Lördag-schmördag

daggigt

Här sitter jag och lyssnar på Decemberists och väntar på att klockan skall gå så att jag kan åka till Helsingborg och våldsgästa herrskapet Schlyter! Eller ja, de vet att jag kommer, så så hemskt är det inte. De verkar till och med lite entusiastiska över detta (åtminstone den ena) så det är nog ganska awesome faktiskt :D

Var på bröllops-/inflyttningsfest hos Gozem och Linnea igår, vilket var ytterst trevligt. Martin hade förhinder så jag är gräsänka i helgen (därav mitt Schlyterbesökande) men jag gick dit ändå trots att jag initiellt kände lite skepticism mot att gå ut själv när jag inte vet ifall jag kommer att ha någon att prata med eller inte. Man kan ju inte hogga värdparet hela kvällen liksom. Gick dit tillsammans med Emil och Jessica och sedan hängde jag med kollegor hela kvällen och det var asnice. Vi pratade om allt från porriga ljudeffekter, catcalling och övningskörning till bra och dåliga filmadaptioner och överdrivna skräckfilmer. Jag var helt enkelt i en bra bunch med folk där man kan tala öppet om typ vad som helst, muy bien.

Jag har kommit på en slags lösning på catcall-problemet, som jag tänkte testa och se vad som händer. Om jag bär med mig ett litet block och en penna och ställer mig och väldigt tydligt skriver ner registreringsnumret på alla som tutar på mig, skulle inte det få dem att känna sig lite dumma och illa till mods då? Det är ju inte provokativt på samma sätt som att ge dem fingret eller göra miner åt dem, men samtidigt skulle det ju visa att jag på något sätt agerar på otrevligt beteende. Ja, nej, kalasdumt? 

Nu skall jag packa ner mitt tyg och börja röra mig mot Centralen. Det är en timme kvar tills mitt tåg går dock, så jag har inte bråttom. Solen skiner, det verkar vara runt 20° och ifall inte Mia tröttnar och slänger ut mig mot kvällen så snor jag kanske deras soffa att sova på ikväll och åker hem imorgon. I så fall finns en risk att jag kommer att försöka jaga ner min bror så att jag får träffa honom lite innan han flyttar från Skåne i slutet av månaden. Hepp!

Hoppas att ni har en trevlig lördag :)

(vi talar inte högt om hur mycket jag och Martin saknar varandra just nu, det är liksom något alla förmodligen vet alltid är där (sakn). man får fokusera på bra saker istället, som att ha en mysig dag med Mia och ett gäng marsvin, och inte på hur fint det hade varit att få ligga tätt intill Martin och lyssna på hans hjärtslag och andetag och sådär) (alla Mia-dagar är bra dagar!)