Lajvar hemmafru

Fördelen med att städa och fixa när Martin är på jobb: Det blir jättefint! Jag gillar att göra i ordning när han inte är hemma så att han kan få komma hem till en fin lägenhet. Till ett hem!

Nackdel: AAAARGH DAMM ÖVERALLTTTTTTT

Jag hemmafruar lite. Det är inget jag måste göra, men det är något jag vill göra. Idag är Martin borta tills någongång under kvällen så jag passar på att få lite större projekt gjorda här hemma – jag ogillar att städa när han är hemma och stör. (när även jag jobbar heltid kommer vi att dela på städansvaret så oroa er inte för att jag skall behöva göra detta ALLTID. det är bara något jag tycker är kul just NU, så)

Till kvällen tänkte jag se de tre sista avsnitten av Stranger Things S02, och sedan har jag inte bestämt mig för ifall jag skall titta vidare på Bones eller Supernatural. Jag har ju min lilla kö med serier jag tittar på, så vi får se vad det blir. Meanwhile tittar jag på lite knepiga realityshower om kakor och blommor, så öh. :D

Jag har tvättid klockan 14, jag skall springa ett par rundor till soprummet med lite olika sorters återvinning och jag vill ta mig till affären senast 15 för att panta + köpa något att äta ikväll. Om inte annat så behöver jag ost, liksom. Innan dess skall jag nog försöka lokalisera nässpray och allergimedicin, för det här är ytterligare ett av de där allergianfallen som kommer att ha mig sängliggande imorgon, om jag kan jämföra med förra veckans ”allergibakfylla”.

Igår besökte vi banken och skaffade ett gemensamt bankkonto för räkningar och mat. Så himla vuxet :D Imorgon eller på torsdag kommer våra kort, så när vi åker och handlar i helgen så är det vårt gemensamma konto pengarna kommer ifrån :D Vi får se ifall vår beräknade matbudget håller, men det finns ju alltid lite utrymme för att öka summan ifall det skulle behövas. Något vi reflekterat över hittills sedan vi flyttade ihop är hur mycket vettigare vi kan handla; plötsligt lägger vi lika mycket pengar på mat för en VECKA som vi tidigare lade på en helg. Vi har precis ätit upp det sista av maten vi köpte för två veckor sedan, så det finns absolut enorma fördelar i att planera och att kolla efter röda priser när man handlar :) Jag har också det enorma privilegiet att ha en sambo som är grym i köket och kan koka soppa på en spik, så det finns INGA klagomål på vad vi har ätit hittills :D

Idag blir det lyxlunch på resterna från gårdagens helstekta torskrygg med smör- och dillslungad potatis och äggsås. Det var gott igår, jag räknar med att det är nääästan lika gott efter att jag har värmt på det idag.

Jag har lite försiktigt kommit igång med min löpträning igen. Har sprungit två gånger hittills (förra veckan) och just nu är det så halt ute att jag får avvakta lite till. När jag packade ner alla mina grejer för ett par veckor sedan så var jag såKLART smart nog att lägga mina Icebugs i *någon* av lådorna som idag står i mitt magasin, så eh… Barmark, pls?

(ändå fint med snö – så länge man slipper gå i slasket och bli blöt om fötterna :))

Ha en fin dag! Jag skall ta medicin och fortsätta med dagens städprojekt :)

1 svar på ”Lajvar hemmafru

  1. Helt rätt! Ibland kan städa vara det mest avkopplande som finns (om inte annat så är det jäkligt gött efteråt). Med vänliga hälsningar, grannfrun i huset mittemot.
    Och! Baj dä wäj, om du någon gång söker träningspolare så är jag och Cicci (C. Köpmans flickvän) och tränar på STC i Nol, Nödinge, Älvängen och Kungälv. Om du någon gång skulle vilja haka på så är du mer än välkommen!

Kommentarer är stängda.