Det gäller att vara välplanerad

Alltså what! Det är ju 20/11 idag, så det är ju bara 34 dagar kvar till julafton! Argh! ALLA DESSA SAKER JAG MÅSTE FIXA. (och håll i åtanke att jag försvinner från Sverige i 12 dagar mitt i allt detta)

Fast även om det känns lite stressande med allt som skall fixas så känns det ju samtidigt väldigt mysigt och trevligt. Jag gillar ju jul! Jag ser verkligen fram emot att få bjuda hem min familj till mitt eget hem (!!) för att fira och mysa och äta god mat och bara få vara tillsammans. För mig handlar julen främst om att få umgås och att få ge. Jag uppskattar verkligen alla presenter jag får, men för mig är det så mycket bättre att ge någon en present och se hur förtjusta de blir. Jag lägger ju en hel del tid och tanke på att fundera ut de perfekta julklapparna till folk, så det är väldigt sällan jag går in i en affär på måfå och kommer ut med något som jag inte redan har funderat på att köpa. Men visst, det är klart att man ibland köper impulspresenter också ;)

Det som är mindre viktigt för mig är vad vi gör under dagen. Jag tycker att det är lika givande att sitta och snacka eller spela spel som att titta på Kalle Anka. Kalle Anka i sig tappar ju ändå tjusningen när man har sett det hundra år i rad, så för mig känns det viktigare att vi gör något alla mår bra av och vill göra än att se på samma gamla tråkiga program som alltid. Jag vet att många ser Kalle Anka som något väldigt heligt och viktigt, men vafan. Orka? :) Det är viktigare att få sitta omgiven av folk man älskar än att slöglo på TV tillsammans.

Jag skall försöka slänga upp lite trevliga julklappsidéer här senare. Just nu måste jag få mina egna julklappar under kontroll – eftersom jag inte är tillbaka i Sverige förrän 12/12 så vill jag hinna beställa allt som beställas skall innan jag åker så att det inte fastnar i postgången.