Hårklyverier

Mitt hår alltså. Ni vet, det där brunröda trolltrasslet som huserar på toppen av min skalle. Det mår ju helt klart *inte* bra. Jag skojar inte, varje gång jag tar en dusch så tänker jag ”nu blir jag flintskallig” när jag ser hur mycket hår som sköljs ner i avloppsbrunnen.

Rött är ju så djävla fint. Jag gillar rött! Knallrött, häxrött, eldrött, höstlöv. Men mja. Det går så snabbt ur håret och sedan har man bara en konstig brunaktig nyans kvar. Matt, död färg. Jag gillar inte det. Varje gång jag har färgat håret (och ögonbrynen!) rött så känner jag mig så djävla snygg. Ni anar inte. Jag går från grå mus till supermodell bara med hjälp av en förpackning färg! Men så går det en vecka eller tre och sedan är det matt och daskigt igen.

Så jag funderar. Jag funderar på att antingen färga det mörkbrunt (igen) eller kanske till och med svart. Det är färger som inte bleknar ur (inte särskilt mycket, i alla fall, i SYNNERHET inte i jämförelse med rött…) så det är enklare att hålla efter eftersom man mest behöver fokusera på hårbottnen och inte så mycket på topparna.

Pros och cons:
Svart är snyggt och gothglammigt och bra på alla sätt och vis – MEN utväxten syns snabbt som sjutton och ser bara skabbig ut (eftersom jag är mörkblond). Däremot så tror jag att om man kör på att ha en burk Directions hemma så borde man kanske kunna hålla efter det lite lättare..? Svart är också den jobbigaste färgen om man vill bleka ur det och färga det i en annan färg – t.ex. rött igen.

Brunt är väldigt snällt mot håret, jag ser inte jätteful ut i det (även om jag känner mig tråkig med brunt hår) och utväxten var knappt märkbar sist jag körde brunt. Jag gick i kanske 5 veckor innan jag färgade om håret – i vanliga fall försöker jag färga det var 3:e vecka(~ish) för att få bort utväxten.

Jag har även alternativet bleka bort det rödbruna och färga om hela håret i min naturliga hårfärg och låta skiten vara ifred tills håret mår helt bra igen. Men nja. Jag känner mig så sjukt grå och tråkig med den färgen, och håret skulle inte må jättebra av en blekning i nuläget.

Om man bleker det jättemycket *kan* man se såhär delicious ut. Här var jag typ 19-20 år gammal och hade hår till midjan.

Lååångt brunrött hår på vitskinnad nymf. Skulle gissa på att jag är 20-21 här. Kanske till och med 22.

Detta är tidigare än ovan bilder. Här är jag nog 18-19, jag tror även att detta är innan eller precis efter studenten. Låååångt svart hår. Meow :3

Jag vet att jag tjatar om mitt hår – detta är inte första gången jag står i dilemma över vilken färg jag skall köra. Just nu vill jag mest bara lufta lite åsikter och idéer och se ifall ni håller med eller inte. Jag vill inte ha det här skumma håret – topparna är blekt brunblonda och väldigt matta och spröda och jag vill mest av allt bara ta en rakapparat och dra av allt. Eller färga det. Så ja. Alternativ två känns ju lite mindre radikalt ;)

8 svar på ”Hårklyverier

  1. Har du testat med Henna färger? De är väl mer skonsamma mot håret vad jag förstått (då kan du ju ha rött hår ^^), annars ser du helt smashing ut i både brunt och svart. Förstår dig att det är svårt, jag färgade ju mitt hår så hårt där ett tag att jag var säker på att jag skulle bli skallig men icke. Jag lät mitt -vad jag då tyckte var tråkiga- hår växa ut och nu sitter jag och vet inte om jag vågar färga det igen för KAN jag bli snyggare? o.O njaaaaaaah. Poäng! Din naturliga hårfärg kanske inte är så tråkig som du tyckte den var förr, speciellt nu när du är kapabel och göra dem mest helt fantastiska håruppsättningarna sååååå… ;)

    • Jag testade henna från Lush för ett par år sedan. Lät den sitta i superlänge för att öka effekten och fick enorm huvudvärk, men när jag väl tog ur sörjan ur håret så märktes det knappt någon skillnad. Så jag vet inte om henna kommer att fungera om jag testar igen :S

  2. du fattar inte hur lik du är ”kelly” i beverly hills (den där gamla serien från 90- talet) längst upp på bilderna i blont hår.

    om du verkligen vill ha rött hår, så färga det i den färg du vill ha. sen blandar du en färg från directions (precis som du nämnde) med lite balsam varje gång du tvättar håret. då behåller du den röda färgen.
    dessutom, ska man engångsfärga håret med directions så har jag fått tipset att låta det sitta i minst 2 timmar. därefter blanda färg med balsam vid varje hårtvätt.
    hur kommer det sig att du tappar så mycket hår?

    sv: möblerna finns på trendia.se (stockholm). 11 tkr är mycket men det är ju vad en vanlig jävla soffa kostar, så egentligen kanske det inte är så farligt när man får både soffa och fåtölj som är unika!

    • Hehe, jag har fått höra det förut :)
      Tack så mycket för tipsen! Blir det fortsatt rött så skall jag absolut testa att blanda i det i balsam; Lenora Claire (med sitt gudomliga röda hår!) har också givit det rådet i en interview jag läste med henne hos Agent Lover, så nu när jag hört det från två håll måste det ju finnas sanning i det! :)

      Jag är fan sugen på att köpa sådana möbler med… Får se om jag vågar. Galet snyggt! :)

  3. Well… står det mellan svart och brunt så röstar jag för brunt. Annars är du toksnygg i rött så ja… förstår ditt dilemma. Blond är du ju också ursnygg som… men som sagt, står det mellan svart och brunt så tror jag på brunt.

    Lycka till!

    • Jag köpte en förpackning henna (som jag hoppas dyker upp ASAP…) så får vi se ifall det hjälper. Annars får det bli svart eller mörkbrunt tror jag, det röda får inte alls håret att må bra :P

Kommentarer är stängda.