A plan is made!

Jag bestämde mig plötsligt för att strunta i att ta fram julpyntet i år. Jag gillar julpynt, men jag är alltså hemma i strax över en vecka till och sedan försvinner jag fram till efter nyår, så det innebär att ta ner allt från vinden, böka runt i lådorna, sätta upp allt i lägenheten, stryka gardiner och stöka ner en massa – och sedan ta ner det så fort jag kommer hem från Filippinerna igen. Känns onödigt. Klart jag vill ha det framme, men jag borde typ ha pyntat i mitten av November för att det skulle kännas värt det egentligen. Jag lägger den tiden på annat istället, jag har en hel del kvar att fixa hemma bortsett från julpynt. Saker jag behöver ha gjort innan fredag eftermiddag/kväll:

  • Städa färdigt köket
  • Städa sovrummet
  • Få bort kartongerna från hallen
  • Panta 1,5 säck med PET-flaskor
  • Handla mat till fredagen + frukost till lördagen
  • Köpa julklapp åt mamma från Martin åt Martin
  • Byta en trasig grej jag fick hem från Jysk häromdagen
  • Fixa färdigt presentkorgarna
  • Hämta beställd öl på Systembolaget

Alltså. Jag har kanske MAX en timme kvar i köket, och det går snabbt. Det som kommer att ta tid är sovrummet, men om jag fokuserar på att få färdigt alla andra punkter idag så kan jag ta sovrummet imorgon, och sedan kommer jag att gå lite tidigare på fredag och beroende på när Martin och de andra kommer så hinner jag dammsuga och skura och fixa färdigt det sista i hela lägenheten då, plus fixa färdigt presenkorgarna. Jag misstänker att de inte dyker upp förrän vid fem-sex, men man vet ju aldrig. De kan lika gärna stå utanför dörren vid halv tre :P Skall snacka med Martin om det imorgon och se vad de har för planer för avfärd från Göteborg.

Planen är att lyckas ta sig in till Triangeln på lunchen och fixa julklappen till mamma. Jag har ett hum om vad hon skall få, så har jag tur så går det ju snabbt som sjutton och sedan kan den punkten strykas från min lista.

Handla mat + panta kan jag göra imorgon, antingen innan eller efter jag har städat. Hemköp har ju öppet till 23, så varför inte utnyttja öppettiderna och liksom gå dit vid typ 21 när det knappt är något folk där? Snacka korta köer :)

Men ja. Nej. Inget pynt. Inte i år. Jag får pynta dubbelt upp nästa år istället. Jag skall dock ta kort på och visa er mitt senaste tillskott till julgranen! Jag har ju visat och berättat tidigare att en del av kulorna i granen representerar olika människor jag älskar (Anna, mommo) och nu har jag fått tag på den PERFEKTA kulan att representera Martin! Det hänger en robot i granen för honom också, men denna nya är verkligen utmärkt representation :D Skall fixa kort när jag kommer hem sedan så skall ni få se hur rätt jag har :D

Klänningen jag köpt för att ha på Martins julfest nästa helg kom igår. Den är ALLDELES för stor. Om jag tar en grabbnäve tyg och håller åt bakom ryggen så ser den jättebra ut, men inte en chans att jag kan sy in den klänningen typ två decimeter utan att paja den?! Feck. Får hitta ett annat alternativ att ha på mig. Störigt ;(

Ohwell. Glad andra december på er! :)