Ilskeljus

Lämnade kontoret halv två i fredags för att ta en buss som gick 13:53 från Södervärn. Så tog jag upp telefonen och såg detta 14:06:

Screenshot_2015-11-13-14-06-02

FFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU-

MEN KUL! Kul att jag gick tidigare från jobbet, kul att jag måste sitta på flygplatsen och glo i nästan tre timmar istället för en timme och KUL ATT BILUTHYRNINGEN STÄNGER 18:00 OCH FLYGFAN LANDAR 18:20!?

Kom till Sturup, fick checka in så att jag i alla fall kunde få sitta och glo på rätt sida tullkontrollen (ni vet, den sidan där det finns butiker och restauranger?) och fick en sådan här lapp:

IMG_20151113_143946

Okej då, gratis fika är ändå nice. Sedan fick jag hjärnsläpp och fick för mig att jag skulle kunna använda denna i taxfreen så jag betalade min fika kontant och behöll kupongen och insåg sedan att det var cirka superkorkat, men nu har jag i alla fall en fikakupong för nästa gång jag flyger till Visby. yay.

Så. Ringa mommo (hon sov de första sju gångerna jag ringde) och ringa biluthyrningen. Sistnämnda hade inga problem alls med att hålla öppet till 18:30 istället för 18:00 och jag tackade min lyckliga stjärna för som sagt, hela helgen hänger typ på att jag har bil. Och så sätta sig och vänta. Lyckligtvis hade jag fulladdat batteri på telefonen + en oöppnad bok med mig, så jag kunde ju underhålla mig. Och sedan fick vi den NYA tiden flyget skulle gå, 17:40. Eeeeh ok? Men va? Då landar vi alltså 18:40. Okej, det kan gå ändå, biluthyrningen (Europcar) vet ju att jag blir sen, så de ser väl på tavlan att det blir ännu lite senare hoppas jag?

18:00 flög vi. DET ÄR NÄSTAN TRE TIMMAR FÖR SENT. Paniken på flyget. Andas i kvadrat. ”Det löser sig med bilen” – i värsta fall får jag väl ta taxi hem och taxi dit imorgon och hämta bilen och få Malmö Aviation att stå för kostnaden, liksom. Vi landar strax före 19:00 och jag är snabbast av alla och först av flyget, mer eller mindre. Kubbar som en skållad hare till Europcars disk och de är kvar! Yay! Allt är bra! De tar mina pengar, jag tar deras nycklar, och sedan hämtar jag min väska (som stod ensam kvar på bandet, alla andra hade redan plockat sina väskor och gått) och sedan går jag ut till ”min” bil. En Seat Leon, såhär va:

IMG_20151113_201528

*bästebilen*

Den här bilden är tagen efter min fjärde parkering. Jag parkerade två gånger utanför pizzerian. Första försöket så hade jag fullständigt hjärnsläpp och hamnade helt åt helvete fel, och när jag skulle räta ut mig så glömde jag att jag hade i handbromsen och bilen bara studsade och surade när jag skulle försöka flytta den. Sedan kom jag på att det ju inte var körskolebilen jag satt med och så gick det lite bättre. Flyttade ner bilen på gatan och hamnade rätt där istället. Sedan fick jag två försök hos mommo också, varav detta var det sista – det godkända ;)

Jag och mommo åt pizza och kramades och såg på TV och sedan gick vi till sängs vid typ tio. Jag läste en stund innan jag släckte och sedan hade jag ångest över TÄNK OM NÅGON SNOR MIN BIL och kom på att detta var en grej jag typ fullständigt glömt av att det liksom kan vara ett problem med att ha bil. Lyckades låta bli att dra på mig kläderna och gå ut och kolla att bilen stod kvar och lyckades till sist även somna. Tror inte att jag sov så mycket, den där sängen är fruktansvärd. Stenhård och dum. Usch.

På lördagen åt vi frukost och sedan stack jag ut och sprang. Det var SVINKALLT men jag blev varm efter en stunds springande så det var ju gött. Efteråt duschade jag och tog på mig rena kläder och sedan åkte vi in till stan. Här var jag tacksam över mina körlektioner med Lasse (han som snackar så mycket) för tack vare det så var det lättare att stänga ute mommo när hon snackade om var typ alla på Gotland bodde och vem som var släkt med vem och sådana där grejer. Herregud vad hon kan snacka! Lyckligtvis hade hon inget att säga om min bilkörning, hon tyckte att den var bra :)

Vi handlade ljus och öl och strumpbyxor på Öster och sedan åkte vi till Kyrkogården och satte ljus hos Anna och moffa. Sedan for vi ner till hamnen och Almedalen där jag tog lite kort innan vi jobbade oss upp för backen till Kränku och S:t Hans. Mommo har ju ont, så det tog en stund. Väl uppe inser vi att S:t Hans har STÄNGT och allt kändes väldigt jobbigt. Jag handlar för 600:- på Kränku, och sedan går vi ner till bibblan för att se ifall vi skall äta där. Det gör vi inte, vi åker hem och äter köttbullar istället. Sedan sov jag middag i två timmar (haha) och på kvällen såg vi bara på TV och tog det lugnt igen.

Jag hade köpt ett ljus till mommo som hon var jättesur på, haha. Inte att hon fick ett ljus, men hon gillade inte hur lågan såg ut :D

IMG_20151114_202909

Ändå fint ljus!?

”Jag blir ju arg av det ljuset! Skall lågan göra så?! Man skall väl titta på det och bli avslappnad? Sådär skall det ju inte vara!”

Som jämförelse kan jag ju säga att DET HÄR ljuset inte gjorde henne sur??? ↓

IMG_20151115_123251

Kaostantens kaosljus

Tur att hon är konsekvent… #ljusdiskriminering #kaostant

Söndag var seg. Vi var båda låga, ingen av oss gillar när jag åker hem. Vi åt lunch och sedan efterrätt (päronhalvor och grädde) och tittade på ett program på Kanal 10 om Hitlers polare typ och sedan var klockan dags att åka. I vanliga fall lyckas vi hålla tårarna borta medan vi säger hejdå men inte den här gången. Fyfan. FY FAN vad jag hatar att lämna henne och åka hem igen. Älskade fina mommo. Det blir bara svårare och svårare. Vi grät som barn båda två, och sedan fick vi slita oss och jag tog mina saker och åkte. Jag tankade (3,8 Liter) och for till flygplatsen. Dags för eldprovet, liksom. Det där jag oroat mig för hela helgen: Parkera vid flyget, på en full parkeringsplats. Och det gick bra! Det blev bästa parkeringen på hela helgen, haha. Sedan låste jag in mig på toa och grät lite till.

Inga förseningar eller konstigheter med flyget, allt gick som det skulle. Såhär såg det ut utanför fönstret:

IMG_20151115_154228

Visby ovanifrån. Så dumt att denna bild inte visar hur det FAKTISKT såg ut. Sjukt vacker skymning.

IMG_20151115_155047 Fast finare, såklart. Skarpare. Min kamera ville gärna få med det skitiga fönstret, så.

På bussen hem var vi kanske fem personer, så det var gott om plats. Jag lyssnade på julmusik. Jag hoppade av utanför Hansa och gick hem. Hämtade en pizza, såg en dokumentär om mail order brides (tänk Torsk på Talinn fast på riktigt, och med amerikaner) och hade sjuk huvudvärk. Gick till sängs vid åtta, läste till tio, somnade relativt snabbt för att vara söndag. Trött idag. Svullen runt ögonen. Saknar mommo, men skall ringa henne senare.

Helgen har varit bra och det har varit jättehäftigt att ha bil. Vilken frihet! Nästa gång skall jag ta med henne ut på landet. Vi kan åka till Fårö eller Hoburgen eller varhelst hon vill. Plötsligt kan man ju GÖRA saker! :)

Idag är det grått. Grått och kallt. Och jag fick slänga mina skor på Gotland för de är trasiga, hela sulan har brustit så de släpper in ALL fukt och kyla. Behöver alltså köpa nya skor. Igen. Suck.

Nåväl.