Tiny lvl 19 Zombie i balklänning

Denna bild är tagen av min mor dagen efter studentbalen, till vilken jag spenderade en evighet med att sy en klänning som vid baltillfället inte var helt färdigställd :D

Jag var ju en sådan där självvald outsider i skolan (till viss del självvald, kan tilläggas) och när alla andra gick på balen i pastellfärgade klänningar i i stort sett samma modell så ville jag ha en klänning i artonhundratalsmodell. Jag fyller år i mars så jag fick i present av min mor att hon skulle köpa tyget till klänningen jag ville sy. Det är inte jättetydligt på just denna bild, men tyget skiftar i svart och lila och är väldigt fint. Det kostade för övrigt 295:-/m, så det var en väldigt generös gåva av min mor. Tilläggas kan ju också att det allt som allt är 12 meter tyg i klänningen, varav ett par meter är tyll och en eller två meter är foder.

Klänningen blev aldrig helt färdig i tid. Jag satt in i det sista och sydde snörhål och klippte trådar, men jag håller än idag (8 år senare) på att fixa till detaljer på den. Jag kände mig oavsett vad väldigt snygg i den, och jag stod ju ut ganska rejält ;)

Ursprungstanken var att ha en knalllila underkjol till, som jag tror jag nu slängde för ett par månader sedan bara. Färgen passar inte alls bra och tyget är jätteblankt, så när jag hittade den svarta kjol som jag har både på bilden ovan och på de andra bilderna på klänningen som nu dykt upp här på bloggen så blev jag jätteglad. Någonstans har jag en likadan kjol i vinrött också, men det ser ju inte klokt ut till det lila (även fast det någonstans i rymden finns bilder på mig i just denna kombination, med en vit kattmask med gulddetaljer över ansiktet).

Mönstret är Butterick (mönstermärket, inte utklädnadsbutiken), från deras Costumes-avdelning. Är osäker på om de än idag säljer just denna modell eller ej, och jag har inte kvar mönstret på långa vägar.

Så ja. Jag har sytt klänningen själv, materialet var superdyrt men sponsrat av mor och jag är precis lika snygg i den nu som då! (kanske snyggare, iochmed att jag gått upp ett par kupstorlekar sedanjag var 19…)

Förändringar som gjorts i efterhand:

  • Spets på ärmarna
  • Snörning i ryggen
  • Rosett i svanken
  • Rosetter som håller upp kjolen på ett par ställen
  • Passformen

Så nu vet nu allt ^^