Planering

Idag för 6 år sedan jobbade jag min första arbetsdag här på trafikskolan och då såg jag ut såhär ^ och trots filter så var jag ju ändå ganska gullig då. Lilla 34-åringen.

Jag borde ha bloggat igår, jag borde ha bloggat i förrgår. Någon kombination av ”orkar inte” och ”vill inte” och ”har inget direkt att säga”, typ.

Det var trevligt med en öl i måndags! Nu får det dock vara slut på öl på lokal på ett tag, det är roligt att spara pengar också. Börjar få lite mer som ligger kvar på mina konton mellan löneutbetalningarna nu vilket är jättebra, det är ju en trygghet att inte stå på noll noll noll sista dagarna inför pengar på kontot liksom. Nu börjar vi närma oss julklappsinköpsperiod och då blir det ju gärna lite skralt oavsett :P Tanken för i år — vi får se hur genomförbar — är att inte köpa något alls på kredit, utan kunna casha allt jag köper. Jag skall sätta mig och fundera på vad jag skall köpa till folk, så kan jag nog planera ut inköpen fram tills jul utan att det skall bli för mycket bassel tänker jag. Jag har redan köpt 1 julklapp och har 1 till på gång (tänkte nog beställa den imorgon när lönen har kommit :)) men övriga har jag inte riktigt hunnit få håll på, än.

När jag var yngre fanns det inget som var viktigare än jul, och december i sig. Allt julpynt, att få jula till det och ha det varmt och ombonat och mysigt. Numera är jag ganska blasé och över det hela vad gäller julpyntande, men jag vill fortfarande lyssna på julmusik och pyssla med julklappar. Jag bara hoppas att vår totala brist på julpynt hemma inte är ett problem för Elvira, men hon har ju lite pyntgrejer hon kan sätta på sitt rum ifall hon vill. Någonstans finns t.ex. en knallrosa adventsljusstake jag köpte till henne för ett par år sedan. :)

Mamma fyller snart 65, pappa fyller 67, annars inga fler födelsedagar i direkta familjen före jul vilket också hjälper. Vi hamnar på våren allihop, annars. Jag och Johan och Elvira. ”Lilla familjen vädur” som hon en gång kallade oss, haha ^^

Skall bli intressant att se ifall det är lika enkelt att få ihop en paketkalender till en fjortonåring som det varit för någon som var 10, 11, 12. Det blir ju färre sudd och fidget toys, bara. Mer… smink? Grejer? Eh. Jag skall se vad jag kan hitta på, hon blir ju fortfarande glad över presenter oavsett :)

Men men. Torsdag, regn, höst. Jag gillar det. 4 månader till jul, jag är inte stressad.

Ha en fin dag! :)