En morgonstund med förvirring i mund

Jag är ytterst osäker på vad jag drömde. Ett köpcentrum, jag har varit där tidigare i drömmarna. En skolklass, eller kanske en samling folk från en arbetsplats. Den ena av lärarna som jobbade där var ofantligt intresserad av min kompis, som nog var Hanna. Han gav henne en massa extra uppmärksamhet och när vi andra hade problem med att få pengarna att räcka till till det vi var tvungna att köpa för någon form av uppgift som skulle utföras så ville han ge henne saker. Hon var väldigt obekväm med detta. Det fanns julpapper och julpynt överallt, jag var kissnödig men den enda toaletten som fanns i närheten var hela tiden upptagen av alkisar. Köpcentret låg på en båt eller vid en tågstation, det fanns både räls och hav om man ville ge sig av. Vi lyckades fly, ut mot havet, och hamnade vid S:t Olofsholm, där det såg lite annorlunda ut. Stora broar och bryggor, och havet var hotfullt men såg samtidigt lockande ut. Det var några av männen som följt med när vi flydde, och jag försökte undvika en av dem då han var väldigt efterhängsen och påträngande. Han började dock leka med något barn som var där, ett barn som var lite förmer eftersom han klarade av att vara i vattnet trots det hotfulla som fanns däri. Jag sprang för att ta mig närmre strandkante och ur det buskage vi just nu höll till i, men snubblade på stranden och ramlade när jag sprang över all ruttnande släke som låg på stranden. Jag grät, för det var fruktansvärt och jag visste ju att vattnet var farligt, men jag måste ju tvätta av mig detta. Försiktigt krälade jag i vattenkanten och lyckades få nog med vatten på mig för att kunna tvätta av sörjan från mina händer, men det var maneter i vattnet och jag lyckades hela tiden ta dem. Jag satt panikslagen här vid strandkanten när den mannen som ville ha mig kom fram bakom mig, så jag var fast mellan honom och havet.

Men då ringde klockan. Lagom förvirrad när jag vaknade, drömmen är suddig men glasklar i mitt huvud, och jag ser allt framför mig även om jag inte förstår något av det.

Oväder ute. Varför heter det oväder egentligen? Det är väl lika mycket väder trots att det inte är Thomas Ledin-sommar ute? (inte ett moln så långt ögat kan se, osv)

För övrigt beställde jag ett kamerastativ igår. Det jag hade försvann ju efter Krigshjärta, och det verkar inte som att det kommer att dyka upp. Fick bekräftelsemail redan igår kväll att det var skickat, så nu kan jag snart börja ta lite dashing fotografier även när det är skumt ute <3