Räddaren i nöden

screen-shot-2016-10-12-at-12-49-10

Jag känner att jag vill köpa på mig en massa sköna pyjamas att liksom mysa in hösten med. Idag har solen skinit på mig och det var bra grejer, men större delen av höstperioden (och, öh, vintern för den delen) är mörker och kyla och med mörkret kommer ju deppen. Men att få komma hem, mysa ner sig i en skön pyjamas på soffan under en filt framför Netflix (eller datorn) är liksom ändå värt. Tända tusen ljus i lägenheten, ha på sig varma fluffiga strumpor och sätta håret i en rufsig knut på skallen och dricka varm choklad eller te och bara få andas ut lite.

Fast det finns ju också de där dagarna när man kommer hem och lägger sig på soffan i vad man tror är två sekunder bara för att andas ut lite och plötsligt har man sovit i två timmar och kan knappt sova på natten pga misslyckat nappande och jag vet inte men det är mest jobbigt när man går runt och är så TRÖTT hela tiden ni vet?

Om tre dagar stänger ansökan för studier till våren och jag passade på att faktiskt söka till ett par olika distanskurser inom grafisk design och vektorgrafik och typografi. Har jag nytt jobb tills dess får vi se hur jag gör, har jag det inte så skadar det verkligen inte att skaffa lite mer kunskap att sätta på CV:et, försöka göra sig själv lite mer anställningsbar. Hur ÄR man ens anställningsbar? Alla jobb jag vill ha kräver tre års arbetslivserfarenhet inom ämnet och jag kan ju inte få det ifall jag inte får jobben och argh allt är så himla moment 22 mellan varven faktiskt.

Imorgon efter jobb skall jag en snabb runda på stan och fixa ett par ärenden på hemvägen och sedan skall jag tvätta och som sagt var städa klart allt jag inte orkar städa ikväll. Jag känner redan nu att det är sjukt tveksamt hur mycket jag faktiskt kommer att orka göra idag, men om jag bara kunde lyckas få tummen ur och ta en eller två timmar till att städa så kommer morgondagskvällen att vara typ tio gånger roligare liksom?

Men ja. Hösten spelas ut för fullt och snart går vi in i vinter. Jag fryser och huttrar och surar men innerst inne så är jag samtidigt också så himla pepp på julmusik och lussekatter och julklappsinslagning och pynt och ÄNNU mer levande ljus men den här gången med lukt av kanel och äpple. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Julen är fan räddningen under detta mörka halvår. Jag älskar verkligen att få fira jul och få ge mina nära och kära julklappar jag ägnat veckor och månader åt att planera för att det skall bli bra. Så hur jobbig oktober och november än kan vara så är december räddningen på ALLT.

2017 blir ett bra år. Jag bestämmer att det är så. 2016 har varit meckigt och jobbigt hittills, men nästa år. Då djävlar. DÅ DJÄVLAR.

Hej så länge.