Stickdöden

Mina små mantelspännen har ju kommit! I förrgår, eller något. Det blev så himla bra med dem på manteln, väldigt nöjd! Nu skall vi se hur många gånger jag kommer att lyckas sticka mig själv på dem, bara :P Jag har ju en viss talang för att skada mig själv på ohemult fåniga sätt hela tiden så Death By Mantelspännen är väl något som ligger ganska högt på trolighetsskalan.

Igår kväll blev det ”dricka öl, lyssna på musik och sy fast knappar”-kväll och det var väldigt bra. Kom jättelångt med knapparna, nu har jag slut på alla mina i god tid förberedda knappar så nu blir det till att hitta något att titta på medan jag gör cirka 30 knappar till. Räknar med att det kommer att bli cirka 50 knappar framtill på klänningen, och ~10 per ärm. Öh. Jag kommer VERKLIGEN att spåra på allvar när det är dags för ~70 knapphål. Herregud.

Klänning utanpå mantel är ju ett annorlunda grepp, to say the least. Hade jag haft fler än en provdocka hade jag kunnat ha ett litet galleri av upphängda plagg, men nu får allt samlas på samma docka. Just nu är det bara förvaring, så ni behöver inte tro att jag inbillar mig att jag skall kunna måttanpassa min klänning med en hel djävla mantel inknödd under, SÅ blond är jag inte! :P

Idag skall jag promenera hem från jobbet (i solen!) och ikväll är det tvättid, men jag skall även sy massor av knappar och försöka rätta till längden på klänningen. Håller jag igång med denna och tråden inte tar slut (skall försöka komma ihåg att köpa en ny på hemvägen) så bör jag kunna bli klar med denna nu i helgen. Nästkommande projekt blir antingen den korta röda capen eller den svarta underklänningen, vi får se vad jag känner för. Skall även fortsätta brodera nattlinnet + någongång i framtiden vara såpass modig att jag kommer igång med broderiet på den orangea klänningen.

HADE även velat hinna åka till Hisingen i helgen pga Eva skickade förra veckan en bild från en secondhand-butik som hade tokfint utbud på vinglas och annat som jag fick lite habegär till. Får se ifall de har öppet, man kan ju ta bussen dit. Vill inte köra själv och vill heller inte att Martin skall ut och fladdra så om jag bara får lite koll på var det ligger och hur man tar sig dit så kan jag dricka vin med elegans sedan :)

Jag har legat vaken i stort sett uteslutande sedan klockan 02:00 i nättras så jag är lite seg idag. Förståeligt! Jag hoppas att det inte skall påverka min promenadork senare, eller göra så att jag får för mig att skippa att tvätta. Jag tror dock att det skall lösa sig, om inte annat så finns det glass hemma så jag får väl boosta peppen med lite socker :P

Det har varit en märklig vecka. Jag är fortfarande väldigt fram- och tillbaka i humöret, det pendlar snabbt mellan ”allt är ändå helt okej” och ”VI KOMMER ATT DÖ” så jag vetefan. Det är en väldigt konstig tid att leva i, det tror jag att vi alla kan konstatera. Mängden människor som blivit arbetslösa denna vecka? Företag som måste stänga… Det kommer att ha väldigt långtgående konsekvenser. Jag hoppas att vi tar oss ur detta med huvudet över ytan, faktiskt. Jag vill inte tänka för mycket på det för jag tycker att det är väldigt obehagligt, men någongång måste man ju tänka på det. Vi får se.

Ni får ha en fin dag! Just nu siktar jag på en liten tur till Vättlefjäll imorgon + att faktiskt blogga på en lördag (woo) så förhoppningsvis så postas ju något här imorgon, kanske till och med lite BILDER. Vilken grej!

Hejdå!