Morgonpromenad

Jag gick hela vägen till jobbet imorse, så jag är väl lite småsömnig nu. Sov inte superbäst i nättras, vaknade till väldigt många gånger så jag tror att det kanske är läge för en kopp te (eller en kopp varm choklad?) om en liten stund. Dels mot tröttheten, dels mot helveteskylan. Det var en oxymoron, men ni fattar. Hoppas jag.

En lugn vecka på gång, planeringsmässigt. Tvättid på torsdag och julfest på lördag, annars skall jag mest försöka få lite ordning på julklapparna. Jag har ju två saker som skall hantverkas i olika utrsträckning, så det hade varit skönt att komma igång lite med dem så att jag slipper sitta in på småtimmarna före julafton och panikpyssla — det är ju inte min grej, liksom.

Utanför fönstret skiner solen sina sista (starka!) eftermiddagsstrålar och det är samtidigt ett flertal minusgrader och halt. Det kommer dock att bli varmt igen om någon dag — det ryktas om 8-10 grader onsdag-torsdag, så vi får se vad det innebär i verkligheten. Jag skall springa ikväll så det gäller ju att klä sig ordentligt så att kylan inte nyper mig. Men är det något jag är skillad på så är det ju specifikt att veta vad jag behöver ha på mig när jag springer i ett par minusgrader, och jag skulle nog också påstå att det ofta är då jag är som bäst. Det där med att springa i gassande solsken med 30 grader ute? Najtack, ge mig två-tre minus och mörker så är jag i mitt esse.

Det är måndag och jag har en lärare sjuk. Jag hoppas att han är tillbaka imorgon, för det berör lite intensivkurselever och de vill vi ju inte gärna behöva boka av allt för mycket från, liksom. Men det är inget man kan påverka — ingen rår för att de blir sjuka, liksom.

Okej, ha en fin eftermiddag! Jag har fått frisk luft i mängder och får desto mer ikväll, sedan skall jag SOVA! :P