Kattfilter

Åkte in till stan förut och besökte Panduro för att köpa handfärgningsmedel så att jag kan färga mina linnebyxor. Jag har haft de här byxorna sedan typ mitt andra lajv, det vill säga i cirka tusen år nu. De är superbekväma och jag gillar även att ha dem när jag loungar hemma, men jag är lite putt på att de helt enkelt bara är linnebeiga och liksom inte har någon …färg. Så jag har köpt olivgrön! Får se ifall det går att färga – i bästa fall blir det jättesnyggt och jag blir nöjd, i värsta fall har jag just gjort mig av med mina favoritbyxor :P

Annars renoverar jag min skinnklänning nu. Den har jag också haft i typ tusen år, och den har hållit underbart bra under all denna tid. Nu har dock vissa sömmar börjat ge med sig, så jag syr med dubbel tålig tråd och det verkar ha en bra effekt. Jag var irriterad före lajvet nu för att klänningen för tillfället är lite för liten iochmed att jag har gått upp lite i vikt det senaste halvåret, men har jag tur så sitter den som den skall när jag kommer till medeltidsveckan.

Sitter också och drömmer om att köpa nytt tyg för att sy en helt ny klänning (blått, lila..?) och att leta på marknaden efter klänningsnålar så att jag kan hala upp klänningen när det är varmt ute/snubbelfaktorn är hög. Vi får se vad jag kan hitta när jag är på Gotland, helt enkelt.

Enligt Radio P4 Gotland är det idag fler turister på öjn än bofasta; 64k vs 60k. Det är fan skrämmande, ändå. I synnerhet med tanke på att de ditresta 64k ganska glatt skiter i att Gotland hela tiden är på gränsen till akut vattenbrist och att man bör vara ytterst sparsam med vattnet just nu. Förra året kommer jag ihåg att grannarna plötsligt stod och VATTNADE GRÄSMATTAN mitt som politikerna dividerade om huruvida man skulle behöva tvingas stänga ön för turism en sommar för att försöka låta ön återhämta sig. Smidigt!

Vi kallar stockholmare för mavar (måsar) för att de skränar och skitar ner. Det är ingen ny information på den här bloggen, men det tål att upprepas mellan varven. Var inte en mav! Var en bra typ istället. Faktiskt.

Planen är att springa imorgon bitti. Väderleksrapporten säger att det kan bli uppåt 32º så vi får se hur varmt det är ute när jag vaknar. Herregud vad jag ser fram emot höstens svalka, faktiskt. Jag är så sjukt trött på denna vidriga värme som tar all ork från en. Och jag är BRUN PÅ ARMARNA? Sjukt sur över detta. Det ser inte klokt ut. Det syns inte om jag har tröja på mig, men har jag linne eller mindre så syns det direkt att jag har fucking bondbränna. Känner mig så himla ful så fort det syns. Helvetes sol.

OKEJ ha en fortsatt bra dag! Herrå!