Cupcakes to die for (del 1)

Till Halloween bakades två sorters cupcakes, vi börjar helt enkelt med det ena receptet så kommer det andra så småningom!
kockzombie

chokladcupcakes

ingredienser

Obs! Toppingen måste förberedas ett dygn i förväg, så om ni inte har tålamod får ni göra annan topping eller skippa den helt. Era glupska djävlar ;)

Right-oh.
Toppingen är busenkel: Häll i den ovispade grädden i en kastrull och värm upp på LÅG VÄRME, grädden skall inte koka! Klipp sönder Ahlgrens bilar i små bitar ner i grädden och rör om tills alla bilar har smält helt. Ta av kastrullen och låt det svalna i en bunke. När det är svalt nog, plasta om bunken och förvara i kyl i cirka ett dygn (för bästa resultat).

För att göra muffins, gör följande: Häll alla ovanstående ingredienser i en bunke. Inga konstigheter där, ner med allt på en gång bara! Rör om. Häll ner i formar. Ställ i ugnen i 175° i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

När muffinsen har svalnat så ta fram bil-grädden. Häll i karamellfärg och vispa tills den är hård nog. Man KAN ta i smakessens om man vill, men bilarna har en väldigt ”stark” smak så det är svårt att få det att INTE smaka bilar. Det kommer att tipsas om annan topping senare i den här kategorin så håll ut på den toppingen istället ifall ni inte vill ha bilsmaken!

Spritsa på muffinsarna, och voilá! Chokladmuffins med bilgrädde!

Vi gjorde även gravstenar och skelettdelar av vit choklad (gravstenarna är gjorda av vit choklad utblandat med svart karamellfärg). Silikonformar till dessa köptes här (gravsten) och här (skelett).

Tips! Receptet jag använder till dessa muffins är detsamma jag använder när jag gör kladdkaka – kör på precis samma sätt men häll det i en smord form istället för i muffinsformar. 

3 svar på ”Cupcakes to die for (del 1)

  1. Så fina! … och ser såååå goda ut! Fast ska jag erkänna så började jag googla på hur man gör sådana där ’molds’ som du länkade till =P

Kommentarer är stängda.