Den glada flickan är ju ledsen, förstår du väl

Jag skrev om det på Facebook och på Bluesky, men för kronologins skull får jag väl även här nämna det, även fast det gör mig ledsen att skriva om. Mamma är på Gotland och har idag varit och hälsat på mommo, och det verkar som att det gått ganska snabbt utför med Alzheimers på sistone för mommo förstod inte riktigt vem mamma var. Hon fick se en bild på mig och tyckte att jag var en ”glad flicka” och det krossar mig att hon nog inte längre har mig kvar hos sig. Vem skall nu kalla mig ”älskade barn!” och skina upp som en sol när hon ser mig? Den här sjukdomen är så djävla fruktansvärd och tärande och förtvivlande och jag vet inte. Jag hade en bra dag, nu är jag mest av allt bara ledsen och trött och väldigt liten. Det rinner av, det med. Imorgon är jag normal igen. Men just nu är jag bara så väldigt väldigt trött.

Det har varit långhelg och det var bra. Jag ägnade visserligen typ hela torsdagen och halva fredagen åt att ha helt bisarr mensvärk, men i övrigt så har jag kommit igång på riktigt med min toille till partykaftanen — det är fronten kvar, och den skall jag se ifall jag kan få ordning på ikväll, om jag orkar — och sedan har vi promenerat runt Surtesjön och tittat på Eurovision och UFC och tagit andra promenader och imorse blev jag lvl 50 i Pokemon Go?

Ikväll är Johan iväg och jagar med Leif så jag och Elvira är ensamma hemma. Jag skall lösa mat åt oss (men först hämta ut ett paket med vejdeblått linne jag skall sy vikingsärk av, eftersom Korps hade rea och jag gärna har någon annan färg än BARA oblekt på undersärkarna) och sedan då eventuell ta ihåll med fronten på kaftanen. Jag har utgått lite från en kaftan en tjej jag följer på instagram har gjort men Johan skickade en bild på en modell som ser lite annorlunda ut och kanske är lite mer i riktning vad jag skulle kunna tänka mig (och för den delen enklare att göra?) så jag skall skissa om och se hur det blir.

Det är väl det, idag. Det var kul att bli level 50. vad skall jag göra nu.jpg, men det kanske är skönt att spela lite mer utan stress över att man skall samla xp? Det är snack om att det skall komma fler levlar men då slutar jag nog spela igen. Vi får se. Det gör jag kanske, ändå. Ingen vet.

Det blir nog pannkakor ikväll.