En garderob, två garderöb

Hej, det är jag igen. Jag gav mig själv ångest och behöver distraheras så här är mitt kollage och här kommer min sjukt ointressanta lilla iakttagelse vad gäller en skillnad på verklig garderob och lajvgarderob. Öh.

I verkligheten har jag en djävligt spridd garderob med allt från femtiotalspinupklänningar, öl-teeshirts, tröjor med skräckmotiv, tentakelleggings, Baphometleggings, skelettröjor och liksom en fucking Frölunda-teeshirt. Oavsett vad jag har på mig så vet folk som vet vem jag är att det är jag. Liksom, folk tittar och säger ”Ah, där är Carina” och så är det over with.

MEN. På lajv alltså. På något vänster syr jag (och jag gissar nu att det även gäller de flesta andra men jag har kanske FEL) kläder i liknande snitt och i en sammanhållande färgskala för att det skall synas att alla kläder tillhör samma karaktär. Det känns fel och offigt att ha en mörkröd sammetsklänning enda stunden och en lappad grön linneklänning dagen efter, för det känns inte alls som att det är samma person, trots att jag själv kan festa i guldklänning och gloria en kväll och sedan gå på stan med Turtles-tischa dagen efter (hahahha inte med den bakfyllan, men poängen kvarstår)

Jag antar att det har lite att göra med att man spelar en karaktär och att det är viktigt att vara tydlig med sin karaktär, och i en värld där man på pappret kan dö och sedan återkomma med en ny roll så kan det ju skapa förvirring om man går från att se ut på ett sätt och sedan gör fullständig vändning till en rak motsatt outfit, men det är ändå konstigt. Fan, jag spelar numera mest mig själv på lajv? Den största skillnaden är att jag är lite extra onykter och kanske lite mer självsäker pga känner mig så hemma i skogen änna.

Det finns verkligen noll av substans och inget av detta är viktigt, det är bara en grej jag reflekterat över nu när jag kikar på lite nya plagg till min garderob inför eventuellt kommande lajv nästa sommar. Allt är högt och lågt, det går i toner från gul och orange till röd och blå, och det är inte alls så enhetligt som man eventuellt skulle kunna få för sig bara av att jag randomdroppar lite kulörer här, haha.

Men ja. Nu skall jag klappa om min ångest och fortsätta titta på min inspirationsbild för underklänningen jag skall sy. Det slår mig just att den klänningen även kommer att vara jättesnygg till min skinnöverklänning, woo! Då fungerar den extra fint på medeltidsveckan nästa år :D Yay!

Okej. Hejdå, nu kommer jag inte att posta mer idag :D