Gnäll över storlekar (igen)

Foto: Monica Hansson

Det är ju ändå ganska vanligt att butiker säljer färdiga set med underkläder. BH + trosor som skall liksom passa in på ett mått, t.ex. XS eller L, rakt av. Det innebär ett fast mått för rumpa som då skall matcha ett fast mått för BH. Min fundering: Finns det verkligen folk som kan köpa sådana fasta set och att de sedan faktiskt sitter vettigt?! Ett exempel här.

Jag köpte nya underkläder i helgen. Meningen var att jag skulle köpa en svart BH i samma modell som jag redan har en hudfärgad, men de hade ingen och plötsligt stod jag med en mörkt gammelrosa skapelse i händerna. Försäljerskan lyckades även få mig att tycka att jag borde ha matchande trosor till – något jag själv tycker är väldigt snyggt när man väl näckar tillsammans med någon liksom. BH: 65G. Trosor: XS. Om jag hade köpt ett färdigt set hade jag varit tvungen att köpa någonstans M eller L för att få plats med brösten, och då hade a) BH:n varit sjukt illasittande eftersom jag har en liten bröstkorg men behöver stora kupor, samt b) trosorna ramlat av så fort jag tagit ett steg med dem på.

Finns de här cylinderformade människorna? De som butikerna skapar fasta set för? I min erfarenhet, baserat på de kvinnor jag har i min umgängeskrets, så är olika mått uppe och nere normen.

Lyckligtvis verkar underklädesset vara på utgående, och fler och fler butiker har vettiga alternativ för att kunna matcha rätt storlek upptill med rätt storlek nedtill. Sedan att väldigt få butiker säljer BH:ar som faktiskt passar mig… eh. Jag har vant mig vid att jag måste gå till särskilda butiker för att kunna köpa vettiga underkläder. Kan dock varmt rekommendera Change, som inte är fasligt överdyra och som faktiskt vet vad de snackar om. Good stuff!

Färdiggnällt! (for now…)

2 svar på ”Gnäll över storlekar (igen)

  1. Jag har samma problem med jeans i storlek S, M, L / 34, 36, 38. Jag är kort men har höfter så sitter byxorna bra över höfterna är de för långa i benen och tvärtom.

Kommentarer är stängda.