Morgonstund har guld i mund

lila-blommor-2

I söndags tog jag bort Facebook från mobilen och igår var jag inloggad på Facebook i kanske fem minuter allt som allt. Det känns bra. Jag är trött på att Facebook suger så djävla mycket energi av mig och sällan ger mig något tillbaka. Istället upplevde jag gårdagen som positivare och produktivare än på länge. Bra grejer! Man behöver pausa från saker ibland. Får se när och hur jag bestämmer mig för att göra angående Facebook sedan, men just nu fortsätter jag att hålla aktiviteten på ett extremt minimum. Det är främst min träningsgrupp jag går in för att kolla :)

I morse gick jag upp klockan fem och stack ut och sprang 2 kilometer utan stopp, och sedan 2 kilometer till där jag pendlade mellan gång och språng. Det blev lite väl mycket uppför direkt när jag började, och det känns lite i ben och rumpa just nu, men det är bra grejer ändå. Lyckas jag hålla bra fart i uppför så innebär det ju att jag håller bra fart överlag :) Dock lite irriterad över att ingen av de appar jag kör för GPS ville fungera klokt imorse. Nike+ hade koll på avstånd och fart, men kunde utöver det inte ge mig en vettig översikt över vilken väg jag tagit osv, och Strava bestämde sig för att bara fungera de två sista kilometrarna. Hade samma problem med Strava igår när jag ville ha koll på mitt cyklande till och från jobb – på väg till jobb så fungerade det tydligen bara de 3 sista minutrarna; på väg hem inte alls. Kul, tack. RunKeeper är just nu lika dåligt det. Frågan är ifall jag skall leta  vidare och testa andra appar eller om jag bara skall hålla ut och hoppas att Strava slutar strula snart? Fördelen med Strava och RunKeeper här är ju att de går att koppla ihop med MyFitnessPal, vilket sjukt mycket underlättar logging av träning utöver matintag. Jag KAN göra det manuellt, men det är jätteskönt när det löser sig själv. Får fundera lite över det där.

Idag har vi stormöte på kontoret, och efter jag har slutat jobba för dagen trallar jag iväg till Bibblan för att plugga. Jag tänkte ju som sagt plugga redan igår, men det var världens dyblötaste regn och jag kände bara att jag verkligen inte ORKAR ut och gå med böcker i det vädret. Så löjligt väder för övrigt – det syntes knappt att det regnade men herredjävlars vad blöt man blev så fort man kom ut i det.

Körlektionen gick bra. Vi kommer att upprepa på morgondagens lektion vad vi gjorde igår, och efter det så kan jag förhoppningsvis flytta vidare mot nästa delmoment istället. Jag TROR att nästa moment är motorväg..? Men ja. Det känns bra att jag tänker ägna en timme eller två av eftermiddagen/kvällen åt att studera och faktiskt förbereda mig klokt inför fortsatta körlektioner. Jag vill så gärna få allt detta att fungera, och lyckas ta det där drattans körkortet snart!

Men men men. Dags att dra den här dagen vidare framåt. Ha en fin dag nu, hörni! :)