Under kontroll eller inte?

Det är en lite jobbig dag, ändå. Ångesten är under kontroll och verkar mest hålla sig undan, men jag känner mig rastlös och irriterad och vill mest av allt bara hitta den PERFEKTA playlisten som kan få mig att lugna ner mig lite och bli mer tillfreds med läget. Första go-to:n är ju alltid julmusik, men jag vill inte lyssna sönder. Det är 72 dagar kvar till jul och jag vill inte förstöra det finaste med ångest och tröttma. Just nu spelar jag Puritanical Euphoric Misanthropia och det kommer att fungera en stund till, men om mindre än en timme är playlisten slut och vad skall jag lyssna på då? Det föreligger en viss risk för att ångesttainta vad jag lyssnar på idag.

Jag hade stora förhoppningar om veckans Discover Weekly från Spotify, men av 30 låtar var 3 såpass okej att de fick hamna i min stora playlist, resten var cräp. Just nu känner jag mest ”OCH NU DÅ” och vill typ gå hem. Om cirka 60 dagar går jag på fyra veckors semester och jag känner att det behövs. Kanske kan semester få mig att slappna av och koppla bort all denna stress som hela tiden hemsöker mig.

Beställde en bunte klistermärken till min kalender. Kommer att kunna organisera den så fint så fort mina klistermärken kommer. Markera ut lediga dagar och lönedagar och träningsdagar och allt sådant. Visuell planering. Organiserad kalender och arbeta med whiteboarden hemma. Ha tydliga listor som jag kan bocka av. Den där lilla känslan av nöjdhet när man kan bocka av något man har utfört från sin lista.

Trött på lägenheten jag bor i. Trött på dessa vita djävla väggar, och lyhördheten. Grannarna som röker inomhus så att korridoren luktar skit. Grannarna som väsnas. Grannarna som tycker att JAG väsnas. Folk som kommer och går. Att inte kunna ha hem gäster utan att behöva åka hiss ner till dörren sjutton gånger för att släppa in eftersom porttelefonen är urkopplad. Skabbiga djävla gata. Aldrig ren luft. Trött på Malmö. Skitiga djävla gator. Avgaser överallt. Folk som kastar skräp på marken och låter det ligga där. Allt splittrat glas. Sneda blickar från alla i stan. Ingen som ler åt en, någonsin. Nu lyckades jag ju ångesttainta min stad här. Det känns ju stabilt.

Suck.

Musiktips? Jag vill ha något nytt, lättlyssnat och glatt eller dystert. Något som piggar upp eller som i alla fall håller en intresserad. Kommentera gärna HÄR och inte på Facebook ifall ni har tips – jag försöker ju att hålla bloggen väldigt inkognito där numera.

Tänk om man kunde göra vad man ville utan risk för konsekvenser eller dåligheter. Alla pengar i världen, all tid i världen, alla möjligheter i världen. Mindre hamsterhjul och förpliktelser och måsten. Mindre ansvar. Släppa all kontroll och bara vara a leaf on the wind. 

Drömma kan man ju.

1 svar på ”Under kontroll eller inte?

Kommentarer är stängda.