Ett bloggformulär: Såhär bloggar jag

Hur länge har du bloggat?
I strax över sex år. Började blogga 3/8 2006 iochmed min förestående flytt från Gotland till Skåne, där jag fortfarande är kvar.

Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut innan du själv började blogga?
Jag hade ingen direkt uppfattning av hur en blogg eller bloggare skulle vara. Var ingen större bloggläsare back then; Det kändes nytt och relativt outforskat för mig.

Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Svårt att minnas klokt, men jag skulle nog säga Brudens blogg om brudar. (bloggen är nedlagd, men Sara bloggar vidare här nu. Älskar hennes språkbruk <3)

Hur känner du nu inför dina allra första blogginlägg?
Helt okej! Jag känner ibland att jag var mycket bättre på att skriva på den tiden, men det kan vara för att jag sätter för höga krav på mig själv nuförtiden.

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
Um. Jag har nog en sisådär 70 bloggar jag följer via Bloglovin. Det är i ärlighetens namn typ dubbla den summan jag skulle ha gissat på på rak arm, haha :D

Hur många procent av de bloggar du läser är dagboksbloggar och inte ämnesbloggar (som t.ex. teknik- eller modebloggar och politiska bloggar)?  
Skulle nog gissa 50/50.

Nämn en bloggare som verkar vara väldigt, enormt jätteolik dig, vars blogg du tycker om.
Kaylah som bloggar på The Dainty Squid. Jag tror inte att hon och jag har jättemycket gemensamt, men jag läser hennes inlägg med andakt (och avund ;))

Nämn en bloggare som verkar lik dig, vars blogg du tycker om.
Agent Lover. Fast hon är tusen gånger coolare än jag någonsin kommer att vara, buhu buhu.

Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Mamma och Fredrik har ingen åsikt AFAIK, pappa tycker att det är lite för avklätt mellan varven och Ricard verkar hålla med pappa. Det är inget vi direkt har samtalat om, det känns inte som ett viktigt ämne när jag träffar min familj :)

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Inget som har diskuterats. Kommentera gärna på det här inlägget, ni som känner mig ;)

Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg?
Det tycker jag nog. Jag känner ibland att jag hade velat vara MER privat, det hjälper mig en hel del att få skriva om vissa saker som har hänt – lite i terapeutiskt syfte. Men jag tror jag håller det på den nivå det är just nu.

Nämn några saker som du aldrig bloggar om och anledningen till det.
Jag bloggar inte om sex eller för ingående om kärlek. Det är privat och det är något som bör stanna mellan mig och min partner. Det finns ett par andra saker också, händelser, men på grund av vissa jag vet läser min blogg så håller jag det obloggat istället.

I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?
Alltså. I ärlighetens namn är ju de flesta bloggar ett rop på lite uppmärksamhet. Det är klart att man känner sig bekräftad om man postar något och man får många som läser det. Men samtidigt bloggar jag till stor del för att jag själv vill kunna gå tillbaka och se hur jag mådde och vad jag sysslade med för x tid sedan. Så ja. Jag vet inte.

Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Jag vill säga ”ja”. Jag tycker själv att jag skriver så som jag är, och därför utgår jag från att alla andra gör det också – i synnerhet de som postar ofta, varje dag. Men många har ju en blogg-persona, ett alter ego som sköter skrivandet.

Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Jupp! Marielle och Paret Hårdrock :)

Kan det vara ”skadligt” att blogga?
Ja, det tror jag absolut. Om man är för personlig och ångrar det i efterhand; Om man skriver saker om någon annan; Om man inte klarar av att göra saker för att man hela tiden känner ett behov av att blogga om det.

Bloggar du om två år? i så fall: är ditt bloggande annorlunda då?
Ja, men jag tror inte att mitt bloggande kommer förändras på två år.

Har bloggarna någon inverkan på vår kultur?
Ja, det har det.

Vad har bloggskrivandet betytt för dig?
Det ger mig ett forum att få skriva av mig när det behövs, det ger mig ett kreativt tänkande där jag måste fundera på hur jag skall/kan formulera mig för att få ur mig min poäng och det har på sätt och vis gjort mig mer social – man kan inte vara för avståndstagande utan måste öppna upp och vara villig att lyssna på andra på ett annat sätt.

Vad har bloggläsandet betytt för dig?
Jag har lärt mig väldigt mycket genom bloggläsandet. Jag har tagit del av dödsfall, födslar, livsöden, folk som reser sig ur askan likt en fenix och folk som behöver stöd för att kunna ta sig vidare. En vänlig kommentar på rätt inlägg kan hjälpa människor väldigt mycket, så man känner sig ändå ganska bra till mods om man kommenterar där det behövs. Man skall inte frukta det skrivna ordet, även om det aldrig kommer att uppnå samma status som en kram.

2 svar på ”Ett bloggformulär: Såhär bloggar jag

  1. Hej, nice frågeformulär, jo som sagt hade varit asroligt om du dykt upp på vikingafesten den 15e kommer bli armageddon doomsday =) Du är varmt välkommen

    • Vi får se :) Jag har min pojkvän på besök då så OM jag dyker upp blir jag +1 och vi kommer inte att ha möjlighet att klä ut oss :S Men måste prata med honom och se vad han känner för också :)

Kommentarer är stängda.