Grönt är skönt

Tisdag, och Riskettan tuffar på för fullt! :)

Jag är lite sömnig, men det är mest för att det är en lite seg dag. Det ringer och inkommer en del mail, utöver det är det mest bara chilla och pilla på klickspel. Lite mindre än tre timmar kvar av dagen, sedan blir det häng med Andreas! Det ser jag fram emot. (och nu kom solen i stort sett fram efter en hittills ganska mulen och gråtrist dag, woo!)

Jag har sprungit 68 dagar i år och det känns fortfarande väldigt bra. Har haft lite stelt och ont i höft/lår de senaste dagarna, men har då bara försökt springa långsammare, och nu är kroppen nöjd och glad igen. Märker att jag blir snabbare och lite, lite uthålligare, och hoppas att jag snart kan börja hålla min nuvarande takt men springa längre sträckor. Jag drömmer fortfarande om 5k sub-30..! En vacker dag, då djävlar.

På lördag skall jag gå på vinprovning! Då skall jag djävlar i mig klä upp mig, också. Det är så oerhört få förunnat att få komma ut just nu, så när man väl får en liten chans så gäller det att verkligen ta tillfället i akt och dress to the nines. Skulle först ha tittat på hockeyn med MamJan, men sedan kom erbjudandet om vin och nu blir det en liten utegrej med kollegor istället för hockeymiddag hemma. Det finns fler tillfällen för hockey, och no hard feelings från mammas håll att jag skall på lokal och roa mig. Coronasäkert, såklart. Jag hoppas att ni känner mig såpass nu att ni inser att jag är försiktig.

men HALLÅ förresten lilla tjatmoster här nu, har ni märkt hur LJUST det är om kvällarna? Liksom fram till halv sju, sju? JÄTTELJUST. Vackra skymningar! Fågelkvitter! ÄR DET VÅR TYP NU ALLTSÅ för jag har längtat. Jag vill klä mig i fladdriga klänningar och sätta blommor i håret och dansa runt en eld med en harpa i famnen typ. Och dricka vin, mycket vin. …det blir vin ikväll också. Det låter som att jag dricker hela tiden, men så är det ju inte. Såklart :)

Har börjat kika lite på nästa månads budget vs den här månaden, och jag tror att hur smutt denna månad än känns hittills har nästa månad potential att bli ännu bättre, ekonomiskt sett. Jag vill dock lösa en present till till Johans födelsedag, så skall fundera lite där och se vad jag kan skramla ihop till. Jag har en handfull med alternativ, men jag vill ju att det skall vara Det Bästa, samtidigt som jag behöver kunna ha råd att betala up front för det. Vi får se, vi får se. Jag hoppas att den present jag redan köpt skall vara uppskattad också. Spännande med födelsedagar! :)

Jag saknar att ha pengar. Ni vet, spending money. Att kunna spontanköpa saker online för att de tilltalar en, utan att behöva räkna ut om man skall ha råd med mat eller inte om man köper en t-shirt online. Jag har ju börjat kika efter en billigare lägenhet, men risken finns ju att det kommer att dröja. Jag överlever, såklart. Jag går ju plus/minus noll och har råd med mat och har världens finaste lilla hem så jag har ju inget att klaga över, men jag hade verkligen velat hitta något som ligger på 2-3k lägre i hyra. Tänk att kunna sätta 2000 på sparkontot varje månad? Ha en liten buffert, om något händer eller man  vill köpa något. Kunna spara pengar för att hälsa på pappa så fort man kan börja röra sig i världen igen..? Det löser sig. Jag överlever såklart utan shopping, och jag går ju inte på knäna. Inte än, i alla fall. Mat brukar vara lite billigare över sommarhalvåret också, det är väl mest ALLT VIN som kostar då ;)

Nå. Jag ser ändå en liten utmaning i att få allt att fungera och hittills är det en relativt tillfredsställande utmaning. Två veckor till nästa lön (~ish) och jag tror att jag just nu ligger bra till ekonomiskt, så jag är väldigt taggad på att se ifall jag kan få månaden att gå ihop utan att behöva tulla på sparkontot :) Strax före lön kommer min icabonus också, så då får man ju lite extra att lägga på mat också.

Jag har allt jag behöver.
Jag vill mest bara ha …mer, ni vet. Man är väl åpen.
Lyckligtvis så tillfredsställs just nu det mesta av shoppingsuget när jag går på secondhand och fyndar billiga grejer. Ibland vill man ju bara ha hem något Nytt. (dvs begagnat, men det är ju nytt i MITT hem)

Ha en fin dag :)