Saker: Damm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En snörvlig tisdag. Det är damm överallt hemma eftersom jag städar och möblerar om. Det är damm överallt på jobbet eftersom vi packar ner hela labbet i lådor och därmed rör upp en massa damm därinne. Jag nyser och snörvlar och försöker andas och allt går väl sisådär, typ?

Fick igår sådant där plötsligt ryck och stack ut och sprang. 8 kilometer, till och med. 8,21 för att vara exakt ;) Det kändes bra! Jag vet inte om det är en grej att jag bara skall träna typ 1-2 dagar i veckan för att kunna prestera? Är det en tillfällig grej eller är det vad som behövs? Just nu har jag tusen andra bollar att hålla i luften samtidigt så det skulle vara okej att bara träna 1-2 dagar, men jag känner också hur kroppen växer sig allt större när jag bara sitter och även fast det är mest i mitt huvud så gör det mig ändå stressad.

Imorgon kväll blir det i alla fall umgäng med Linnea! Vi skulle initiellt ha käkat frukost tillsammans på torsdag, men hon hörde av sig och ville flytta det tills imorgon och det fungerar ju hur bra som helst! Skall därmed se till att få färdigt hemma i vardagsrummet idag så att det ser okej ut där när hon kommer, så blir det lite mat och vin och skitsnack och förmodligen ganska sent och vingligt i säng, haha :D

Ringde mamma igår kväll också och nu har jag äntligen kunnat betala tillbaka pengarna jag lånade av henne för ett år sedan. Det är skönt! Nästa tisdag skall jag betala av min sista skuld och sedan är jag helt oskyldig och alla pengar in på mitt konto därefter är mina och ingen annans. Vilken grej! Det är för enkelt att handla på kredit, att skjuta på betalningen ett par månader för att slippa betala NU när man inte har råd. Nu när jag snart två månader i rad har hållit min månadsbudget OCH gått plus så kommer jag ju att ha en liten budget att använda för de här mer eller mindre viktiga spontanköpen – och därmed också lite mer kritiskt tänkande över vad som är viktigt och inte. Det är inte värt att ha pengaångest varje månad för att man får för sig att det är superviktigt att köpa random skit på internet, liksom.

Det här är inte ens något nytänkande eller på något sätt innovativt. Jag inser ju att alla andra vuxna har insett detta för länge sedan, och det är väl egentligen inte heller en ny idé för mig, men jag jobbar i alla fall aktivt på att faktiskt få månaden att fungera utan att dra över hela tiden. Min matbudget är 4000. Det är sjukt mycket mer än det kostar, men då finns utrymme för småsaker där också, och en chans att få in extra pengar på sparkontot i slutet av månaden. Eller att man har råd att gå ut och ta en öl med goda vänner, liksom.

Så ja. VUXENLIVET. Vuxenlajvet. Det är bra.

Nu skall jag fortsätta nysa och snörvla och invänta mina kollegor för fortsatt packande av labbet. Får hoppas att näsan ger med sig snart, för det är lite tröttsamt att inte kunna andas ordentligt.

Ni får ha en bra dag! :)

1 svar på ”Saker: Damm

  1. Det är väl en klen tröst men jag är minst lika dålig på vuxenlajvet som du, barnbidraget den 20 varje månad är alltid välbehövt för att klara sig fram till nästa lön. :P

Kommentarer är stängda.