Hur det en gång var

DSC_0105

WordPress låter mig inte lägga upp bilden jag ville lägga upp så jag får se ifall det lossnar senare så att jag kan skriva det jag ville skriva.

Jag blev i stort sett klar med vardagsrummet igår, men sedan ringde Martin och berättade att han måste jobba i helgen och efter att ha spenderat en halvtimme i telefon med honom (♥) så bestämde jag mig för att sluta hetsstäda och istället ta det lite lugnt och städa vidare idag + imorgon – tidigare var ju planen att ha allt städat innan han kom hit imorgon, så :)

Började klockan sex idag också, vilket innebär att jag går hemåt vid tre. Har ett paket att hämta ut på posten, kanske fler än så ifall det hinner dyka upp något.

Tränade lite rodd igår. Tror att jag gör rätt, det kändes som fan i armar och rygg efteråt i alla fall ;) Det känns dock inget idag. Jag hoppas (ja, konstigt nog :P) på träningsvärk senare idag så att jag åtminstone kan få kvitto på att jag har tränat muskler jag vanligtvis inte brukar träna, annars känns det ju inte som att träningen har tagit..?

Jag kom igår på väg hem från jobbet att tänka på när vi på lågstadiet fick ta med oss röda ljusstakar till skolan, som vi hade på våra bänklock. Så sista veckan innan jullovet så släckte fröken (Karin <3) ner klassrummet sista timmen eller så varje dag, och vi fick tända våra ljus och så läste hon högt för oss ur ”Marias lilla åsna” (…heter den va? :D) och det var så himla fint. Jag tror att vi åt clementiner också. Det var bra grejer, man behöver inte vara troende för att kunna uppskatta en mysig stund och en söt saga :) Jag kan sakna sådana där enkla grejer. Som att sitta i grupp och julpyssla, så fint. Komma hem från skolan, rödkindad och andfådd och iskall och kunna ge mamma någon pinne med silkespapper som man dekorerat och som enligt fröken skulle sitta i julskinkan – och mamma satte den såklart i julskinkan. Skall det vara så skall det vara :)

Julen alltså. Love it. Har alltid älskat julen – till och med mer än jag älskat mina egna födelsedagar. Utöver stämningen och maten så har jag alltid varit så drattans förtjust i att få lov att GE BORT saker. Köpa presenter. Planera. Se hur glada folk blir när de öppnar sina klappar och faktiskt uppskattar det man köpt åt dem.

Som barn brukade jag alltid handla med mig en blomma hem till mamma och godis till båda föräldrarna när jag var på stan. Det är så fint att få ge. Love it. ”Skall vi inte hoppa över julklappar i år..?” frågar mamma ibland. NÄ. Ta inte ifrån mig det jag ser fram emot mest på hela året, pls. Hon lyssnar :) Julklapparna är kvar. Bra grejer.