Credda den som creddas skall

Alltid lika kul att inleda morgonen med irritation över en viss individ. Yay…

201109_480485088636376_1470487779_o

Anyway.

När jag gick till jobbet började en låt ur JCSS spela, och plötsligt hade jag tragglat mig tillbaka till gymnasiet och började tänka på ett par människor och händelser därifrån. Det jag främst tänkte på var den gången Roland faktiskt var cool. Okej, kort bakgrund: Vi hade en djävla massa olika lärare, i vanlig ordning. I matte hade vi Roland, som var Livets Ord:are och inte vare sig särskilt trevlig eller pedagogisk. Han avstod väldigt gärna från att inse faktumet att 90% av klassen inte låg högre än Godkänt-nivå utan höll all utbildning på MVG-nivå. MYCKET VI LÄRDE OSS DÅ, oh wait. Hur som haver. Vi hade Tofsen i Naturkunskap, och hon var förvisso inte Livets Ord, men vi gillade inte henne särskilt mycket ändå. Hon var elak och småsint och var alltid väldigt hård i rösten, så vi tyckte mest att hon var läskig. Och arg.

En dag så kom sådana en eller två kreationister (externt) och höll föredrag för de som ville. Jag och mina vänner gick dit, vi tyckte att det kunde vara intressant att se vad de här mupparna ville ha sagt och vi hade inget bättre för oss. Plus att vi var typ 17 år gamla och väldigt argumentativa och övertygade atheister/agnostiker :3
Det visade sig att även både Roland och Tofsen hade tagit sig till det här föredraget (som av okänd anledning hölls i Musikrummet, vetefan) och vi trodde väl faktiskt att Roland var där för att han höll med. Men icke! Plötsligt började han ifrågasätta allt den stackarn som stod där framme ville ha sagt, och djävlar vad han växte i våra ögon när han trots att han var troende vägrade gå med på att det inte funnits dinosaurier och att människan inte skulle kunna härstamma från aporna.

Tofsen var med i argumentationen så hon fick också cred, faktiskt. Vi gillade! :)

Idag jobbar jag fram till elva, sedan går jag på lunch och därefter skall jag åka buss i fyra timmar. Döden. Förhoppningsvis kan jag hålla mig underhållen under bussresan. Twitter, Facebook och min bok får roa mig. Huhuhu.

1 svar på ”Credda den som creddas skall

Kommentarer är stängda.