Girls don’t wanna date misogynistic pigs. Why is that so hard for some boys to understand?

tumblr_mqmzaayMPp1s9c3ayo1_500

Kära martinmgn,

Jag är mållös. Jag försöker hitta ord för att kunna förklara för dig att varken DU eller NÅGON ANNAN har rätt att nedvärdera vare sig kvinnor eller män för deras sexuella aktivitet. På vilket sätt gör det någon till en sämre eller bättre människa baserat på huruvida de legat med 2 eller 20 eller 200 partners? Vad säger det egentligen om hur en person är och vilket värde man har?!

3ojbrr

Vad innebär det att vara ”slutty”? Är det kvinnor som klär sig som de vill, oavsett ifall det är väldigt avklätt eller väldigt påklätt? Är det kvinnor som vågar ta för sig och bejaka sin sexualitet och faktiskt inte skäms för att de vill ligga precis lika mycket som männen? Är det kvinnor som beter sig som Den Typiske Mannen™ (också det en FULLSTÄNDIGT vedervärdig stereotyp som får åtskilliga män att må väldigt dåligt) där man drar hem någon från krogen, ligger med dem och sedan går därifrån?

3. wham bam thank you mam
To fuck a girl, quickly leave, and never talk to that dumb broad again

Guy # 1: You still talking to sally?

Guy # 2: HELL NO! It was just a wham bam thank you mam

Källa

Det här är ett bra exempel på hora/madonna-komplexet. Det finns inget sätt att vinna. Antingen visar tjejen att hon vill ligga – då är hon en hora. Eller så håller hon på sig, så som samhället har lärt henne att hon skall göra – och då är hon en frigid subba.

 

Hora/Madonna-komplexet är ett psykoanalytiskt begrepp som syftar på att vissa män har svårt att se kvinnor som sammansatta individer när det gäller deras sexualitet. Idén föreslogs först av Sigmund Freud. Freud fann att vissa män hade svårt att se en och samma kvinna som mål för både romantiska och sexuella begär. Kvinnor delades upp i en falsk dikotomi: älskad eller älskarinna.

Källa

Slut-shaming kallas det när man försöker få någon, vanligtvis en kvinna, att skämmas för att sexuellt ha betett sig på ett sätt som av tradition inte ses som acceptabelt. Vad som är sexuellt oacceptabelt är kulturberoende, men kan exempelvis vara att ha flera sexualpartners, ha utomäktenskapliga sexuella förbindelser eller bära sexuellt utmanande kläder.

Källa

Det finns aldrig EN enda sanning. Det finns alltid flera sidor på myntet. Det är ett fucking kaleidoskop, och om du börjar vrida på det för mycket så hamnar du i en situation där du enbart kommer att må djävligt dåligt för du KAN INTE PLEASA ALLA, hur gärna du än vill.

Samma stund man slutar indela omvärlden i olika grupperingar baserat på deras sexuella läggning, sexuella aktivitet, politiska ståndpunkt, religion eller brist därav, kroppstyp, lön, arbete, skolerfarenhet och så vidare så kommer vi alla att må bättre. DU har inte rätt att döma någon annan människa.

”Låt den utan synd kasta första stenen” – vad gör du själv som är så utomordentligt bra, martinmgn? Varför är de saker DU felar i så mycket lättare att ha överseende med än mängden sexpartners en kvinna har haft?

tumblr_mqmxc0bfTt1szfvo3o1_500

Jag blir arg. Det är 2013 och vi försöker fortfarande begränsa folk. Både kvinnor som män. Och vi är alla delaktiga i det. Jag tror inte att någon av oss är utan skuld här. Och det kommer att krävas att vi alla hjälps åt för att försöka lösa det här. Vi måste lära våra döttrar och söner att de får lov att göra och se ut precis hur de vill – men de får inte lov att kränka en annan människa. Och använd skydd! Det låter väl enkelt?

Jag lämnar det därhän nu. Kanske återkommer till det senare, men just nu är jag mest fruktansvärt trött och frustrerad av det hela. Men jag tycker att ni skall lämna ett par kommentarer på det här inlägget och berätta vad ni själva tycker.

2 svar på ”Girls don’t wanna date misogynistic pigs. Why is that so hard for some boys to understand?

  1. Jag har själv blivit kallad slampa, för att jag haft one night stands. Av en person som själv levde i ett förhållande sedan flera år medan jag vid tillfället varit singel i flera år. Vem hade egentligen mest sex, jag, singel sedan flera år eller personen som slutshamade mig, som levt i ett förhållande sedan flera år? Knappast jag. Men personen tyckte väl att jag som singelkvinna helt enkelt skulle leva i celibat tills jag hittade den rätte. Vid tillfället hade jag varit singel i säkert 5-6 år. Lång tid att leva i celibat med andra ord. Men en kvinna ska väl enligt normen helst bara ha sex med sin livs stora kärlek. Bara då slutar sex vara något smutsigt och skamligt för en kvinna. Bullshit says I.

Kommentarer är stängda.