Par for the course

P1030138

Jag hade en plan för dagen. En bra plan! Gå upp vid fem, gymma en timme, duscha, gå till kontoret, äta frukost, jobba, gå hem, tvätta. Så. Klockan ringer vid fem, jag går upp och klär på mig träningskläder. So far, so good. Äter min banan så att jag skall orka träna, och sedan går jag utför dörren. Det sitter en lapp på hissen. Den lappen satt INTE där när jag kom hem vid fem igår. Lappen säger ”Hissen kommer att vara avstängd under 1 mars och åter i bruk den 2 mars pga reparation” eh ok? Va? Varför i hela fridens namn… Jag trycker upp hissen, den kommer. Ok. Då kan jag nog våga ta mig till gymmet – de borde ju inte börja laga hiss (???) vid halv sex på morgonen? Gymmar en stund. Vi snackar typ tjugo minuter. Tjugo BRA och intensiva minuter, dock. Djävlar vad axlar och armar och midja och lår börjar värka redan, haha. Sedan hem, med ångestmonster i magen för tänk om hissen redan är avstängd? Jag har alltså på mig det som syns på bilden ovan + en hoodie. Är hissen död är jag körd. Hissen fungerar dock, så jag åker upp och duschar och mailar sedan min chef för att berätta att jag får jobba hemifrån idag. Varför? För att vi inte har trappor upp till våningarna. Det finns bara en hiss. Vi kan komma UT om vi tar utrymningstrappan ner, men det går inte att komma UPP igen. Jag är alltså körd ifall jag lämnar lägenheten idag – jag kan inte komma hem förrän imorgon. Så, i valet mellan att sova på kontoret och att jobba hemifrån så väljer jag att sitta här hemma och uggla hela dagen. Wohoo.

Detta innebär också att jag inte kan tvätta idag, för man måste ha tillgång till hissen för att kunna ta sig ner till källarvåningen. JAG BLIR SÅ TRÖTT. Jag har liksom inte för fem öre kunnat förbereda mig för detta. Det finns ingen direkt vettig mat hemma, så jag kommer att få snickra ihop en massa konstiga lösningar för lunch och middag idag. Samtidigt känner jag mig väldigt stressad över att ha en WFH-dag som jag inte alls kunnat förbereda mig på. Det här är så djävla illa, men det börjar bli väldigt vant för Stena, tbh.

Så ja. Hittills har de alltså:

  • Missat att sätta på elen när jag skulle flytta in, vilket resulterade i att Securitas fick åka hit en fredagkväll och bryta sig in i källaren för att komma åt reglaget.
  • Haft sönder varmvattenberedaren så att vi under tre dygn inte hade varmvatten.
  • Stängt av vattnet i samband med vemvetvad, MISSAT att sätta igång vattnet igen och åkt hem för dagen, vilket resulterade i att Securitas fick komma hit igen för att ta sig in i källaren och få igång vattnet.
  • Stängt av hissen i ett dygn utan att förvarna ett par dagar i förväg. Det är inte en akut lagning, för HISSEN FUNGERAR JU. Jag använde den i morse. Vad är det här för djävla skit, rent ut sagt?

Trots att de beter sig såhär mot oss som bor här så förväntas vi betala full hyra och tacka och nicka och le. Det är liksom inte okej beteende. Jag är så djävla trött på detta, i ärlighetens namn.

FAN OCKSÅ.

Men ja, gymmet var bra iaf. Jag är nöjd. Jag kommer snart att ha skitont i hela kroppen och imorgon är det fan tveksamt ifall jag kommer klara av att gå eller inte, men det är bra grejer ändå hörni :D

Får se ifall jag skriver något mer sedan. Just nu är jag mest djävligt irriterad.