Spiderbaby returns

Ha-HA! Det var ju ett hemligt firande av Gimp på hans fyrtioårsdag i lördags, och vi var där! Burgare och drinkar och skitsnack, mycket bra. Efteråt tog jag med mig Elvira och for hem och Johan stannade kvar en liten stund till. En fin kväll. Under dagen var vi på Reningsborg där vi alla tre hittade något att ta med hem, och sedan for vi inom Botaniska Trädgården och flanerade en stund i solen. Noll klag på denna helg!

Johan for ner och jagade igår, så jag tog hans tvättpass och passade även på att plocka med lite disk och sopor osv. Sådant där som behövs göras, liksom :)

Har ägnat all surftid under dagen åt att kryssa bort varenda annons jag får upp i flödet och mina algoritmer är just nu så sjukt förvirrade över vad de skall visa mig. Jag hade också en period imorse, efter att jag sprungit färdigt, då jag inte fick upp fler annonser efter att ha klickat bort tillräckligt många. Vad udda det var, att få scrolla Facebook utan reklam var tredje inlägg? Och ja, det var var tredje inlägg. Herregud vad vi bara går med på detta? men vad skall man göra, det enda är ju i så fall att sluta med socmed och det vill jag inte heller? Skitvärld. Skitreklam.

Har täckning i receptionen så var inom bibblan en snabbis i samband med lite ärenden jag hade, och lämnade tillbaka ett par böcker. Lånade lite snabbt två nya; den jag köar för är ju inte klar än, liksom. Antar jag. Tillbaka på jobbet: DING. Mail. ”Din reserverade bok finns att hämta nu!” så ehhh. Gissa vad jag gör på lunchen. :P

Nu har jag snart tre stora djävla böcker att läsa på tre veckor och hade detta varit i gymnasiet hade jag varit klar med dem på fredag men jag har inte samma tid att lägga på läsning numera. Har och har, men prioriteringarna är annorlunda. Det förvånar nog ingen att man lägger sin tid lite annorlunda när man är 40 istället för 18? :P

Jag kommer att ventilera lite kring pengar nu. Jag tänker att jag förvarnar, för det kan vara en sådan där som folk blir irriterade eller stressade av, så om ni inte vill hänga med på den biten så säger vi hejdå här, så får ni ha en fin dag <3


Jag försöker ju spara pengar. Jag har de senaste månaderna lyckats komma till en punkt där det finns pengar kvar på mina konton när lönen kommer, till skillnad från tidigare då jag en dag eller två före lön låg på noll på alla småkonton och fortfarande behövde köpa en del grejer på kredit. Eller ja, behövde och behövde, det var inte livsviktiga saker, men ni fattar vad jag menar tänker jag. Det känns jättebra att ha lyckats strypa köpandet såpass att jag kan ha pengar kvar i slutet av månaden, men nu har ju en ny stress uppstått där jag känner att jag skall spara mer och mer för varje månad och ehhh det känns inte heller särskilt hälsosamt? Jag vill tillägga att jag alltså utöver mina små spenderkonton som jag talar om här ovan har ett mer långsiktigt sparkonto som växer med ett par tusenlappar varje månad + ett sparande i Dreams som är en app jag använder för mer specifikt sparande, t.ex. Johans fyrtioårspresent och en framtida resa till Filippinerna. Så trots att dessa två konton växer varje månad har jag börjat hounda mig själv att VERKLIGEN INTE RÖRA de pengar som ligger i de konton som alltså är avsedda för att ANVÄNDAS VARJE MÅNAD. Jag måste få lov att använda de pengarna om jag vill, jag måste bara lista ut hur jag skall få mig själv att förstå det?

Just nu är det väl också en bidragande faktor att vi har en del ganska stora utgifter fram till nästa lön; vi skall till Söderköping i helgen och bo två nätter på hotell + skall äta där + vill shoppa på marknaden (tyg!), min far kommer hit och då skall vi bland annat till Ullared en dag + äta ute på kvällen och jag håller på att snacka lite med en smed om en kniv jag vill ha som jag nödvändigtvis inte behöver just NU men ja, jo. Och så julklappar, snart. Där försöker jag som sagt göra en plan i förväg, och kommer liksom förra året att justera hur mycket jag sätter på sparkontot/Dreams under ett par månader för att istället använda de pengarna till julklappar för att kunna köpa allt ”kontant” (dvs inte på faktura osv, fuck Klarna)

Förstår ni mina tankar kring detta? Hur gör jag för att bli normal i huvudet?
Jag vill spara, men jag vill också inte få ångest av att jag spenderar ….minsta lilla.

Aight.

ha en fin dag ni som läste detta också! <3