Bilder på mat

Vi började såhär, i onsdags. Det står i lagen att det skall vara pizzaparty när man kommer till mommo, så vem är vi att argumentera mot det!? Just det. Pizzaparty there is!

Det är det bästa, faktiskt. Hon är så himla nöjd, och brukar säga cirka tio gånger om hur GOTT det är. Hon säger det mesta tio gånger om, men jag tror att när det kommer till pizza så är det bara genuin pizzalycka och inte så mycket demensen som gått igång. Hon har börjat höra saker, igen. Nya saker. Hon är fortfarande övertygad om att grannen har svarttvättstuga och tvättar hela kvarterets kläder hela nätterna, men nu tror hon också att grannen SJUNGER halva dagarna. Det är inga större problem i det – bortsett från att hon är irriterad över att grannen sjunger HENNES ”favoritbitar”. Mommo brukar dock kontra detta genom att ibland sjunga med, så. Uh. Ja.

På fyrtio minuter hade hon hunnit berätta om samma tre saker minst två gånger om. Jag nickar och ler och ställer samma motfrågor och svar varje gång. Det är jobbigt för mig och det är jobbigt för henne, för hon ser så orolig ut när hon säger att hon inte minns om hon redan nämnt det. Jag är osäker på vad jag BORDE svara, men jag lyssnar helt enkelt bara på hennes historia en gång till och nickar och ler.

Efter pizza och snack och lugn och ro en stund så bytte jag om och gick ner på stan för ett par öl. Himla trevlig kväll! Jag tycker så mycket om Medeltidsveckan, man kan inte annat än vara nöjd över alla glada och fina människor överallt :D

En öl på Kapitel! Jag ville untappa den men den fanns inte, och eftersom jag inte riktigt kunde stå och fråga bartendern om alla detaljer för att kunna lägga in den så blev det aldrig något av det. D’oh. God öl, ändå! Kapitelöl i 2017 års tappning – denna öl finns BARA tillgänglig under v32 2017.

Jag hade varit okej med att ha medeltidsvecka ALLTID.

På torsdagen chillade jag med mommo en stund på förmiddagen och sedan gick jag in till stan, åt glass under ett träd på marknaden (som jag, öh, INTE direkt besökte i år? jag tror jag sneglade på två stånd när jag gick förbi, men jag missade ju alltså de resterande typ 98…) och sedan kom Frans och visade upp sin glassknektdräkt. Fråga inte :D

Jag gick sedan hem till kaostanten igen, sydde färdigt min mipartiklänning och bar den stolt under kvällens utehäng. Det blev lite festande på strandpromenaden som avslutades på Bistra Haren där vi satt fram till stängning (01) innan jag spatserade hem igen. HIMLA TREVLIG KVÄLL! Jag fick nya vänner. Jag är nöjd :D

På fredagen åt jag lunch med Frans och Linnéa på Brooklyn Burger vid Stora Torget. Mommo var väldigt orolig över att jag inte åt innan jag gick hemifrån och jag berättade (skrek) för henne typ sjutton gånger att JAG SKALL GÅ IN OCH ÄTA LUNCH NU, men hon såg ändå oerhört bekymrad ut när jag gick.

Så himla onyttigt – SÅ HIMLA GOTT! :D

Efter lunchen gick jag till ICA Maxi och köpte smörgåstårta åt mig och mommo. Hon sov när jag kom hem så jag vilade lite jag också tills jag väckte henne och vi åt kvällsmat. Hon såg sådär lurigt jättenöjd ut när hon såg smörgåstårtan – hon visste inte vad det var jag köpt hem åt oss :D

Efter vi ätit och snackat skit en stund gjorde jag mig i ordning och gick ut för att ta sista ölen med vänner innan jag skulle åka hem. Fick sådan sjukt ångestpåslag över att jag var tvungen att lämna mommo igen (dvs åka hem) och visste inte alls vad jag skulle ta mig till. Ville inte visa henne att jag var ledsen eftersom det triggar henne att bli jätteledsen, och det var ju redan tillräckligt jobbigt för henne att jag skulle sätta mig på ett flyg tillbaka till Malmö dagen efter. Suck. Jag har lovat att jag kommer snart igen, och kommer att ta första bästa helg som fungerar nu under hösten för att åka till henne.

Det har varit en väldigt fin och bra kort medeltidsvecka för mig. Jag önskar att jag hade fler dagar, men tre är också alldeles lagom egentligen. Jag saknar mommo, men skall ringa henne om en stund och hjälpa henne med korsordet och kolla hur hon mår idag.

Älskade kaostanten <3

Idag tvättar jag, och efter att jag varit nere och knött in ett nytt lass tvätt i maskinen skall jag ta itu med köket. Vi får se hur mycket tränat det blir idag – just nu är det gassande solsken och typ 800º ute så… yeah… Jag hoppas att det svalnar mot kvällen till!

Ha en bra dag :)