Tre

Just nu känns förkylningen enklare att stå ut med än den gjorde igår. Jag dricker te och försöker hålla nacken varm — detta kan ju fortfarande gå käpprätt åt fel håll om jag har otur.

Igår kväll gjorde Martin varm choklad åt mig och det var ju för himla gulligt. Jag fick dock i mig ALLDELES för mycket socker igår, med pasta och saffranskladdkaka och grädde på lunchen och sedan en kopp varm choklad med grädde på eftermiddagen och jag var helt vimmelkantig av allt socker och magen som spände mot bältet. Det var väl värt det, vi hade en fin julfika och jag hade ju med julklappar till kollegorna som de uppskattade. Sedan fick vi finmarsipan av Ingemar i julklapp vilket var för himla gulligt.

Ikväll blir det julfirande med mamma, och sedan skall jag nog lägga mig tidigt. Imorgon har jag tvättid + tänkte storstäda hemma medan Martin är på stan och köper julklappar, och imorgon kväll blir det kompisjul. Jag skall baka en kladdkaka, får se ifall jag ens äter av den själv.

Förlåt för allt tjat om socker och vikt och whatnot, det är ju inte meningen att detta skall vara någon form av ätstörningsblogg. Å andra sidan är det en blogg som handlar om mig och mina tankar, och just nu är jag väldigt inne på att försöka skära ner på sockerintaget eftersom jag för tillfället verkligen skjuter i vikt. Vi har pratat om det förut: vikten spelar väl EGENTLIGEN ingen roll (men jag stör mig i ärlighetens namn på att jag enligt BMI är överviktig!?) men jag vill att mina kläder skall passa. Det gör de inte om magen är svullen och full av socker och jag väger fem kilo mer. Så enkelt är det.

Jag måste ha legat snett i nättras för min vänstra arm gör ont och känns stel. Ogillas! Just nu vill jag inte ha en ömmande arm, jag har nog med snorig näsa och värkande hals.

Alla räkningar är betalda (matpengar dras om någon dag, och hyran lär vara samma som vanligt) så jag har just nu ganska bra hum om den kommande månadens ekonomi. Jag SKALL få ekonomin på rätt håll igen — jag har i vanlig ordning gått lite överstyr vad gäller julklappar och det är ju ingen bra grej även fast folk blir glada för att de får presenter. Jag kanske måste sluta se jul som en utmaning i att bli skuldsatt och få det hett om öronen varje år? KANSKE.

Men ja. Snart julafton! Jag hoppas att Martin blir glad för sina presenter. Jag vet inte ens ifall jag tycker att det är BRA presenter, jag hade velat ge bättre. Jag vill alltid ge bättre. Förra året fick han en svindyr drone och jag antar att jag hela tiden jämför mot den, vilket är idiot. Jag hade en helt annan ekonomisk situation då — till att börja med hade jag 5k mer i nettolön lol.

JAG SKALL SLUTA TJATA NU. Ni får ha en fin dag!

Två saker innan jag går:
1. Kom ihåg att handla all juldricka senast klockan 15:00 imorgon, sedan är systemet stängt fram till efter juldagarna!
2. STRESSA INTE SÖNDER i julshoppingen. Är ni ute i sista sekunden? Andas. Planera. Effektivisera. I värsta fall kan ni alltid ge bort en upplevelse. Köp ett fint kort på ICA och skriv in att kortet kan bytas mot en restaurangmiddag följt av ett biobesök. Det är tanken som räknas! Håll er flytande, k? <3