Att leva med ångest

Jag förstår inte hur normala människor fungerar, de där som inte jagar upp sig och blir vrålstressade över att *checks notes* åka iväg på en tvådagarskonferens med trevliga kollegor i Stockholm? Jag har det mesta under kontroll men behöver justera lite vad jag har med för ombyten då det behövs ”oömma kläder, typ jeans och sneakers” vilket dels inte är vad jag har tänkt mig och dels inte alls är vad jag tänker ta med, i så fall. Jag får ont i knäna av jeans, så det är en NoGo på den. Men jag lade samman i stort sett allt igår och knör ner det i en väska när jag kommer hem sedan, där är jag väl mest stressad över ifall jag skall glömma något på jobbet som jag borde ha med mig?

Jag är stressad över att jag kanske inte kommer att somna vettigt ikväll, och att jag skall ligga vaken halva natten när jag behöver gå upp halv fem imorgon bitti. Det är en konstig sak att jaga upp sig över redan nu, men jag var ju likadan back in the days när man skulle med båten vid sjutiden och också var tvungen att somna tidigt, sova gott och ta sig upp före tuppen gal. Då låg man där halv tre och stirrade på klockan och räknade timmar och minuter innan man måste gå upp, vilket ju inte direkt är främjande för god sömn om vi säger så.

Jag blev stressad över att säga hejdå till kollegorna eftersom vi nu inte ses förrän nästa måndag, och det känns som jag exkluderar mig själv från gruppen och liksom …bara drar. För dem gör det ju ingen skillnad, de är här imorgon och träffar varandra igen, och vad är ens måndag, egentligen. Det är bara min hjärna som tvunget skall jaga upp sig över ALLT, minsta lilla småsak. Det är tröttsamt, men jag har efter såhär många år i livet ännu inte räknat ut hur jag stänger av detta.

Jag har i alla fall kollat upp vilka ställen på centralen som har öppet imorgon bitti så att jag kan köpa frukost/fika att ta med på tåget. Jag skall packa min dator, laddare, glasögon och bok väldigt lättillgängligt — och jag har en presentation att skriva färdigt, som jag ägnat morgonen åt att researcha så mycket jag kan inför. Har nu lärt mig en HEL DEL om vad som gäller kring svenska körkort för immigranter från Ukraina, det ni. Man skall lära sig något nytt varje dag — idag har vi lärt oss två saker. Eller ja, jag har lärt mig saker om Ukraina osv; jag och kollegorna har tillsammans lärt oss om vad det är som styr över när påsken skall inträffa eftersom den är en flytande högtid. (första söndagen efter fullmåne så fort vårdagjämningen har skett, i enlighet med ett möte de hade år 325) Den kan därmed hamna när som helst mellan 22/3 och 25/4, men det är väl ganska ovanligt att den sker i slutet av april. DET NI.

Jag har betat av det mesta på min lista över Saker Jag Måste Göra. Jag har ett par ganska stora punkter kvar, men den ena tar jag innan jag går idag och den andra får jag se ifall jag kan lösa när jag åker tåg imorgon och/eller på torsdag. Det löser sig. Allt löser sig. Även resan till Stockholm löser sig, jag är mest stressad över att jag måste åka till Stockholm (ugh) och att jag har ganska skarpa tider att hålla. Sedan somnar jag på tåget och slumrar hela vägen fram till Stockholm — och skulle jag hålla mig vaken har jag fin utsikt från övervåningen på tåget och DET BLIR BRA.

Sistgång jag åkte på konferens så slutade jag öh att blogga i ett par månader, så vi får väl se ifall jag lyckas få ut något här när jag åker tåg eller något?

På fredag har vi utbildning inom arbetsmiljöarbete och sedan på kvällen är det dags för BLUPPUPP på Andra Lång, så det blir bra. Framtida Carina som kanske inte alls fattar: Motsvarade tweetup, fast för folk från Bluesky. Ganska många som uttryckte intresse så vi får väl se hur många som kommer dit :)

På lördag skall jag och Johan ha planeringsmöte inför året som kommer och det blir AWESOME. Så mycket kul grejer på gång, weekendresor och vikingamarknader och whatnot <3

En timme kvar av arbetsdagen och sedan tar jag mitt bös och skippar iväg hemåt (med buss). Ni får väl köra thoughts and prayers i min riktning haha :P
Nu skall jag kicka igång lite energi här och se till att lämna receptionen i fint skick till Bitte som skall ta hand om den åt mig medan jag är borta <3

Right, vi får se när vi hörs då. Hejsvej!