Alla sorters ljud: Larm, skratt och musik!

Skulle möta upp med mamma utanför Scandinavium så att vi kunde käka och ta en öl innan det var dags att gå till Brewhouse för att se  Therion + eventuella förband vi skulle hinna med. ”Det ligger en ny restaurang på hörnet av Scandinavium, upp för en trappa” sade mamma. ”Kan du kolla om det är något att ha?”
Jag kom fram innan mamma var där så det var bra sätt att döda lite tid, så uppför trappen gick jag för att kolla om man kunde se en meny och öppettider någonstans. Då utlöstes ett larm. Ett SVINHÖGT larm. Jag vände och gick i lugn takt ner för trapporna och bort därifrån — jag hade ju inte gjort något fel men det ser alltid misstänkt ut att springa från larm, liksom. Ringde mamma och berättade och hon höll på att KREVERA av skratt för detta var tydligen det roligaste. Hon kunde också genom telefonen höra larmet skräna i bakgrunden. Jag ställde mig längre ifrån och väntade.

När mamma kom fram hittade vi en helt okej italiensk krog där vi satte oss för att äta. Inga larm!

Jag tog burgare, mamma tog baconrisotto. Det var helt okej mat, men kanske inget man KASTAR sig tillbaka för att äta igen.

Vi var färdigätna och redo att gå när klockan var strax efter 18. 18:30 skulle portarna öppnas på Brewhouse så vi flanerade i lugnan ro bort dit i solskenet. Ingen kö in, ingen kö till garderoben, ingen kö till baren. INGEN vill tydligen gå ut och se förbanden, haha :D

Jag gillade atmosfären på Brewhouse! Bakre väggen hade en massa soffor så vi tog en med bra sikt över scenen och satt sedan där fram tills vi gick hem efter att Therion spelat färdigt. Nice! :D

Första förbandet gick på 18:45; Enemy of Reality, ett grekiskt band. Sångerskan såg ut lite som Sarah Jezebel Deva och lät som en blandning mellan Sarah och Tarja Turunen.  Bandet var riktigt bra, vi var inte det minsta missnöjda! De lät som ett klassiskt 2000-talsband, med kvinnlig skönsång och manlig growl.

Gitarristen drog ett ärevarv i publiken :)

19:25 gick nästa förband på; Null Positiv, ett tyskt band. Till utseende OCH ljud stenhårda, med svart smink och sjukt vältränade armar. Tre snubbar, och plötsligt världens häftigaste tjej som kom ut och growlade som en djävla KUNG faktiskt. Mamma var jätteimponerad :D Mötte tjejen på toa senare, hon var minst 180 cm lång. Wow!

Eftersom vi satt längst bak fick jag springa som en dåre fram till scenen för att ta denna bild medan de poserade intill varandra. SNUBBLADE. Fick bra bild ändå — värt det! :D

Under skönsången påminde sångerskan lite om Nina Hagen till stämman, vilket var häftigt.

När Null Positiv spelat klart gick Imperial Age upp på scenen. Vid det här laget hade Eva och Kristoffer dykt upp också, så vi satte och jämförde bandet med alver och tyckte att det var lite hjältemetal. Imperial Age var INTE dåliga öht, men de var min least favorite under kvällen. Sångaren såg ut som min kompis ex, men tjejerna som plötsligt dök upp i korsett och körade var störtsköna.

Imperial Age var ryssar och såg ut som statisterna till typ Deathstalker, men jag gillade! Läste på Wikipedia att Fabio Lione sjöng för bandet under ett par år för ganska länge sedan och var lite ledsen i ansiktet för att han inte längre var sångare — hade ju DÖTT ifall jag före Therion igår fått se Fabio Lione helt oväntat :D

Sedan kom THERION! :D

*YASSSSSSSS*

Minns inte alla låtar de spelade, men det var bland annat Nifelheim, Ginnungagap, To Mega Therion, Blood of Kingu och the Rise of Sodom and Gomorrah. PLUS massa balla låtar från nyaste skivan :D Jag satt mest och flinade glatt hela konserten igenom — och, öh, luftdirigerade, sådär som man gör ni vet ;)

Tydligen var Therion svårast att fotografera, för jag har verkligen bara EN bra bild på dem och det är den ni ser här ovan. Hm.

Jag är jättenöjd med kvällen! Har fått tre nya band jag behöver leta rätt på mer av och lyssna på :D

För övrigt: Detta är den andra hårdrockskonserten jag varit på sedan jag flyttade till Göteborg och det är alltså en STOR brist på tjejer på de här spelningarna? Igår var det nog till och med färre än när jag såg VA Rocks för ett par veckor sedan. Fördel: Ingen kö till toaletten, ALLS. Nackdel: VAR ÄR BRUDARNA!? Kom igen!

Men ja. Heja Göteborg! Sådant här fick man aldrig göra i Visby, och jag tog mig aldrig tid till det i Malmö. :)

Hepp!