Första advent

droppar

Slutet på en väldigt bra helg. Det är första advent, mitt hem luktar stearin och bränd veke och saffran, på spisen står en saffranskladdkaka på svalning (vilken jag skall bjuda mina kollegor på imorgon) och i hallen står tre kartonger med julpynt och väntar på uppmärksamhet.

I fredags åt vi middag på Korrapong och spelade TV-spel (The Cave), i lördags promenerade vi på stan och jag handlade badbomber på Lush, varav jag sedan tog ett varmt bad och testade på kvällen. Sedan spelade vi färdigt The Cave och tog hem en trial för ett spel jag inte minns namnet på men som vi tänkte spela i juldagarna. Det påminde lite om Portal, men utan att kännas som en grå kopia.

Idag har vi bara tagit det lugnt fram tills Martin åkte hem. Det kändes lite tungt att säga hejdå till honom och veta att det dröjer två veckor tills vi ses igen… Efter att han åkt hämtade jag ner mitt julpynt från vinden, ringde mommo och pratade med henne en halvtimme och sedan tog jag en promenad inom Åhléns och fixade lite stuff innan jag tåg en nästan tvåtimmars långpromenad hem. Passade på att hämta Martins julklapp på kontoret också, så skall slå in lite saker ikväll eller imorgon tänkte jag, och lägga under granen så fort den kommit upp ;)

På Åhléns köpte jag i vanlig ordning ett nytt ornament att hänga i julgranen, precis som varje år tidigare. I år blev det en ”kula” i form av en älg, och den får representera Anna och hennes älgkärlek. Jag har andra prydnader i granen som representerar andra familjemedlemmar (fåglar för mommo, t.ex.) och älgen kändes bra. Jag blev glad. Anna kommer att finnas i min gran.

Sedan jag kom hem så har jag ätit kvällsmat, stickat lite på mammas julklapp, bakat tidigare nämnda kaka samt tittat på Groundhog Day. Så sjukt bra film! Har ni inte sett den så har ni verkligen missat något. Den är från 1993 men jag såg den själv först för snart två år sedan (har det verkligen gått så lång tid??) när jag var i Danmark och mådde dåligt. Jag har fortfarande inte skrivit av mig om vad som hände i Danmark, och jag vet inte ifall jag kommer att skriva något om det. Det är historia nu, både det dåliga och det bra, och allt är bortblåst. Ett par månader senare träffade jag Martin (även känd som ”clown-fluffer” numera) (äh, don’t ask ;D) och allt blev så mycket bättre än jag någonsin vågat hoppas på.

Samtidigt så vill jag få kräkas ur mig om vad som hände i Danmark. Det har påverkat mig på många sätt, både bra och dåligt, och …äh… jag vet inte. Vi får se. Antingen skriver jag något eller så skriver jag inget. Jag vet inte än. Det kommer när det kommer, om det kommer. Ok? :)

Nu skall jag försöka lista ut vad i helsefyr jag skall läsa, och sedan skall jag gå till sängs. Imorgon kommer Eva och hälsar på, vilket skall bli djävligt kul :D

Kram och godnatt osv :)

PS: 23 dagar till jul! Yay!