En skopa ur min hjärna

Screen Shot 2015-08-14 at 07.20.35

Godmorgon!

Det är fredag, solen skiner, jag har med mig träningskläder och skall springa före lunch och i eftermiddag får jag äntligen krama på Martin igen! Jag lyckades dra tummen ur ganska rejält igår och nu är mitt hem mycket renare och finare. Kan vi snacka om STENEN som bara lyfte direkt när det började bli ordning? Att jag har sovit natten igenom utan att vakna till sjuhundrafemtio gånger..? Det är så bra. Så, liksom ALLA ANDRA GÅNGER jag har nystädat: Jag skall försöka hålla det såhär nu. Jag har saker jag vill och skall göra efter jobb nästa vecka (tvätta, grillfesta med kollegorna, simma..?) och då vill jag inte känna mig stressad över bombnedslaget hemmavid. Försök försök försök.

Allright, idag skall jag alltså springa w1r3. Appen jag kör heter ”Running for fat loss” och förhoppningsvis skall jag lyckas forma upp kroppen med den lite. Jag vill inflika att det är skillnad på att vilja bli av med fett och att vilja gå ner i vikt – jag har lite för mycket fluff på kroppen men det innebär inte att jag tycker att jag är överviktig på något sätt, jag vill bara få fram musklerna lite till och forma upp kroppen en smula. Kroppsångesten jag skrev om igår har inte med fettprocentalen att göra, så oroa er inte över det ok? Hur som haver, appen i sig lägger upp ett intervallschema åt en och intervaller är ju nice. Just nu vill den bara att man springer tre minuter åt gången, men ett par veckor framåt så skall man springa längre sträckor och jag vet ju av tidigare erfarenhet att det är så jag lär mig att springa utan avbrott. Det är ju tack vare Zombies, Run! 5k som jag tog mig från 0-10k på 8 veckor osv :D (av misstag!)

I kylen hemma ligger ett par flaskor öl och väntar, två av Martins presenter har dykt upp och är inslagna och jag är sådär nervös över det. Det är inga superseriösa grejer, mest något jag tyckte var gulligt och lite kul och jag oroar mig lite över att han inte skall gilla det. Vilket är löjligt, för han KOMMER att gilla det, men ja. Jag är ett nervknippe cirka alltid och oroar mig över det mesta, men det har ni säkert märkt.

Höst i luften. Det var lite snåla vindar om cykeln när jag tog mig hit förut. Kan vi snacka om det här med hur man kanske inte gör av med särskilt mycket kalorier när man cyklar till kontoret vs. går (60 vs 150 kcal) men herredjÄVLAR vad det känns i låren? :D OCH det får igång flåset vilket innebär att lungorna får sin motion också. Det behövs; att springa, för att hoppa tillbaka en sväng igen, är just nu inte ett problem för BENEN utan för hjärna och lungor. Jag ger upp för att jag får svårt att andas och för att hjärnan envist säger att jag inte orkar. Benen har egentligen kraft att fortsätta, men resten av kroppen säger NAHAJDU VALDEMAR och då får man stanna till lite. Det handlar också om en viss brist på coremuskler och det behöver jag börja träna igen. Det roliga är ju att göra, säg, en minuts planka om dagen TAR verkligen bara en minut, så varför är man så djävla svår på det för? Plankan kanske inte är världens bästa träning bara sådär, men den hjälper faktiskt till i viss mån att stärka coremuskulaturen så varför inte? Planka och lite situps och plötsligt skulle jag förmodligen klara av att springa liiite längre pga bättre hållning och enklare att andas.

Man behöver kombinera träningsformer. Jag tror att man lyfter bättre om man har kört en del cardio för att få igång andningen, och jag tror att man springer bättre om man tränar sina muskelgrupper så att kroppen får bättre hållning och mer styrka. Makes perfect sense, eller hur?

Så fort jag har lyckats med Midnattsloppet så är planen att försöka få till ett vettigt träningsschema att följa. Jag har ju nu under två år tränat till och från och testat olika saker, så jag vet ju vad jag gillar och vad som ger mig något. Det jag vill göra just nu är att skaffa ett tiogångerskort på Hylliebadet och åka dit en dag i veckan efter jobb för att simma. Jag tänker att det är värt att börja med tio gånger, och om man lyckas hålla igång så kan man skaffa ett halvårs- eller helårskort efter det. Det är dock dumt att börja med att lägga ut en massa pengar på det och sedan faila på att åka dit, osv. Så det jag vill få in på en träningsvecka är styrka, löpning och simning. Får se hur man kan lägga upp det så att det även finns tid för fritid och umgänge. Simning måste tas efter jobb, men styrka och löpning kan man lägga som morgonpass och plötsligt har man eftermiddagarna lediga.

Okej, det börjar bli svammel av detta nu. Nu skall jag sätta mig i labbet och pilla på en massa spel jag skall testa idag. Jag har en lång djävla lista liggande bredvid mig och jag har nog typ 50-60 titlar skrivna på den, så vi får se vad jag kan lyckas åstadkomma idag :) Jag KANSKE skriver något efter min springtur sedan, vi får se. Det beror på hur mycket jag sitter med händerna fulla under dagen :)

Ni får ha en bra helg så hörs vi väl på måndag :))