Majörna

Jobbar i Majorna idag! :) En stadsdel som ändå till ganska god del tillgodoser mitt Malmöbehov då jag ändå kan se en del paralleller. Nu kanske varken majornaborna eller malmöborna håller med om denna reflektion, men meh. :D Det är i mitt huvud det sker!

Mina skor börjar bli för slitna så jag börjar få skavsår och problemet är att det är just nu det enda paret skor mina sulor passar vettigt i, så jag behöver ju införskaffa ett par nya skor som också kanske inte är så förbannat varma?? De här är jättevarma. Det är ju vinterskor. Igår när jag kom hem från jobbet gick jag raka vägen in och stoppade fötterna i duschen för att spola av dem för de var varma och jobbiga. Behöver även ett par skor för att se ifall jag kan springa (igen) och de måste ju också ha utrymme för de här sulorna. What do! Jag känner väl inte riktigt att jag har lust att lägga pengar på skor just nu, ugh ugh.

Igår beställde vi färjebiljetter till Danmark i sommar, så fort Johan får sin skatteåterbäring skall vi köpa biljetter till Sletten och sedan är det bara att ehhh kitta upp inför, I guess. Jag behöver sy 1-2 särkar till så att det finns rent och torrt ombyte, det kommer ju antingen att vara svinvarmt eller typ spöregn där mitt i juli så man måste ju kunna ta på sig något som inte är helt insvettat känner jag. Handtvätta resten, hänga på snöre i lägret. Himla PITTORESKT och så.

Min egen skatteåterbäring får jag inte förrän i sommar någongång. Liksom förra året har de fått för sig att jag behöver skicka in en K4, jag avböjde då och jag avböjde nu och sedan säger de bara ”ah bra” och så får jag återbäringen, men liksom inte nu. Jag vill ha den nu, men jag överlever ju också en stund till. Jag hade tänkt använda den till att betala av det sista på min nya mobiltelefon, men när den kommer i sommare är mobilen helt avbetald och då är det MINA PENGAR som mest troligt hamnar på semesterkontot :D

Som sagt: Danmark. DYRT. Också fullt av danskar? Hrm.

Vi är visserligen experter på danska nu efter alla säsonger av Antikduellen vi tittat på, men ehhh det är också en ganska spetsspecifik del av det danska språket då det ju bara handlar om dansk design ;) Får gå runt och säga ”å men kigge på denne KÄHLERVASE” så tror alla att jag vet vad jag snackar om — så länge det finns en Kähler i närheten, dvs.

Det är 17 grader och regn här denna eftermiddag. Tog en promenad på lunchen och allt luktade sol och blommor och regnvåt asfalt och jag bara NJÖT. Har även varit på apoteket och köpt ett helt kit för allergier; nässpray, allergipiller, ögondroppar. Kul med våren och SÅ. Kul att vara ALLERGISK mot våren?? Djävla misär. Jag tänker å ena sidan att nu är väl våren snart över men det är ju också typ 2 månader kvar av detta så …bäst att vara på säkra sidan. Det skadar inte.

Men ja. SKOR?? Vi får se. Jag fortsätter att gå i dessa tills de trasar sönder helt, lol.

Ha en bra dag! :)