Ringväv

Jag fixade färdigt mina små ändringar av brynjan i lördags. Den är nu två rader längre, och jag har tagit bort kreneleringen. Oklart ifall kreneleringen är borta för alltid eller om den hamnar där igen, men just nu känns detta helt okej. Det matchar huvan bättre, t.ex! :)

Fick sedan tummen ur och kom igår igång med fortsatt sömnad av min underklänning. Handsydde en hel del (vilket såklart resulterat i att jag har fingret fullt av nålstick) men fastnade på att jag inte fick kanalen för snörning på rätt plats vilket jag surade lite över och gav upp för kvällen på grund av. Ikväll skall jag sätta klänningen på min docka istället, så att jag kan nåla skiten när den hänger som den skall istället för att höfta och hoppas på det bästa med klänningen i knät när det jag skall nåla skall sitta rakt. SOM NI HÖR en mycket bra plan!

Helgen har varit lugn och trevlig. I fredags färgade jag håret och chillade, så nu ser jag inte ut som en FULLSTÄNDIG idiot längre. Fördel! I lördags åkte vi och handlade och hade sedan över Olof och Alex på kaffe och kaka, och på kvällen tittade vi bara på SOS Gute och tog det lugnt. Igår gick jag ett varv runt sjön vilket var första gången på över en månad och det var himla fint. Solen sken och det var ganska varmt så länge man var i solskenet — i skuggan var det däremot stor halkrisk pga IS. Iiiisssss! När jag kom hem satte jag som sagt var igång med att fixa med klänningen, så just nu har jag bra nivå pepp att vara kreativ för :)

Vi har ju börjat rodda lite grupp inför sommarens Lazarus, så nu när det verkligen är lajv på gång (äntligen!) så är det ju bra att komma igång med saker i god tid så att man hinner med att tramsande fram och tillbaka med småpill och så vidare. Jag har ju fortfarande en snedknullad ambition att göra ett sjukt invecklat broderi på min kommande överklänning??? Vi får se hur det går med det. Tror att jag skall brodera min cape så länge, så att jag liksom kan få lite känsla för ifall jag kommer att tycka att det är kul eller ej :P Himla dumt att inse mitt i ett broderi att man inte alls ville, liksom.

Solen skiner, det är måndag, jag har bra pepp inför veckan och det mesta känns just nu väldigt bra. På fredag skall jag träffa en kurator för att få ventilera lite kring hela grejen med jul/Martin och se ifall hon kanske har lite verktyg och tips inför framtida sammanbrott kring detta, så det blir bra tror jag. Behöver tvätta men tror att jag tar en tvättid på fredag kväll så får jag det gjort också :) Skall kika när jag kommer hem ikväll hur det ser ut med tider.

OKEJ. Ha en bra dag! Hejdå! :)