Få tummen ur – för Satan!

För två veckor sedan var det ju i princip sommar ute, och nu sitter man istället och huttrar. RIMLIGT. Men ja. Ovan bild togs strax före jag gick till optikern och provade ut ett par nya glasögon som ju BORDE dyka upp vilken dag som helst nu! Bytte ut det där paret jag aldrig tyckte om och nu blir det istället ett par rosa som jag tyckte var jättefina. Och UNGDOMSPROGRESSIVA GLAS. Jag är tydligen gammal nu.

Hur som haver. Det är tisdag, men eftersom vi hade Riskettan igår och öh inte har Handledarkurs idag så känns det som en torsdag, så vi kan ju säga att jag är LITE off i veckan just nu. Men igår var jag hos tandläkaren (det gick bra bortsett från att jag fick en svimkänning när han tog fram en spruta för att bedöva mig) (also lagom störigt att ha en avdomnad mun resten av kvällen, men det var ju borta när jag vaknade imorse) och idag är det tisdag och jag skall göra smoothie till middag och also springa efter jobbet och imorgon onsdag kommer det folk och tittar på min lägenhet och sedan är det torsdag och dags för en öl och så blev det fredag och då kommer ♥EVA♥

Full rulle, liksom.

Men ja, jag skippade att springa imorse och tog istället en lite längre promenad hem från Johan. Han kommer lite senare ikväll så jag skall springa och städa av hemma så att det ser bra ut inför morgondagens besök, och om det happar sig som så att han stannar hemma pga trött så får jag väl chilla själv, helt enkelt :) Det märker vi ^^ (jag hade en sådan där ”men….” igår, eftersom jag inte visste om jag skulle vara helt slutkörd efter mitt tandläkarbesök eller ej) (trots paniken vid bedövning så gick det ju dock väldigt bra, det är en bra tandläkare jag har hittat!) (happident)

Mmmm. Jag funderar på att röra mig 10 meter för att hämta mitt broderi och liksom …KOMMA NÅGONVART med det. Det är väl 2/3 färdigt nu, och vårvärmen smyger allt närmre så snart är det ju liksom jackväder på riktigt och då vill jag ju ha den klar. Kommer jag bara igång så går det skitbra med allt, men det är tydligen något litet som bär emot varje gång jag funderar på att hämta broderiet (som alltså hänger I HALLEN BAKOM MIG) så öh. Jag skall nog posta detta och sedan BRODERA SATAN, vilket ju är kul att säga eftersom det föreställer Baphomet osv. lol.

Yeah, jag är lika rimlig som vanligt. Har ni saknat mig i etern eller har ni mest varit lättade över att slippa försöka följa en skriande brist på röda trådar och ohemult svammel? <3

Hejdå!

Hejsvej

Håret är nyhennat och har väl vuxit på ganska bra sedan jag klippt mig för två månader sedan. Får se hur lång tid det tar för det att bli långt, och ifall det kanske är lite friskare framöver nu när jag bara kör balsammetoden. Vi får se!

Det är måndag, det är ~2 timmar kvar av arbetsdagen och ute skiner solen trots att det är kyligt. Jag skall till tandläkaren ikväll så är väl lite lagom opepp på SAKER, men efter tandläkaren är planen att gå över till Johan och det är ju alltid en bra grej så får väl hålla fokus på det helt enkelt.

För ovanlighetens skull kör vi Riskettan idag, men då slipper jag stressa över den resten av veckan så ändå ganska skönt faktiskt?

Helgen har varit fint! En liten, coronasäker hemmafest. Vi var få, vi höll avstånd, vi var högljudda — allt man vill, ändå. Jag trivs bättre i små sällskap än stora ändå, min största saknad just nu är ju spelningar och ja, ni vet, MEDELTIDSVECKAN. Skall jag åka dit i år? Naj. De kommer att köra någon Medeltidsveckan Light och folk är övertaggade, men jag känner att det inte kommer att bli det JAG vill ha ut av medeltidsveckan så jag stannar hemma och myser med Johan och drömmer om nästa år, istället. Det kan absolut fortfarande vara skit 2022, men vafan — man måste få se framåt och hoppas, vet ni. Vi blir fan tokiga annars. Det blir man väl långsamt ÄNDÅ, men det måste ju inte skyndas på tänker jag.

Så var april nästan slut också. Vad tiden går fort? Det var nyss augusti. Det är snart augusti igen. Och sedan nyår, och sedan fyller jag 38. Öh. Kanske inte går fort, men det känns fan så emellanåt. Jag hoppas att tiden hos tandläkaren ikväll flyger förbi, där kan tiden gärna få gå i hyperfart tbh.

UGH

Aja.

Seg i kroppen, men sprang imorse så det enda jag skall åstadkomma under resten av dagen är att promenera till Gamlestaden och sedan vidare till Kålltorp, och det löser jag ju. Har börjat lyssna på en ny podd som jag är väldigt kluven till; den bjuder på många skratt MEN jag stör mig också på att de verkar göra sig dummare än de är som någon form av Kul Grej? Det är inte jättekul, just den biten, det är bara korkat och det stör mig :P Men jag lyssnar vidare, för det mesta är det ju underhållande. (Tack för insläpp, heter podden, handlar om Facebook och kör på samma upplägg som Flashback Forever)

RIght-oh. Lärarna kommer snart in för kaffe och sedan är det dags att börja avrunda dagen.

(nu har de druckit kaffe och jag fick en massa kunder, så det är nog bra läge att avsluta och posta detta nu innan nästa sjok av människor kommer ^^ hejdå!)

Ovår

Efter 112 dagars runstreak kan jag säga att något av det bästa jag har gjort i allt detta är att dagligen markera i min lilla ärende-app att jag har sprungit, för annars glömmer man liksom bort det. Har jag sprungit? Skall jag springa? När sprang jag senast? Selfies och en liten bock i kalendern gör all skillnad där.

Så det går framåt, det gör det ju. Numera springer jag 2,0-2,5 km om dagen, skall försöka uppa lite till. Problemet är ju dock att det samtidigt är så djävla tråkigt? Jag springer varje dag och emellanåt ser jag ju till och med fram emot att komma ut, men under själva springturen är det ju sällan man känner sig enormt inspirerad att bara …fortsätta springa, liksom. Lite av problemet är väl kanske att när jag sticker ut så har jag specifika rundor beroende på hur långt jag skall springa, och då har man väl inte så mycket utrymme för ambition om man inte skall omkalkylera hela löprundan för att hamna rätt (dvs hemma) i slutändan.

Nåväl.

Livet är bra! Solen skiner, det är ljust om kvällarna, i tisdags var jag och Eva (kollegan) ute och tog en öl med en fd elev och det var himla trevligt. I helgen skall vi (corona-säkert) fira brorsönerna som fyller år idag + imorgon och nästa fredag kommer bästis-Eva och dricker vin och lyssnar på häxig musik och firar Valborg med mig och iiiih lilla längtet ändå! <3

Fyra timmar kvar av arbetsdagen och sedan skall jag hem för en torsdagsöl innan jag knallar över till Johan och chillar. Hoppas att det inte är så förbaskat kallt ute när jag skall ut sedan, jag är alldeles för lättfrusen för det här udda vårvädret vi drabbats av. Det haglade igår! Dock bara under en kortare stund, men liksom …det är snart maj. Våren, skärp dig.

Nu skall jag fortsätta med dagens arbetsuppgifter. Har en liten lista med grejer jag betar av allt eftersom. Struktur. Gillar’t.

Ha det fint!

Gaispr

Det är måndag och det märks djävlar i mig på mängden inkommande samtal! Dagen flyter dock på bra; solen skiner, alla är glada och jag har kroppen full av pepp ^^

Har nu sprungit 81 dagar i rad. Igår var jobbigt, hade verkligen NOLL lust att springa och även fast jag höll bra fart kändes det inte vare sig kul eller befriande eller bra att springa, så jag var orolig att jag hamnat i en dipp. Idag kändes det dock bra igen, så jag hoppas att gårdagen inte är en begynnande trend utan en utstickare. Anyhoooo.

Efter jobbet ikväll skall jag köpa ett paket smör, och sedan har jag inte ett öre kvar att spendera innan lönen kommer på torsdag. Egentligen har jag inte råd med smör heller, men jag lånar från mitt sparkonto. Jag måste ju kunna äta, liksom. April blir också tight månad, men så fort aprillönen kommer så hamnar jag på plus, så det finns ett ljus i slutet av tunneln här :P

Gäspar som en idiot men det går an. Vet inte riktigt varför jag blev så trött helt plötsligt, men har sovit lite halvdant (mest pga väldigt skumma drömmar) och så är det väl vädret och POLLENSÄSONGEN som påverkar. Man blir ju sömnig när immunförsvaret flippar ur.

Det blir en lugn kväll, dock. Tänkte ta med datorn över till Johan så att vi kan spela lite World of Tanks. Jag behöver farma pengar och blir bara sur när jag sitter hemma och förlorar, så det kanske går bättre om det finns något djävligt snyggt att titta på när mitt lag börjar kuka ur :3 Skall bara käka hemma, först. Vilket då innebär att när jag promenixar över till Johan sedan så är det fortfarande LJUST ute. VILKEN GREJ. Jag är så sjukt övertaggad på den här ljusa säsongen så det är helt tokigt, men vafan. Det finns värre saker i livet än att vara jätteglad över att det är vår, faktiskt.

5 dagar till min födelsedag. Det är väl också en grej. Känner dock hittills inte av den ångest jag vanligtvis brukar drabbas av inför mina födelsedagar, så det är skönt. Jag har en del teorier kring varför, varav en handlar om hur jag inte längre känner ett skriande behov av att bli mamma. Vilken skön stress att slippa, egentligen? Jag är istället väldigt nöjd faster (och låtsas-moster ^^) och det räcker så himla långt, ändå. Förhoppningsvis innebär det att jag när jag blir gammal ändå har någon som vill komma på besök och träffa mig. Vi får se. DET kan jag inte påverka just nu ändå, och det är ju heller ingen självklarhet ens om man har barn för det kan hända tusen saker på vägen och hur goda intentioner man än har kan saker gå snett. Typ.

Men ja. Pappa har hittat på NÅGOT på fredag och jag är så djävla nyfiken på vad det är, så just nu är jag väl mer pepp på fredag än lördag mennnn på lördag skall jag ju ändå fira med min älskade och då blir det gothvin och finkött och förhoppningsvis en ny klänning som bordeeeee komma på posten vilken dag som helst. Önskar SÅ att den skall sitta som jag vill <3

OKEJ HEJDÅ

Nerver

Hallå jag ser fram emot sommaren!!

Men det är ju ett par månader kvar tills dess. Och när det väl är sommar lär jag klaga över att allt är för varmt osv ändå, men just NU känns sommar som en bra och trevlig grej. Tänk om man kanske till och med får sitta på någon uteservering i år? Sippa öl eller vin i under ett parasoll. Det hade jag tyckt om. Å andra sidan kan man alltid sitta i en park någonstans och hålla avstånd till folk, så det går ju att göra bra grejer änDÅ.

Det är torsdag och hittills en lugn dag. Jag skall fixa ett par fakturor vid tillfälle, samt ett par rapporter, men annars ligger jag bra till med dagen. Imorse blev det långpromenad (nåja) och städa av lite, så jag har både plockat undan disk och vikt tvätt. Bra grej! Det här med att springa på kvällen är ju ibland en jättebra grej, i synnerhet när det innebär väldigt produktiva morgnar. Så länge man planerar vettigt så är det inget man behöver bli stressad över heller — Johan vet att jag skall springa ikväll så han kommer över först när jag är färdig med det :)

Åt lunch hemma idag och då blev det lite the Office och chilla. Hade ju inget direkt som jag kunde städa undan, så ^^ Springer ikväll efter jobbet och sedan kommer Johan.

Det har varit en bra vecka! Nu är mars nästan slut. Det är bra, jag är inget jättefan av mars. Det är ju i april som man plötsligt kan börja känna blomdoft och det kommer milda vindar om kvällarna. Det är klart bättre än slaskiga mars! :D

Hemma i kylen står torsdagsölen och väntar på mig. Det blir vad jag tror är en pastry stout idag? Det kan också vara ”bara” en vanlig fruktig öl, emellanåt är det svårt att se på designen vad det skall innehålla :D Amundsen, i alla fall. De har ju väldigt färgglada och peppiga burkar ^^

De håller på att lägga ny asfalt här utanför så under förmiddagen har de först rivit upp all stenläggning och sedan lagt på grus som de har STAMPAT SATAN på med en maskin som har väsnats något så infernaliskt att jag höll på att få tuppjuck här inne. Nu verkar de dock vara klara (för tillfället?) med allt oväsen så vi får väl se ifall nästa steg i asfalteringen är tystare. Det hade varit bra. Slet in vår flagga i alla fall, var rädd att de skulle köra in i den och bryta av den. Den ligger fortfarande inne, men jag tror inte att jag skall chansa på att sätta ut den innan vi vet att de inte skall köra stora helvetesmaskiner väldigt nära vår vägg igen.

Men ni får väl ha en fin dag osv! Det tänker jag ha. Lyssnar på musik och filosoferar över ifall jag kan göra någon inställning för att slippa känna mig så trött i kroppen när jag suttit ner långa stunder. Undrar också lite över den där konstiga nerven i min haka som sedan 1-2 veckor tillbaka emellanåt vibrerar. SYNS DET?, del ett. VARFÖR?, del två. Sådana saker man funderar över en småljummen torsdagseftermiddag i slutet av mars.

Hejdå

Gamla tanten

Men jaha, 10 dagar tills jag fyller 37 då! Vilken grej. Undrar om jag kommer att ålderskrisa i år eller ifall det blir som förra året och jag mest är chill med situationen? Fyller år på en lördag i år, så jag slipper i alla fall använda en semesterdag för födelsedagen. Kollegorna kommer ju att skriksjunga för mig ändå, men det blir i vanlig ordning inte på den egentliga dagen, så ^^

Det är onsdag, men det känns väldigt mycket som torsdag. Får se ifall dagen rätar ut sig under …dagen… ja… så att det blir onsdag, annars blir den här veckan väldigt långsam. Igår kändes det som att jag hade alla dagarna i fas, men så drabbade en onsdag-som-känns-som-torsdag och ja, öh.

Solen skiner. Jag gick upp strax före sju idag och gick mina sex kilometer, och sedan städade jag köket och förberedde lite räkningar inför lönen nästa vecka. Skall springa efter jobbet — idag blir dag 76! Det känns ju ändå väldigt häftigt, att man kan springa så många dagar i rad och verkligen må bra av det? :D Det skall bli kul att se var jag landar när jag väl tappar streaken, och vad jag gör sedan. Kommer jag igång igen? Påbörjas en ny streak eller blir det en gång i veckan, eller slutar jag springa helt? Just nu streakar jag dock (jaja höhö okej) och det går så himla bra för mitt lag.

Det finns så mycket mer energi i kroppen när solen skiner. Jag har inte ens varit UTE i solen, jag sitter bara här och tittar ut på den, men gudars skymning vad det ändå spritter av energi i hela kroppen. Ikväll, ikväll..! Skall bara hem och slänga i mig en macka och sedan blir det ut och springa lite, och det kommer inte att hinna bli mörkt innan jag kommer ut!
Hade först tänkt sticka ut och springa imorse efter min promenad, men sedan kände jag att nä, jag vill fan för en gångs skull (lol) när jag och Johan ses vara nyduschad och soft så därför bestämde jag mig för att ta det senare under dagen. Det är också lite skillnad på att springa på morgonen vs. att springa på kvällen vad gäller kroppen. Det spelar in vad och hur mycket man har hunnit äta, till exempel. Jag gillar att varva, emellanåt :) På fredagar/helger springer jag ju i stort sett alltid på eftermiddagen, så då får man lite annat dagsljus också. Bra grej!

FUNDERAR på att kanske testa på att springa i Skatås i helgen? Är ju hos Johan så det är nära dit. Promenera till skogs, springa min sträcka, promenera hem och hoppas att jag inte tappar för mycket värme på det. Det hade varit kul. OM INTE ANNAT så kan jag spara på den planen till längre fram i vår, men jag är ändå lite pepp :3

Aja. HA EN BRA DAG HEJDÅ

10 viner

Vilken himla trevlig helg hörni? Jag har druckit vin och tittat på människor och kramat på Johan och sprungit och tagit en liten promenad i skogen (~ish) och försökt spela World of Tanks vilket bara laggade men liksom, allt annat har varit bra. Jag kan gå med på dåligt datorspelande när resten av helgen är så fin faktiskt <3

Idag har vi äntligen fått fönsterrutan utbytt på jobbet — den som krossades i samband med andra inbrottsförsöket som gjordes. Idioter. Nu har jag i alla fall inte ett gigantiskt glas-plåster mitt i utsikten, och folk sneglar inte längre snett mot vår fasad. Hoppas nu att folk skall låta oss vara — det får banne mig räcka med att de gjort detta två gånger om nu. Fucking respektera företag, herregud.

Igår tittade vi på Ninth Gate och åt glass och lät helgen ta slut. Reflekterade över vilka enorma mängder whiskey Johnny Depp dricker i den filmen? I de få scener där han INTE drack whiskey drack han istället konjak. Vi delade därför på en Zygoat från Amundsen; en chocolate chip cookie salted caramel pastry stout. That’s a mouthful, som man säger. Det är ölen också, så den fungerar  finfint att dela på två personer :)

Tio dagar till lön och hittills håller min budget som förväntat, även fast det kommer att vara lite småsegt nu den sista tiden innan det fylls på med nya pengar. Tur att man får icabonus snart också, så har jag råd att fixa lite lunchlådor till sista dagarna före lön :) Från och med aprillönen är min förhoppning verkligen att ha en stadig ekonomi, så med det målet i sikte kämpar jag på och TÄNKER få detta att fungera :)

Lite stel i nacken idag, men annars är dagen helt okej. När Johan gick till jobbet imorse tog jag en sexkilometerspromenad, och sedan stack jag ut och sprang direkt efteråt, så jag är ju klar med alla sådana saker för dagen redan. Han kommer inte förrän typ halv åtta ikväll så får se ifall jag kanske tittar på lite tv-serier eller läser lite direkt efter jobbet. Har lite disk kvar från igår som jag skall fixa också, men det tar ju bara ett par minuter liksom.

Annars tror jag det  blir en ganska lugn vecka? Skönt det med.

Ha en fin dag hejdå!

WordPress theme: Kippis 1.15