Fram med mera mjöd och vin

Råkade visst beställa en massa öl igår? Det hinner dock inte komma före helgen, men man kan ju dricka öl nästa vecka också. Det är ju inte som att öh jag har typ 30 flaskor och burkar hemma på hyllan… eh… MAN FÅR LOV ATT KÖPA MER. Herregud, så som folk hamstrar tvål och mjöl och toalettpapper så finns det fan värre saker att snöa in på än rolig öl. Så! :P

Det är torsdag och det är strax över tre timmar kvar av dagen. Ikväll skall jag fortsätta med mina knapphål + dricka en torsdagsöl + prolly dricka upp det sista av mitt vin pga HATAR knapphål och sist jag gjorde blev det helt fel? INTE PGA VINET, kan tilläggas, jag hade knappt hunnit ta första munfullen innan allt blev dåligt med klänningen. Prolly ingen annan som kommer att se och bry sig men JAG VET JU och den enda jag bryr mig om att försöka imponera på är mig själv så ja, jo. Kuken, som man säger.

Efter att ha varit tillsammans med en göteborgare i snart 8 år + bott här i 2 år så kan jag säga att det mest göteborgska uttrycket för mig är ”ajemen!”. ”Gör” som prefix (dvs med hårt G) används i stort sett inte alls? Kanske hänger i fel kretsar, det är väl bristen på hamnarbetare i bekantskapskretsen som gör det. Vet heller ingen Glenn förutom han den där fotbollspelaren som är någon form av kvasikändis här i stan och som alltså bor strax utanför jobbet så jag har sett honom irl ett par gånger. Jag mötte Lassie, osv.

Dagens ungdom förstår ICKE vad ”jag mötte lassie” betyder, har jag märkt. Det är allt fler av mina små uttryck och egenheter som kräver en förklaring när man snackar med folk. De flesta ler snällt och vänligt och låtsas inte om att jag just sade något som de tycker är märkligt, men emellanåt försöker jag åtminstone förklara vad jag ville ha sagt så att man eventuellt undviker missförstånd.

NÅVÄL.

Fredag imorgon, och sedan fyller Martin år. Det blir att jag hämtar hans present imorgon — jag promenerade till jobbet imorse så är lite stel i benen efter 1,5 mils promenad :P

ha det bra!

(sprang bara 1,2 kilometer igår, sedan fick jag ont i knät)