Andas ångest


Jag gick tillbaka till optikern idag, direkt när de öppnade. Det blev för mycket huvudvärk igår när jag satt med glasögonen som tryckte så hemskt, så jag kände att det orkar jag inte med idag också. Nu är det mycket bättre, nu skall jag bara vänja mig vid den nya styrkan så blir allt bra hoppas jag :)

Det är torsdag, solen skiner, klockan är halv tolv och jag har ingen aning om vad jag skall äta till lunch idag. Är inte sugen på något särskilt. Generellt är jag så himla trött på att äta lunch över huvud taget? Jag behöver ju göra det, jag behöver energin för att ta mig genom resten av dagen, men det är verkligen ett så himla tråkigt mål mat. Antingen något man skall kunna värma i micro, eller kall mat. Och så är det dyrt. Jag hade en period i början av året där jag lyckades ställa mig på söndagar för att laga lunchlådor och det blev så himla billigt och det var ju helt okej att äta. Jag behöver komma igång med detta igen. Den billigaste och enklaste rätten är att steka upp kyckling och ha kokt broccoli till. Det tar fan inte ens en halvtimme att göra och räcker sedan till 4-5 lådor = en hel vecka, och då kostar det typ 120:- allt som allt. Varför gör jag inte detta längre? Idiot. Köper nu lunch ute och då kostar det ~50-60:- per gång åtminstone. Det är ju inte särskilt cash money av mig, som man säger.

Lön om en vecka och just nuuu håller min lilla plan att försöka ha lite pengar kvar på de olika kontona för att bygga en buffert. Jag fortsätter kämpa nästa månad, vore kul om det faktiskt gick att få de här kontona att växa så att man inte behöver känna att man lever från lön till lön utan faktiskt har liiite fluff liggande också. Vi kämpar på.

Kollegor ringer och ber om hjälp med nya systemet och hittills har de bara frågat om saker jag har koll på så jag låter ju jättekunnig när jag ba ”ah man gör såhär” haha. Utöver det lilla så känner jag mest bara ångest och att någon snart kommer att komma på hur dålig jag är på saker. Till stor del impostor syndrome som spökar, men jag är ju rädd att det finns lite sanning i det också. Jag vet vilka delar av mitt jobb jag är mindre bra på, jag får försöka bli bättre på det här så att jag kanske utvecklas lite men ughhhh jag känner att jag går runt och är ganska rädd, hela tiden. Obra. Det löser sig väl, mina chefer verkar märkligt nog ha någon form av förtroende för mig, vilket ju också stressar mig för tänk om jag gör dem besvikna? Jag är som vanligt ett litet väsen av ångest och det är inte optimalt. ”Introvert ångestgoblin” som jag kallar det i min onlinepresentation :P

Men ja. Jag kanske äter …tonfiskröra? Köpa en lök och en burk tonfisk och lite bröd och se ifall jag fortfarande har majonnäs på jobbet (jag tror jag har typ tre tuber för jag får hela tiden för mig att jag INTE har majonnäs) och sedan svajsa ihop och äta. Sedan kanske en liten promenad i solen innan jag har dagens nästa möte vid 13:30. Allt blir bra, kompis. Allt löser sig. Antar jag.

Min klänning verkar vara redo för leverans idag; jag behöver färga håret imorgon så att jag är schnygg när vi skall ut hela dagen på lördag. Jag har trötthet i kropp och skalle. Allt löser sig.

Ha en fin dag!

1 svar på ”Andas ångest

  1. Bästa matlådelösningen är att göra större satser av mat man skulle ha lagat ändå. För mig som är singel är det ju easypeasy, bara att följa receptet. Men även för tvåpersonshushåll bör det väl kunna bli åtminstone en portion över på 4portionsrecept? Eller göra dubbla satser när man lagar frys/mikrovänlig mat?

Kommentarer är stängda.