Borta bra…

…men hemma bäst. Hej Surte, jag är tillbaka nu.

Det var tråkigt att lämna mommo (som förväntat) men det är väldigt skönt att vara hemma hos min älskade Krabba igen. Han överraskade mig genom att plötsligt dyka upp i trapphuset och ta min väska när jag var på väg upp! Han borde inte vara hemma förrän åtminstone en timme senare än så, men hade jobbat in lunchen och fått gå hem tidigare. Yay! Han lagade korv stroganoff åt oss och sedan tittade vi på Morgan och Ola-Conny och garvade. Nu är han iväg och tar ett par öl och jag njuter av TYSTNAD.

Jag saknar mommo. Jag kommer att åka tillbaka så fort jag har råd och tid igen. Men jag är just nu väldigt tacksam över att inte ha tusen hysteriska frågor att försöka svara och lugna på. Det är skönt.

Jag är inte helt förtjust i att jag inte har tränat något på hela veckan. Hade tänkt ta en långpromenad nu ikväll men jag är trött och tar hellre en vilodag — det har blivit en väldigt bra mängd steg nu under veckan, så det är okej att ta det lugnt ibland också. Igår kväll tog jag en kvällspromenad vilket var oerhört skönt. Vad jag saknar att kunna gå ut sena kvällar i Visby och promenera! Luften, atmosfären, HEMMA. Det är konstigt att vara gotländska bosatt någon annanstans. Det gör mig skiljd från var jag vill vara, samtidigt som jag är där jag BORDE vara. Jag har sagt det förr och det stämmer än; Gotland nu är inte det Gotland jag växte upp på, på gott och ont. Öjn har utvecklats i sin riktning medan jag gått min egen väg. Det är inte en dålig sak. Det är bara inte JAG längre.

Jag skall ringa mommo igen imorgon (ringde självfallet nu under kvällen och berättade att jag kommit hem i ett stycke) och kolla läget — vid elvatiden imorgon kommer dottern till en av mommos äldsta väninnor som nyss avlidit och pratar med henne, och jag vill kolla läget att allt är okej med henne efteråt.

Det skall storma imorgon, men beroende på vad det innebär för Surte sticker jag kanske ut och springer. Det hade varit skönt att ha ett PAR kilometer i ryggen innan jag skall ”tävla” på lördag. Det är officiellt en tävling, men jag tävlar ju bara mot mig själv. Jag har ingen chans över huvud taget att ta en bra placering haha, det är inte det viktiga här.

Ha en fin kväll, och ni som är kvar på ön: Njuuuut lite för mig med! <3