixas, packas och köpas innan vi åker iväg nästnästa helg. Känns som att läget är lite mer under kontroll nu :)

Jag har saknat Martin så djävla illa i helgen. Jag misstänker att en stor del av min opepp inför allt i världen beror på att jag känner mig halv. Ser fram emot nästa helg när jag får krama på honom igen och vara hel en liten stund igen – och sedan har vi ju en vecka i Tyskland tillsammans med Grottrollet att se fram emot.

Nu till något helt annat: Jag har sju körlektioner inbokade nu innan jag åker till Tyskland, och två efter. Vet ni vilka nio lektioner det är? Det är de 9 sista jag hade kvar av de 30 som ingick i paketerbjudandet jag köpte. Det betyder alltså att efter de här nio så är det antingen uppkörning ELLER behov av att köpa ett tiopack lektioner till. WHAT! Det känns helt vilt, och både spännande och nervöst. Vi får se vad det blir av det. Alla nio lektioner är med rätt lärare i alla fall, så det känns bra. Utöver de här nio körlektionerna har jag bestämt mig för att från och med imorgon (eller kanske idag, vem vet) ta med mig mina teoriböcker och sätta mig på biblioteket och plugga minst en timme om dagen. Läs igenom alla böcker, och sedan läsa igenom dem IGEN, och sedan börja göra övningsproven som ligger på hemsidan. Plugga satan. Få in allt detta i huvudet så att det sitter. De flesta verkar behöva göra om antingen teorin eller uppkörningen, men jag kommer åtminstone att göra allt jag kan för att slippa göra endera. Plugga plugga plugga. Bibblan är ett neutralt område där man kan sitta i lugn och ro och studera utan att bli distraherad av sin dator eller Netflix eller alla böcker som står hemma i bokhyllan och lockar och så vidare. Ni kan väl önska mig lycka till? Jag hatar att plugga :) Det är jag cirka sämst på, men ja. VI SKALL KLARA DETTA NU HÖRNI. OK?! Nu djävlar!