Semesterbilder

DSC_0526

Alperna alltså. Djävla snygga berg det där :) Detta var utsikten från vårt hotell, det är en bra djävla bit mellan oss och alperna där varav disigheten, och tyvärr så blev kameran lite stött av att det var mörka saker (träd) i förgrunden vilket i sig såklart även det påverkade färgerna i bilden. Det var oerhört vackert på kvällarna när det började mörkna och alla byar och enskilda hus började lysa upp över hela bergsslätten. Wow.

DSC_0386

Och vi var ju som sagt var på flygshow, Air14. Detta är Red Arrows som showar, brittiska flygvapnet osv. Så enormt duktiga, jag hoppade till och med till ett par gånger när de flög liiiite för nära varandra :D

Truppen bestod av 9 flygplan, som var uppdelade i två konstellationer. Första gruppen var fem plan, och kallades som grupp för ”Enid” efter Enid Blython som skrev Fantastic Five. Väldigt logiskt namn, väldigt british pride och väldigt fint. Andra gruppen, de resterande fyra, kallades Jippo. Ingen förklaring, bara ”Look to the lefthand side of the field and you will see Jippo in the bla bla formation” och vi ba ”va” :D Väldigt underhållande :D

DSC_0031

Två jättesöta orangea ryska flygplan med wingwalkers uppå. Duktiga tjejer, men större delen av deras framträdande så syntes de liksom inte, så hur skickliga de än var på att göra akrobatiska rörelser på taket av flygplan så gick det lite grann alla över huvudet, no pun intended.

Dagen efter flygshowen (söndag) åkte vi till Gruyéres och åt ost. Eller ja, grabbarna åt ost, jag åt kyckling. Det är en oerhört söt liten alpby, verkligen den där perfekta precis så som man föreställer sig att de ser ut. Gulliga små hus, fullt med blommor, vänliga människor – och, ja, så har vi ju huset fullt av alienporr mitt i allt. HR Giger-muséet, även kallat :D

DSC_0557

Man fick inte lov att fotografera inne på muséet, men det var väldigt kul att besöka. De hade alla hans konceptskisser och en del props från Alienfilmerna, bland annat. Översta våningen var dedikerad till all konst han själv samlat på sig och haft i sitt hem, vilket var djävligt intressant. Väldigt konstiga saker, som ett par väl använda trosor uppspikade på ett läderskinn. Eller vad sägs om proklamationen från de satanistiska apache-indianerna och deras konspirationsteorier om clowner? Jag önskar att jag fått ta kort, den texten var bland det bisarraste jag har läst.

Efter vi kollat färdigt på alla dessa bröst och vaginor och rymdmonster så åkte vi ner till Montreux där vi skulle besöka den här stilige herrn:

DSC_0572

Freddie Mercury-statyn i naturlig storlek. Hepp! Han fyllde ju år nu för någon vecka sedan så han var som ni ser täckt av blommor och hjärtan och annat pynt. Som ett altare, för Mercury-religionen. Afaik så bodde han i Montreux, så han är ju något av en gud för dem :) (han är en gud för mig med ♥)

På måndagen chillade vi mest och sedan åkte vi till ett par underjordiska grottor som låg i stort sett på övre gränsen mot Frankrike. Lummelundagrottorna kan slänga sig i väggen :D

DSC_0588

De hade installerat lampor i hela grottan så att man själv kunde aktivera olika ljusspel som belyste mer specifikt var man skulle titta och som lätt visade hur djupa alla vatten var, hur höga alla stalagmiter är och hur vacker hela grottan var. Mycket bra :)

Och det var väl typ det :) Massor av skumma dumma internskämt uppstod, alldeles för mycket pengar spenderades på mat och vi ägnade alla fyra dagar åt att sukta över de vackra bergen och ängarna och skogarna som täcker och omringar Schweiz.

OCH! Hyr ALDRIG bil av Hertz! De bestämde sig, utan att informera Martin om detta, att plocka 6000:- av honom i deposition. Kul grej att upptäcka när det är för sent att åtgärda. Han får tillbaka pengarna, men det kommer att ta ”5 till 10 arbetsdagar”. Hm. Charmigt. Verkligen.

Yes, det var det och nu skall jag jobba vidare :) Tjipp och wog.

1 svar på ”Semesterbilder

  1. Såg Red Arrows på en flyguppvisning i enland för några år sedan, helt galet. :P

    Tydligen har dom en ”attraktion” (3D Bio) på science museum i London där man får åka med. Undrar hur många gånger magen kan vända ut och in på sig själv på tio minuter.

Kommentarer är stängda.