Crossroads

Jag har kommit till ytterligare ett vägskäl här i livet. Just nu känner jag mig ganska upp och ner, och känner mest för att springa till skogs. Ja, för att titta på löv och plocka svamp och kasta sten i vattendrag och sådant, alltså.
Jag tvingade mig upp ur sängen i morse. Tvingade på mig kläder, tvingade mig ut i regnrusket och tvingade mig själv att sitta kvar på tåget tills det var framme i Lund. Tåget var försenat och jag bestämde mig för att istället för att komma försent skita i lektionen och åkte därför hem igen.
Jag vet inte varför. Inte just nu, i alla fall. Kursen är jättekul och intressant. Föreläsarna är trevliga och intressanta att lyssna på. Klassen är inte så djävla illa (de låter mig vara ifred i alla fall). Men… jag vill inte. Jag vill inte alls. Jag har ingen lust alls att titta i kursböckerna, jag har ingen lust alls att gå på föreläsningarna.
Om en vecka får vi en hemtentamen vi har två veckor på oss att skriva. Under den tiden skall jag bestämma mig: Skall jag gå tillbaka efter de två veckorna eller stanna hemma?

Det känns på ett sätt som att ge upp. Men samtidigt är det ingen större skillnad ekonomiskt sett. Och jag sparar hellre studiebidraget till en kurs jag VILL läsa, och har nytta av pengarna när jag behöver dem senare, istället för att slösa dem på en kurs jag inte alls är pepp på. Kurslitteraturen till första delkursen gick på 1600:-. Jag har ingen lust att lägga ut den summan ytterligare två gånger på en kurs jag inte alls trivs på.

Folk får lov att tycka att jag är en quitter om det får dem att känna sig bättre. Själv är jag bara ute efter att själv trivas med mig själv och vad jag gör, sorry.
Beslutet är ännu inte taget, så vi får se vad som händer. Kanske ändrar jag mig helt och stannar kvar. Eller så slutar jag och hittar en bättre kurs för mig att läsa i vår. Grafisk design, kanske… ^^