Strandraggare, fast på badhus. Badhusraggare.

IMAG1568_1

God morgon!

Idag har jag lite spännande träningsvärk i benen efter gårdagens försök till simträning. Hela badhusbesöket kändes lite sisådär, faktiskt, haha. Initiellt var det bra, jag blev betrodd som vuxen när jag skulle betala (köpte ett årskort!) och han frågade bara om jag var student eller ej, så jag slapp behöva intyga att jag är över 18, yay! Sedan bytte jag om och begav mig inåt motionsbassängen, men den var full med kids som hade någon form av träning så jag tänkte försöka simma lite i äventyrspoolen igen (vilket jag även gjorde första gången jag gick och simmade och motionsbassängen var avstängd) och chilla lite i ett av de varma baden. Jag satte mig i en av de varma bassängerna och gympade lite, vilket var skönt och kändes även tungt/givande (wohoo!). Det kom ner en mor med sitt barn i poolen och barnet lekte en stund med en sådan där flytbåt, innan de gav sig av ner till de stora poolerna istället. Jag fortsatte chilla i bassängen, och efter en stund kommer en lite awkward man ner och sätter sig typ bredvid mig (det är alltså typ 12 meter sittplats i den poolen, det fanns plats överallt för honom..) och försöker inleda en konversation genom att först skämta till det om att barnets flytbåt är min (??) och sedan diskutera att vattnet är kallare än han trott och har jag testat de andra poolerna, har jag simmat länge..? Det hela var så bisarrt så jag satt kvar någon minut till och sedan gick jag upp och duschade och gick hem istället.

Snubben som gick runt med mobiltelefon och tog kort på folk kändes inte heller helt bekväm. Det sitter ändå skyltar om att det är fotoförbud på badhuset..?

”Åh vad känslig du är” osv kan ni låta bli att säga. Jag har rätt att gå och simma utan att någon skall ta det som en invit att ge sig på att ragga på mig, och om man nu tvunget måste försöka ragga på någon på badhuset får man nog vara liiiite mer uppmärksam på huruvida personen man raggar på uppskattar det eller ej. Klockan var halv fyra en tisdagseftermiddag, låt mig vara. Tack.

Men i alla fall! Det känns som att  vattengympandet jag gjorde igår har haft lite effekt, haha. Jag har nu träningsvärk i benen och magen känns ganska awesome. Midjan var imorse en centimeter mindre än igår, men det är ju bara tillfälligt. Den är nog tillbaka på sitt vanliga imorgon igen ;)

Nu skall jag i alla fall se till att komma iväg och simma minst en dag i veckan! Jag gillar vatten. Jag har alltid tyckt om att bada, redan som barn så var man ju under vattenytan långt mycket längre än man var ovan när vi åkte ut på stranden. Någonstans uppstod dock en väldigt random fobi för maneter (nej, det finns inte brännmaneter kring Gotland. ja, de är SKITLÄSKIGA ändå) vilket innebar och fortfarande innebär att så fort jag ser en enda manet i vattnet, oavsett hur liten den är, så vägrar jag bada i havet resten av sommaren. När maneterna dyker upp redan i juli så blir det inte så mycket bad för mig, alltså. Jag har ingen aning varifrån fobin kommer, jag verkar ha förträngt vad som triggat det (vilket enligt min psykologilärare är helt normalt när det kommer till fobier) så jag vet inte hur jag skall handskas med det heller. Som barn brukade vi ta upp dem ur havet, gräva ner dem i sanden och sticka hål på dem med pinnar (JA DET ÄR SKITTASKIGT JAG VET MEN JAG VAR TYP FEM?) och sedan är det en stor minneslucka fram tills att jag vet att jag är superrädd för dem. Så är det.

Idag blir det innebandy – vi är tio stycken uppskrivna för spel vilket är lite sisådär. 6-8 är optimalt i mina ögon, 10 innebär 2 avbytare per lag och folk (inga namn nämnda) är så djävla kassa på att göra snabba byten så mest troligt får man väl stå vid sidan av planen (vilket för övrigt är ett skitlitet bås där det alltså skall stå fyra avbytare och hänga) under större delen av timmen… Blöh. Och så är vi bara fyra signade inför måndagens spel – var är balansen? Aja. På måndag blir vi nog iaf 6 i vanlig ordning :)

Nu skall jag jobba och så där. Ikväll blir det rollspel. Tjipp och hej! (och se upp för maneter och badhusraggare!)

1 svar på ”Strandraggare, fast på badhus. Badhusraggare.

  1. Maneter och badhusraggare. Jag kan se likheten. Slemmiga saker som man kan bränna sig på rejält om man inte håller sig undan. Båda borde utrotas från civiliserade badvatten.

Kommentarer är stängda.