Blomdoft, naken hud och överdrivet alkoholintag

Foto: Hans Wessman (2012)

Foto: Hans Wessman (2012)

En playlist med musik från nittiotalet, och jag huttrar och får nästan gåshud för det är kyligt och jag invigde strumpbyxesäsongen idag och lämnade därmed mina tjockare bomullsstrumpbyxor hemma. Min fot värker men jag har lagt upp den på en kartong för att få stöd och för att inte råka lägga den snett, jag vill gå hem och göra smoothies men har en stor portion av arbetsdagen kvar och på lördag har jag äntligen tvättid. Det börjar bli drygt att lyckas hitta kläder på morgonen och jag skulle väl behöva rensa ur garderoben en smula inför det varmare halvåret och inte ha så mycket onödigt drällande men jag fäster mig vid saker och har svårt att kasta dem för man KAN ju behöva dem, ni vet?

Det är mulet och jag saknar solen. Jag vill ha ljumma vårvindar och doft av viol igen, inte behöva oroa mig över hur kallt det ser ut att vara utanför fönstret. På Åhléns säljer de en dyr parfym som luktar Liljekonvalj och jag tror att jag har bestämt mig för att köpa den för jag älskar liljekonvaljer nästan lika mycket som violer. Underbara blommor, underbara dofter.

Funderar på att gå omvägen om Mobilia på vägen hem idag, för jag vill köpa en kjol för femtio kronor på H&M och så länge jag inte överanstränger fotfan så är det ju alltid uppskattat med en promenad. Jag har blivit märkbart smalare, alla jag träffar (mamma, lillebror, pojkvän) har kommenterat på att jag ser smalare ut och jag tycker det själv också. Jag tittar på mig själv i hallspegeln varje morgon och jag börjar verkligen gilla det jag ser. Det är underbart. Kanske 2013 är det år jag kan gå runt i bikini på sommaren utan att känna att jag vill och behöver gömma mig under stora handdukar? Kanske. Vi får se.

I morse fick jag syn på en medelålders (vad betyder det ens) man utanför fönstret som var så påverkad av alkohol (??) att han inte ens kunde gå en meter utan att vingla iväg. Han var på väg ut i trafiken ett par gånger så jag stod och tittade på honom en längre stund och försökte komma fram till om jag skulle ringa någon eller gå ner och rycka tag i honom, men han satte sig vid en bänk och verkade somna och när perka kollade genom fönstret efter en stund hade han försvunnit. Jag hoppas att han mår bra.