Tusen nålar och en trasig bil – eller?

DSC_0143_1

Jag gick hem från jobbet i måndags pga mådde inte alls bra. Vilade, sov och när jag orkade började jag pilla lite på mitt tyg. Försiktigt måttande, noggrant jämförande med mönstret jag skulle utgå från och på något vänster blev det på millimetern rätt trots att jag i min yra lyckats klippa på fel håll och höll på att göra mig olycklig.

Det känns underbart att ha kommit igång med att sy lite. Var hemma igår också, försökte återhämta mig. Satt på soffan och pillade med nålar och saxar och tusen trådar och kände mig till slut tillräckligt mycket som människa för att vara tillbaka på jobbet idag. Hej jobbet, jag har saknat dig ♥

Ikväll blir det syjunta med Mia och Marie. Vi skall pilla på lajvkläder, se på världens töntigaste dokusåpa (inte av det slaget där man röstar ut folk, men dokuserie som följer fem personer i deras dagliga liv typ?) och socialisera. Det skall bli så djävla bra.

Jag har hoppat av spelgruppen jag tidigare spelat Requiem for Rome med, det har liksom inte fungerat på sistone och eftersom vi inte har spelat sedan i februari och jag har sommaren full med annat som skall göras så känns det som en stressfaktor att hela tiden försöka hitta tider som passar alla samtidigt som man ständigt måste vara beredd på sista-minuten-avbokning av det hela. Jag kommer att sakna gruppen som fan, vi har haft så djävla kul – men jag räknar med att vi fortsätter vara vänner och träffas ändå :)

DSC_0149_1

Jag syr alla osynliga sömmar på maskin och resten för hand. Jag älskar handsöm! Det och broderier är underbart. Man håller händerna upptagna och kan samtidigt titta på film eller vad man vill. Ok, man kan inte läsa eller spela tv-spel samtidigt, men så länge man bara behöver hålla hjärna underhållen så fungerar alltid tv eller socialisering. Ikväll blir det ju både och :)

DSC_0155_1

Jag skall försöka dokumentera hela vägen fram till färdig skjorta och sedan färdig dräkt, det är alltid kul att ha bilder som visar hur processen gått till. Det man ser på denna bilden här ovan är fållen kring hals – jag har strax över 3,5 meter som skall smockas. ÅH VAD KUL. Kanske inte, men det kommer att bli så satans bra när det är klart! Jag skall ta kort på min halsfållning sedan, det är så snyggt att jag satt och beundrade det flera gånger om igår kväll. #fuckjante #stoltsomfan #lajvpeppen

Det blir ingen innebandy idag pga har varit sjuk och är fortfarande lite under the weather. Jag får stå ut tills måndag innan jag får spela igen.

För övrigt övningskörde jag och Martin ganska länge i lördags, och trots att jag nästan krockade med en motorcyklist, fick panik och drog ett par varv i hög hastighet i en rondell och avslutade det hela med att kanske ha pajat däcken på hans bil genom att (av misstag!) försöka snedda över en hög trottoarkant så gick det faktiskt bra :) *lovar* Vi inspekterade däcken dagen efter för att se ifall de hade hållt, och det var inga problem. När Martin släppte av mig på centralen där jag mötte upp med Eva för en fika så hörde vi ett oroväckande skrammel från bilens undersida och det visade sig att halva underredet hängde lös?!?!?! Lagom kul. Hepp. Pajade alltså bilen ganska rejält då eller??

Men det visade sig i verkstaden dagen efter att muppen som genomfört service på Martins bil hade missat att SÄTTA FAST BULTARNA EFTER SIG såatteh… Inte mitt fel! Yay! Jag har alltså INTE pajat Martins bil! (än) :D

Okej, nu skall jag jobba vidare. Ni får ha en bra dag :)